8 redenen waarom ik van de herfst hou

Foto: Joyce Bongers

Dat ik gemaakt ben voor de zon is helemaal niks aan gelogen. Iets met Braziliaans bloed enzo;) Tegelijkertijd ben ik stiekem toch ook een beetje verliefd op de herfst. Oké, van een grijze regenachtige dag wordt natuurlijk niemand vrolijk. En dat de dagen weer kort en donker zijn is misschien ook niet ideaal. Maar ieder nadeel heeft z’n voordeel! Daarom vandaag mijn 8 redenen waarom ik van de herfst hou. Want de herfst is eigenlijk best wel leuk:)

#1 – Indian summer
Ik heb het geluk dat ik pal naast 2 geweldige parken woon en kom er dagelijks om met Rio een balletje te gooien. Als de zon schittert op de prachtig gekleurde bladeren is het net alsof ik door een schilderij wandel. Hello indian summer!

#2 – Movie nights
In de zomer doen ik het bijna nooit, maar nu kijk ik er na een lange dag echt naar uit. Verstopt onder een dekentje -inclusief joggingbroek en oversized trui- samen met m’n lief in elkaar verstrengeld op de bank een goeie film of back-to-back series kijken.

#3 – Sloffen
Mijn voeten zijn zodra het kouder weer wordt net ijsklompjes, dus mij zie je nu niet zonder behaaglijke sloffen. Ik ben verliefd geworden op deze schatjes van Toms. En laat ik nou over een paar dagen jarig zijn…#hinthint
waarom ik van de herfst hou#4 – Strandwandelingen
Niks lekkerder dan een strandwandeling als het weer onstuimig is. Weggedoken in m’n jas de elementen trotseren en daarna aan de warme choco met een dikke dot slagroom. Tip: wij gaan altijd naar IJmuiden, want daar mag Rio overal los rennen.

#5 – Kaarsen
Eén van de voordelen dat het vroeg donker is: kaarsen stoken! Ik steek er het liefst zoveel mogelijk aan. Het is gelijk sfeervol in huis, easy does it. Het is een wonder dat bij mij thuis het plafond nog niet zwart geblakerd is:)
waarom ik van de herfst hou#6 – Herfstig eten
Stoofpotjes, stamppotten maar vooral soepjes. Oh ja soepjes, kom maar door! Mijn nieuwe verslaving? Zoete aardappelsoep met linzen.

#7 – Rode wijn
Eindelijk is het seizoen van de rode wijn weer aangebroken. Hooray to that! De flessen rood die ik tijdens de wijnreis met Vi heb gekocht stonden me al een tijdje smekend aan te kijken. En nu gaan ze er aan:)

#8 – Winterkleding
Ik hou van zomerse jurkjes, slippertjes en korte mouwen. Maar ik maak ook altijd een klein vreugde sprongetje als de winterkleding weer van zolder mag. Warme truien, dikke leggings en vooral m’n Sorel boots. I missed you guys!

Wat vind jij fijn aan de herfst?


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter