What’s in the Travel Bag of…Debby

Hi! Ik ben Debby en de reislust is mij met de paplepel ingegoten. Vroeger ging ik naar campings in Frankrijk, Italië en Spanje. Hierna volgde een jaar Barcelona om Spaans te leren. Ook ben ik meerdere malen in de VS geweest. Oude liefde roest niet, dus Spanje blijft mijn grootse favoriet. Maar de nieuwsgierigheid naar verdere ontdekkingen trekt me richting Centraal-Amerika. Reizen doe ik het liefst alleen, met als metgezel mijn camera.

Hoe zien jouw travel bags er uit?
Normaliter vlieg ik met Ryanair waarop ik alleen handbagage meeneem. Hiervoor leen ik altijd een trolley van mijn ouders. Vaak neem ik wel een rugzakje en/of handtasje mee voor wanneer ik op de bestemming ben aangekomen. Momenteel ben ik een grote reis aan het plannen en bevind ik me in de wondere wereld van het ‘backpack uitzoeken’. In het uitverkoopseizoen zijn ze het voordeligst dus ik wacht nog even. Het zal sowieso een lekkere felle kleur backpack worden, zodat ie makkelijk te herkennen is.

Welke kleding mag niet ontbreken?
Ik ben een zonaanbidder dus doorgaans hoef ik niet veel mee te nemen. Het belangrijkste is natuurlijk mijn bikini, of liever nog, twee bikini’s. Verder neem ik meestal gewoon wat basics mee zoals hemdjes, twee korte broekjes, een rokje, een partydress en ook altijd een spijkerbroek voor ’s avonds.

tiled1

Wat zit er in je toilettas?
Dat is nogal een waslijst, want ik ben het liefst van alle gemakken voorzien (dat wordt nog wat als ik straks ga backpacken). Dit zit er nu meestal in mijn toilettas: lenzenspullen, tandenborstel en -pasta, shampoo & conditioner, scheermesje, make-up en removerdoekjes, zonnebrandcrème & after sun, een zomers geurtje, haarborstel, tampons (wat een hel in het buitenland!), de pil, een pincet en wat elastiekjes en speldjes. Ik overweeg om voor mijn backpacktrip shampoo in vaste vorm te kopen van bijvoorbeeld Lush. Want stel je voor dat je shampoofles openspringt in je backpack! Qua make-up neem ik niet zoveel mee. Gewoon mijn basic look, oftewel wat mascara en een blush. Voor ’s avonds neem ik een oogschaduwpaletje en een lipstick mee.

Wat stop je in je handbagage?
Alles dus! Want als je bij Ryanair alleen handbagage meeneemt scheelt dat nogal in de kosten. Ook stop ik altijd een tasje met een boek of tijdschrift, m’n portemonnee, ticket en paspoort los in m’n bagage voordat ik de gate door ga. Alles moet dan immers in één stuk verpakt zitten en eenmaal in de lucht haal ik het er weer uit.

Wat draag je in het vliegtuig?
Dat ligt echt aan het tijdstip en de weersomstandigheden. Als het in Nederland warm is doe ik een comfy broek en een hemdje aan. Die kan ik dan aangekomen op het vliegveld zo snel mogelijk omwisselen voor iets korts. Als het in Nederland koud is trek ik een lekkere dikke trui aan. In het vliegtuig is het altijd fris dus dat is wel handig. Als het scheelt ruimte als je dikke trui niet in je koffer hoeft.

tiled2

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Ik neem juist zo min mogelijk spullen mee waar ik emotionele waarde aan hecht. Want ik zou het mezelf niet zou kunnen vergeven als ik zoiets kwijt raak.

Wat wil je iedere Travel Girl meegeven?
Ga als het kan vooraan in het vliegtuig zitten, maar niet te dicht bij het toilet. Vaak gaat na de landing alleen de voorste deur open en dan ben je er als eerste weer uit. Het scheelt een hoop wachttijd. Dat is helemaal handig als je alleen handbagage bij je hebt, dan sta je binnen no time buiten het vliegveld.

En ook: travel light. Neem wat minder kleding mee en was ze wat vaker, zo heb je ruimte voor leuke souvenirs.


Debby

** Ben jij ook zo gek op reizen en vind je het leuk om jouw travelbag hier te delen? Stuur ons dan een e-mail op request@girlslove2travel.com. Dan vertellen we je precies wat we nodig hebben om een gaaf artikel over je te maken.

6 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.