What’s in the Travel Bag of… Christine

travelbagchris41

Langs deze weg wil ik jullie kennis laten maken met ‘globetrotter’ Christine! Mijn vriendinnen noemen mij Chris en ik ben 30 jaar jong. Reizen is iets wat onlosmakelijk met mij verbonden is, ik doe dit het liefst zo vaak mogelijk en bij voorkeur naar een land, heel ver weg. Tijdens mijn studie sloeg ik mijn stufi stuk aan mooie reizen en voor mijn stage reisde ik 6 maanden af naar ‘incredible India’ om daarna voor mijn studie te verhuizen naar Parijs.

Ik houd ervan om nieuwe (lokale) mensen te ontmoeten, onbekend eten te proeven en kennis te maken met andere gebruiken & rituelen. Ook in ‘eigen’ stad Amsterdam, ga ik in de weekenden vaak op ontdekkingstocht. Reizen hangt voor mij samen met ontdekken en dit is iets wat je gelukkig overal kunt doen.

Na 4 jaar als PR & Social Manager voor Europa’s grootste lingeriemerk te hebben gewerkt begon er toch iets te knagen. Ik wilde weer op reis en langer dan 3 weken. Na heel veel Airbnb logés (ook leuk om nieuwe mensen te ontmoeten), windowshoppen (nee, toch niet die nieuwste Marc Jacobs ‘killer heels’) en een nieuwste-restaurants-test-verbod, ben ik na 6 maanden klaar om op wereldreis te gaan. Het enkeltje Alaska is geboekt en de route is vastgelegd; mijn vriend en ik gaan van Noord naar Zuid Amerika gaan reizen. Vanuit daar vliegen wij via Azië terug naar Nederland. Vanaf nu krijgen jullie de komende maanden een kijkje in onze ‘reis’ keuken. Het plan is om met de camper Alaska door te trekken om ons vervolgens met een cruise vanaf Anchorage naar Vancouver Island te verplaatsen. Ik hoop jullie snel een beeld van het verre Alaska te kunnen geven.

TravelBagChris1

Heb je inpak rituelen?
Ik ben best een beetje chaotisch dus probeer het overzicht te bewaren door altijd een ‘to do’ lijstje te maken voor mijn vertrek. Het liefst met allemaal kleuren en dan lekker afvinken..J

Hoe zien jouw travel  bags er uit?
Voor mijn 21ste verjaardag heb ik een knalroze Samsonite koffer gekregen, zo eentje waarbij je met je ogen moet knipperen om de felheid van de zuurstok roze kleur te dempen. Mijn lief wil deze koffer dan ook liever niet aanraken maar ik ben er blij mee en herken mijn koffer uit duizenden als deze van de band valt! Daarnaast heb ik een Samsonite cabine koffer voor de city trips en voor mijn reizen gebruik ik mijn good old backpack.

Welke kleding mag niet ontbreken?
Tijdens deze reis mag er geen regenkleding ontbreken! In Alaska en Canada is de kans op regen erg groot maar met de juiste kleding maak je in de regen ook gewoon nog een dansje (op mijn wandelschoenen dat dan weer wel). Mijn hardloopkleren, een sexy date night dress met hoge hakken en een lekker warm chill pak krijgen ook een ere plaats in mijn tas.

TravelBagChris5

Wat zit er in je toilettas?
Ik verf voordat ik op reis ga mijn wimpers zodat ik hier weinig omkijken naar heb. Op reis houd ik ervan om mezelf ook goed te verzorgen maar ik gebruik nauwelijks make-up. In mijn toilettas zitten dus de hoogstnodige toiletartikelen.

Wat stop je in je handbagage?
Een handboek -hoe overleef ik in de wildernis-, een notitieboekje en een zak snoep. Afgelopen zomer ben ik gaan ‘proefkamperen’ op Vlieland, dit ter voorbereiding op vele kampeersessies die zullen volgen in Alaska en Canada. Ik heb er vreselijk veel zin in! Toch vind ik het best een beetje spannend om beren, die we ongetwijfeld tegenkomen, te trotseren! Al voel ik mij met mijn lief en de berenbelletjes stukken veiliger.

Wat draag je in het vliegtuig?
Mijn wandelbroek (zit heerlijk), een lekkere trui en mijn wandelschoenen. Dit om ruimte te besparen in mijn koffer want het liefst draag ik een hip en fijn pak met mijn nike’s.

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Mijn i-phone waar allemaal leuke foto’s en lieve berichtjes op staan. Deze kijk ik dan tijdens de vlucht of als ik ergens lang op moet wachten.

TravelBagChris3

Wat wil je iedere Travel Girl meegeven?
Bij twijfel, boeken!
En, geniet van het onverwachte wat tijdens je reis op jouw pad komt en laat je niet uit het veld slaan wanneer iets niet volgens plan verloopt. Probeer hier juist van te genieten en jezelf uit te dagen om dit naar iets positiefs te buigen.

?
Christine

(Noot van GL2T: Christine vertrekt deze week op wereldreis met haar grote liefde en zal haar avonturen op GirlsLove2Travel delen. Hoera!)

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

 

 

7 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.