What’s in the Travel Bag of…Marlou

Een paar weken geleden hebben we je gevraagd om jeTravelBag hier te delen en we kregen super leuke reacties. Thanks girls! You made us #HappyTravelGirls 

Vandaag is het zover en bijt Marlou de spits af!

Ik ben Marlou! Studente journalistiek, groot fan van mijn reisdagboek, bergen en pinguïns. Elke maand probeer ik minstens een paar dagen op reis te gaan. Dat is een stuk makkelijker geworden sinds ik in Brussel woon en eigenlijk nooit echt thuis ben ;-). Roadtrips zijn mijn grote favoriet, maar ik geniet ook erg van wintersport, city trips en eigenlijk alles wat daar tussen zit. Zolang ik maar veel kan zien, met locals kan kletsen en chocola uit het land waar ik ben kan proeven :-)

Heb je inpakrituelen?
Op bed stal ik alles uit voordat ik het inpak en ik ben iedere keer weer van plan hier eerder mee te beginnen. Ik stop het pas in mijn backpack/koffer als ik alles van mijn inpaklijstje af heb gestreept, want meestal is er wel íets dat ik vergeten ben (muggenspray, blarenpleisters etc). En hoewel ik nooit zo vroeg klaar ben met inpakken als ik denk, is het toch nog nooit nachtwerk geworden.

Hoe zien jouw travel bags er uit?
Mijn backpack is rood/zwart met geruite lintjes zodat ik hem altijd herken. Eerst had ik er ook plastic nepbloemen aan hangen. Super vrolijk, maar ze bleven nogal eens ergens achter haken. Qua handbagage is Fjällräven Kånken mijn beste vriend. Die kan mee als ik de bergen in ga of voor een wandeling, super handig. Daarnaast heb ik ook altijd een klein leren tasje bij me voor als ik geen zin heb om mijn camera mee te sjouwen (al komt dat weinig voor). Een stoffentas neem ik mee om boodschappen te doen. Meestal is dat een tas die ik tijdens een vorige reis heb gekocht, ik koop ze graag als souvenirs. Op dit moment gaat mijn fado-sardientjes tas overal mee naartoe. Die heb ik deze lente in Lissabon gekocht. Als ik alleen met handbagage reis is dat een saai zwart handbagagekoffertje, met daarin mijn rugzak en/of cameratas.

tiled3

Welke kleding mag niet ontbreken?
Mijn slippers, Allstars en ander paar ‘normale schoenen’ (meestal Vans) heb ik altijd bij me. Als ik ergens naartoe ga waar ik ook veel buiten de stad ga wandelen neem ik mijn bergschoenen mee. Verder ben ik groot fan van vestjes, ze zijn makkelijk te combineren en niet zo warm als een trui. Ook heb ik altijd minimaal één jurkje, spijkerbroek en sjaal bij me. Ik hou van combineren dus ik probeer zo in te pakken dat alles in combinatie met elkaar gedragen kan worden.

Wat zit er in je toilettas?
De standaard dingen in van die kleine reisverpakkingen: tandenborstel, tandpasta, douchegel, shampoo, conditioner, deo, gezichtscrème, een scheermesje, paracetamol en andere medicijnen. Ook heb ik altijd pleisters, antibacteriële handgel (!), een pincet, vijl en Purol bij me. Make-up gebruik ik überhaupt niet echt en meer dan mascara en gezichtsreinigingsdoekjes heb ik op reis dan ook niet nodig.

Wat stop je in je handbagage?
Sowieso alle belangrijke papieren, mijn camera, mp3-speler (als ik niet alleen reis een splitter zodat je met z’n tweeën muziek kunt luisteren), reisdagboek en notitieboekje. Daarnaast ook altijd kauwgom, vliegoordopjes en natuurlijk mijn paspoort plus portemonnee.

tiled2

Wat draag je in het vliegtuig?
Vaak hetgene wat het zwaarste is en ik daarom niet in mijn bagage wil. Ik reis vooral in Europa en vlieg dus niet snel langer dan twee uur. Daardoor maakt het me verder niet zoveel uit wat ik precies aan heb. Vaak is het een spijkerbroek met shirt, vest en sjaal. Daaronder draag ik mijn bergschoenen :-) of Vans. Een sjaal neem ik altijd mee. Die sla ik om me heen als het koud wordt in het vliegtuig of om te gebruiken als kussentje om te slapen.

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Omdat ik vaak CouchSurf en mijn host als bedankje graag iets uit Nederland wil geven, neem ik meestal wat stroopwafeltjes en rolletjes drop mee. Mentos en Sultana’s zitten ook altijd in m’n tas. Handig om bij me te hebben ‘voor het geval dat’ en omdat ik bijna nooit iets dergelijks in een buitenlandse supermarkt kan vinden.

Wat wil je iedere Travel Girl meegeven?
Een stukje uit het liedje Kom Terug van Spinvis. Het wekt bij mij reislust op. Ik wil er graag door ontdekken, zien, voelen en meemaken. Tegelijkertijd herinnert het me er aan dat je thuis niet moet vergeten.

Reis ver, Drink wijn, Denk na,
Lach hard, Duik diep,
Kom terug.


Marlou

** Ben jij ook zo gek op reizen en vind je het leuk om jouw travelbag hier te delen? Stuur ons dan een e-mail op request@girlslove2travel.com. Dan vertellen we je precies wat we nodig hebben om een gaaf artikel over je te maken.

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.