What’s in the Travel Bag of…Annika

Hi! ik ben Annika. Gek op zon, zee, strand en citytrippen. In 2011 ging ik voor het eerst alleen backpacken, een maand in Mexico. Daar is het reisvirus ontstaan. Inmiddels heb ik al twee mooie reizen door Midden- en Zuid-Amerika gemaakt. Mijn doel is alle landen van Latijns-Amerika te bezoeken voordat ik aan de rest van de wereld begin. In de tussentijd ga ik graag naar Spanje of Italië. En in Nederland probeer ik zoveel mogelijk herinneringen op te halen via mijn blog.

Heb je inpak rituelen?
Ik ben een lastminute inpakker. Meestal begin ik de dag ervoor en soms zelfs de ochtend van vertrek. Maar ik bereid me wel voor door het maken van lijstjes met wat ik mee wil nemen. Verder doe ik geen moeite om alles netjes in te pakken omdat ik weet dat ik er toch een rommeltje van maak.  Zolang m’n koffer of backpack maar dicht kan!

Hoe zien jouw travelbags eruit?
Ik heb een mooie grote fel blauwe Samsonite koffer die ik kreeg voor mijn afstuderen. Deze  gaat altijd mee op reis. Als ik alleen handbagage meeneem, heb ik mijn blauw bruine Brunotti koffer bij me. Voor een backpacktrip, dan neem ik mijn blauw met grijze backpack van Gelert mee. Die kan ik helemaal open ritsen, zodat overal bij kan en niet eerst van alles er uit moet halen. Als handbagage tas neem ik altijd de tas mee die ik ook dagelijks gebruik in Nederland, dus dat wisselt telkens.

visual2

Welke kleding mag niet ontbreken?
Een bikini! Ook al ga ik niet naar een plek met een strand, het water weet ik wel te vinden! Verder een korte spijkerbroek, die overal bij past en comfortabel zit. Tot slot ballerina’s die fijn lopen en je ook kan gebruiken als je iets netter gekleed wilt  (lees: je niet met teenslippers aan kunt komen).

Wat zit er in je toilettas?
Ik vind het leuk om beautyproducten terplekke te kopen. Zoals fijne haarmaskers of een mooie kleur nagellak. Vanuit Nederland neem ik mee; shampoo, bodylotion, zonnebrandcrème, deo, dagcrème, make-up remover, tandenborstel, tandpasta, wat haaraccessoires en make-up. Oh, ook veel nagellak gaat mee! Voor een lange reis toch wel een stuk of 6 potjes.

Wat stop je in je handbagage?
Nadat mijn backpack een keer is achtergebleven op de luchthaven heb ik altijd sokken, ondergoed, een extra shirt en alle opladers in mijn handbagage. De standaard dingen die ik altijd bij me heb: portemonnee, paspoorthouder, e-reader, telefoon, laptop of tablet, camera, notitieboekje, pen, tijdschriften en iets om te snoepen. Nog een tip, neem een leeg flesje mee en vul deze bij de gate met water. Hydrateren is belangrijk!

visual2

Wat draag je in het vliegtuig?
Ik draag altijd mijn zwarte yoga broek. Die ziet er netjes uit en is heel comfortabel. Daarboven draag ik een random top met een dun vestje. Ik heb mijn ballerina’s aan en heel soms mijn gympen. In ieder geval schoenen die ik gemakkelijk uit kan doen, want zodra ik zit trek ik mijn schoenen uit en fluffy sokken aan. Als extra neem ik nog een fleecevest en een grote sjaal mee.

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Nee, ik hecht daar niet zoveel waarde aan. Als ik op reis ben, ben ik echt op reis. Overigens is het zeer waarschijnlijk dat ik – als ik iets mee zou nemen – het kwijtraak!

Wat wil je iedere Travel Girl meegeven?
Wil je ooit nog die ene reis maken? Begin vandaag nog met sparen en wacht niet op ‘ooit’.


Annika

** Ben jij ook zo gek op reizen en vind je het leuk om jouw travelbag hier te delen? Stuur ons dan een e-mail op request@girlslove2travel.com. Dan vertellen we je precies wat we nodig hebben om een gaaf artikel over je te maken.

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter