What’s in the travel bag of… Camiel

Camiel Welling, travel bag, travel rituals

Daar zit ik dan; met mijn XY chromosomen en alle mannelijkheid die ik in huis heb, en dan nog wordt je als man gevraagd om te fungeren als gast-blogger voor GirlsLove2Travel. Voordat ik jullie een kijkje in de reistas van een man geef, hebben jullie toch eerst recht op de twee belangrijkste vragen: wie ben ik en hoe heeft het toch zo ver kunnen komen?

Mijn naam is…
Camiel, broertje van Travel Girl Vi, en over niet al te lange tijd oom van de allereerste GL2Travel baby. De komst van deze kleine man is nou precies de reden waarom zuslief mij heeft gevraagd om als ‘stand-in travelgirl’ bij te springen (of travelgay, om haar exacte bewoordingen te gebruiken). Net als bij mijn zus zit de reislust en het avonturisme ergens diepgeworteld, en competitief als ik ben, probeer ik mijn zus altijd net een stapje (en landje) voor te blijven. Tot overmaat van ramp ben ik tijdens één van mijn buitenlandse avonturen hopeloos verliefd geworden, wat het aantal vliegtuigreizen ook flink heeft doen toenemen. In januari stijg ik voor de 96e keer op, dus als iemand over inpakken kan meepraten, ben ik het wel. Wat zit er in mijn reistas?

Camiel Welling, travel bag, travel rituals

Heb je inpak rituelen?
Geen idee of jullie nu massaal jullie vriendje herkennen, maar als ik ga inpakken doe ik dat het liefst op het allerlaatste moment en het eerste wat ik pak zijn voldoende boxershorts en sokken. Ik stouw het overigens niet direct in mijn tas, maar heb nog wel het fatsoen om eerst stapeltjes te maken. Sokken en boxershorts: check. Voldoende t-shirts: check. Broeken in alle soorten en maten (kort, lang, zwem-): check. Zodra ik weet dat er genoeg ligt om de vakantie te overleven en ik geneigd ben om aan het “stouwen” te beginnen, klinkt de stem van m’n zus in mijn hoofd. “Heel leuk hoor, dat t-shirt, maar geen van je broeken past bij die kleur”. En dus komen er nog een paar wisseltrucs in mijn stapeltjes kleren, waarbij ik controleer wat met wat te combineren valt (combinaties die ik eenmaal op vakantie nooit draag zoals gepland) en dan is eindelijk het grote moment daar. #getinmysuitcase

Hoe zien jouw travel bags er uit?
Na “What’s in the travel bag of… Vi” terug gelezen te hebben, kan ik weer opgelucht ademhalen. Ik heb al sinds 2010 haar backpack gestolen, en ik zie dat zij een nieuwe heeft. Mooi, want ik ben er inmiddels aan gehecht. Mijn zwart/grijs/oranje kiloknaller van Berghaus, vol ritsen, vakjes en klittenband, en met aparte ruimte voor schoenen en slippers. Inmiddels weet ik precies wel vak geschikt is voor welk stapeltje. Desalniettemin begin ik langzamerhand te merken dat niet al mijn reizen echt backpack-waardig zijn, en dat een koffer misschien meer uitkomst zou bieden. Misschien vraag ik mijn zus binnenkort of ik haar koffer kan lenen. #itsminenow

Welke kleding mag niet ontbreken?
Al is het land waar ik heen ga nog zo warm, er gaat altijd een iets warms mee. Want al schrijven de reisboeken nog zo enthousiast over de zinderende hitte, zul je altijd net zien dat tijdens mijn aanwezigheid het toch wat kouder is voor de tijd van het jaar, het enorm afkoelt in de avond of een typhoon simpelweg besluit mijn kant op te komen. #truestory Als man kan je gelukkig ongegeneerd iets van vorig seizoen dragen, dus momenteel is mijn Anerkjendt hoodie al een jaar mijn trouwe reisgenoot.

Camiel Welling, travel bag, travel rituals

Wat zit er in je toilettas?
Verrassend weinig. Ik wijk misschien af in het feit dat ik niet gehecht ben aan mijn tandpasta merk, laat staan tandenborstel. En waarschijnlijk verklaart dat ook waarom vliegtuigen en hotels nog steeds tandborstels klaarzetten; ik ben die ene persoon die daar dankbaar gebruik van maakt. Shampoo en douchegel: zelfde verhaal. Wat zit er dan wel in mijn toilettas? Hier komt mijn ware aard (en wellicht geaardheid) dan toch naar boven. Gezichtscrème, bodylotion, zonnebrand, en mijn favoriet; facial sunscreen (Eau Thermale Avène).

Wat stop je in je handbagage?
Alles wat eigenlijk ook in mijn toilettas hoort, maar waar ik na een lange vlucht toch niet op wil wachten tot aankomst in het hotel. Texture Hair Clay (Fudge), Abercrombie & Fitch’ Fierce Cologne, rollerdeo, en m’n scheerapparaat (ja hoor, dat mag gewoon). En mijn must-have om uitgerust het vliegtuig uit te stappen: oordopjes en een Mindfold (de meest geniale uitvinding ooit; aardedonker, geen striemen van elastiekjes en geen platgedrukte ogen… en vast ook geen uitgelopen mascara, maar daar heb ik dan weer geen ervaring mee)

Wat draag je in het vliegtuig?
Ik ben hard op zoek naar een geschikte vliegtuig outfit. Op lange vluchten draag ik het liefst sweatpants, een oversized sweater en schop ik m’n schoenen graag zo snel mogelijk uit; comfort above anything. Maar een beetje nuance aanbrengen in mijn sloeberlook is me tot op heden nog niet gelukt. Leek mij persoonlijk geen probleem, maar ben er recent aan herinnerd dat het professionele leven zich niet aan mijn vakantietijden houdt. Ik werk in de medisch wereld en ook daar moet je goed voor de dag komen. In mijn zeer onrepresentatieve vliegtuig-outfit ben ik al eens een belangrijke professor tegen het lijf lopen tijdens een transfer. Alsof ik mijn lesje niet genoeg geleerd had (en dat had ik niet, want ik droeg de vlucht erna opnieuw mijn shabby ensemble), moest ik op de terugweg een zieke passagier onderzoeken, die door mijn uiterlijk alleen al dacht dat het einde nabij was. Misschien heb ik toch vrouwenadvies nodig om een comfy and classy vluchttenue te scoren. #helpmeoutgirls

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Eerder andersom. Heimwee naar huis heb ik niet snel, maar heimwee naar mijn reisbestemming wel. Dus gaat er bijna altijd wel iets mee terug naar Nederland. Niet de standaard toeristensouvenirs, maar simpele dagelijkse dingen; de beker waar ik mijn hele buitenlandse stage uit dronk, het recept van mijn lokale lievelingsgerecht, of 2 t-shirts van een nieuwe buitenlandse vriend (geruild tegen mijn trui). Een klein beetje van de hele wereld mee naar mijn Nederlandse thuis.

Wat wil je iedere travel girl meegeven?
“Tell me and I’ll forget, show me and I may remember, involve me and I’ll understand”. Je kan op vele manieren reizen. Horen, zien, of meemaken. Hoe meer je meemaakt van andermans leven, cultuur, gebruiken, ideeën, hoe meer je kan leren over jezelf.

Safe Travels!
Camiel

** Ben jij ook zo gek op reizen en vind je het leuk om jouw travelbag hier te delen? Stuur ons dan een e-mail op request@girlslove2travel.com. Dan vertellen we je precies wat we nodig hebben om een gaaf artikel over je te maken

8 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.