What’s in the Travel Bag of… Mariska

Hi! Ik ben Mariska en ik ben 26 jaar oud. Tot twee weken geleden had ik een vrij normaal leventje in Nederland: een goede baan, mooi appartement, vaste relatie en een druk sociaal leven. En nu? Nu heb ik geen baan meer, passen al mijn bezittingen in m’n backpack en ben ik samen met mijn vriend Sander voor onbepaalde tijd op reis in Thailand: mijn favoriete land!

Hoewel reizen bij mij niet met de paplepel is ingegoten, was ik na mijn eerste ervaring in Thailand hooked: de cultuur, het landschap, het heerlijke weer, het relaxte leven… daar wilde ik meer van! Na Thailand volgde andere reizen naar alle uithoeken van de wereld, maar eigenlijk kon niets die eerste ervaring in Thailand toppen. Daarom ben ik nu weer terug in Thailand voor zes maanden en houd ik op Tips Thailand een blog bij over mijn belevenissen.

Heb je inpak rituelen?
Ik ben van het last-minute inpakken. Geen lijstjes, geen planning. Ik prop op het laatste moment alles in mijn backpack waarvan ik vermoed dat ik het misschien nodig heb; waardoor ik altijd veel te veel meesleep. De belangrijke dingen, zoals zonnebrandcrème en paracetamol, zijn snel vergeten en sla ik meestal op het allerlaatste moment nog in bij de Etos op Schiphol.

TravelBagMariska1

Welke kleding mag niet ontbreken?
Teenslippers, een bikini, een simpel strandjurkje, shorts, een warm vest en een sportshirtje. Ik ga voor functioneel in plaats van fashionable, wat ook nodig is tijdens zo’n lange reis. Ik ben voor deze reis overstag gegaan en een afritsbroek gekocht. Foeilelijk natuurlijk, maar wel enorm handig voor onderweg en voor tochten door de jungle.

Wat zit er in je toilettas?
Veel te veel! Mascara, een oogpotlood, oogschaduw palet, foundation, lippenbalsem… ik heb zelfs rode nagellak en nagellakremover meegenomen, omdat, zo redeneerde ik, op een exotisch eiland exotische teennagels wil hebben. Maar na twee weken reizen kom ik daar een beetje op terug: mascara heb ik misschien twee avonden gedragen en de rest van mijn make-up heb ik nieteens aangeraakt. Het is gewoon niet handig en ook niet nodig. Toch hoop ik dat er binnenkort een zwoele zomeravond aankomt of dat we naar een groot feest gaan, zodat ik me weer eens kan optutten.

handbagage

Wat stop je in je handbagage?
Mijn laptop, e-reader, paspoort en portemonnee wijken nooit van mijn zijde. Verder heb ik altijd een notitieblokje en pen bij me om bijzondere momenten ‘vast te leggen’. Ik ben echt een schrijver, Sander is meer van het foto’s nemen en video’s maken. On the road neem ik standaard een rol wc-papier en een flesje desinfecterende handgel mee, wat in Azië weet je nooit wat voor toiletten je aantreft…

Wat draag je in het vliegtuig?
Wijde, losse, comfortabele kleding. Een ademend shirtje, warm vest en een losse broek. Gympen trek ik uit tijdens het vliegen. Tijdens de heenvlucht had ik m’n afritsbroek aan, maar de volgende keer trek ik zeker een harembroek aan. Dat zit toch net wat fijner. Ook handig is mijn bandana, die ik in het vliegtuig en in de bus over mijn ogen trek wanneer ik wil gaan slapen.

TravelBagMariska2

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Van mijn beste vriendin en haar vriend heb ik een stapel enveloppen meegekregen, voor elke maand dat ik weg ben één. Ook is er een noodenvelop (wanneer ik haar erg mis) en een envelop voor in het vliegtuig. Ik heb er tot nu toe pas eentje opengemaakt en er stond een persoonlijk verhaal in met foto’s. Echt superlief! Ik ben echt bevoorrecht met zulke goede vrienden…

Wat wil je iedere Travel Girl meegeven?
Doe wat goed voelt. Volg je hart. Laat je niet tegenhouden door meningen van anderen of opvattingen over wat ‘beter’ is. Stel je dromen niet uit tot later, want je zult zien dat er nooit een goed moment komt. Wees niet bang om fouten te maken, want die maak je toch wel. Leef nu, reis nu!


Mariska

(Noot van GL2T: Mariska is op wereldreis met haar liefde en zal haar avonturen af en toe op GirlsLove2Travel delen. Hoera!)

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Grand-Palace-Bangkok

2 Reacties

  • Debbie schreef:

    Ik heb ook een keer 6 maanden gebackpackt :-) en herkenbaar dat functioneel dan toch voorgaat. Ik liep 6 maanden in dezelfde spijkerbroek en wanneer het koud was mijn windstopper. En als je dan uitgaat snel naar de winkel voor een jurkje en een paar hakken.

    • Mariska schreef:

      Klopt Debbie, gaaf dat je ook zo’n lange reis hebt gemaakt. Waar ben je naartoe geweest? Ik heb gisteren met veel moeite mijn reservebikini en favoriete strandjurkje opgeofferd :(. De tas werd te zwaar…

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.