What’s in the travel bag of… Mascha

Ik ben Masha, een 28-jarige reislustige muzikante uit het noorden des lands. De reislust begon zo’n 4,5 jaar geleden, toen ik als onderdeel van mijn afstudeerproject door Europa trok, zonder geld, met een gitaar op m’n rug. Het vrijheidsgevoel dat ik eraan overhield zorgde ervoor dat ik sindsdien nooit meer zonder mijn gitaar op pad ga. Inkomsten genereren kan overal. Zo kun je me af en toe zingend in de straten van Parijs vinden, op hoge hakken en met rode lippenstift op. Muziek zorgt ervoor dat ik veel mensen ontmoet en op andere plekken kom dan anders. Van op de bank zitten bij een van mijn idolen in Nashville tot een feest van swingende Britse zestig-plussers in zuid Spanje.

mascha travel bag

Nu ligt er een nieuw groot avontuur in het verschiet. Wat in 2014 begon als liefdesverdriet tripje naar Canada, eindigde in een nieuwe liefde: Canada is prachtig! De natuur, de aardigste mensen ter wereld en mooie steden hebben me doen besluiten dat ik er wil wonen. In ieder geval totdat ik (hopelijk) een artiestenvisum heb kunnen bemachtigen voor Amerika. Want stiekem wil ik dolgraag aan de slag gaan in Music City, Nashville. Toch zou het me ergens niet verbazen als ik in Canada blijf hangen. De tijd zal leren. In de tussentijd houd ik jullie op de hoogte met (muzikale) verhalen over de absolute do’s van Canada en af en toe ook Amerika, zodat jullie net zo verliefd kunnen worden op de landen als ik.

Heb je inpak rituelen?
Ondanks goede voornemens pak ik altijd last-minute in en moet ik altijd op de koffer zitten om hem dicht te krijgen. Iedere keer maar weer.

Hoe zien jouw travel bags er uit?
Afgelopen jaar toen ik voor zes maanden moest inpakken, had ik een grote zwarte tas op wieltjes mee. Deze scoorde ik ooit in Parijs toen mijn backpack zo zwaar was dat ik ervan achterover viel. Voor stedentripjes neem ik een standaard handbagage koffertje mee. Dit koffertje blijft thuis als de gitaarkoffer meereist. Deze probeer ik altijd als handbagage het vliegtuig in de smokkelen.

Welke kleding mag niet ontbreken?
Ik probeer altijd in laagjes te werken en met goede basics, maar wel in stijl. Vier paar jeans in verschillende kleuren, drie warme vesten, wat basic shirtjes, optreedjurkjes, biker boots, ankle boots en Vans.

mascha travel bag 2

Wat zit er in je toilettas?
Naast m’n standaard make-up, waaronder BB cream en mascara, zijn verschillende tinten rode lippenstift van MAC onmisbaar. Basic looks worden er net even wat spannender van. Pleisters neem ik ook altijd mee. Ik ben een beetje onhandig aangelegd.

Wat stop je in je handbagage?
Ik neem altijd een zwarte leren tote bag mee in plaats van een handbagage koffertje. M’n doorzichtige toilettasje, iPhone, portemonnee, paspoort en een tijdschrift, zoals de Maarten!, passen er precies in. Goede oordopjes gaan ook altijd mee.

Mocht je trouwens willen reizen met een gitaar, dan heb ik een gouden tip voor je. Vaak lees je dat je een stoel of extra bagage moet bijboeken. Vooral niet doen! Gewoon doorlopen en afwachten wat ze bij het boarden zeggen. In sommige gevallen mag je nog voor de priority lane boarden, zodat er nog ruimte is voor je gitaarkoffer. In andere gevallen gaat hij alsnog mee met de ‘odd size baggage’, maar betaal je niets bij. Een sticker met “I love baggage handlers” erop is een absolute pré.

Wat draag je in het vliegtuig?
Eigenlijk wat ik normaal gesproken ook zou dragen: jeans, boots, shirtje en vest.

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Jazeker. Omdat ik nu van plan ben om voor onbepaalde tijd weg te gaan, neem ik een fotoalbum mee met al m’n vrienden en familie erin. Vorig jaar kreeg ik van een vriendin een klein muziekdoosje mee met het nummer ‘Moon river’, een van onze favoriete nummers. Deze zit voortaan ook in m’n reistas.

Wat wil je iedere TravelGirl meegeven?
Niet te veel voorbereiden is de beste voorbereiding. Go with the flow, vraag de locals en kijk om je heen:)


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter