Waarom all inclusive wel leuk is!

Als ik zo om me heen vraag vinden de meeste van mijn vrienden het not done om all inclusive op reis te gaan. Het is zelfs iets om je voor te schamen als je het toch in je hoofd haalt. En ik moet toegeven, ook ik hoor bij de mensen die een grote mond hebben over all inclusive vakanties. Althans; hoorde bij die groep mensen.

Voor een reiziger klinkt all inclusive nou eenmaal alles behalve sexy. Ook ik zag gelijk horror beelden voor me van massa’s mensen die met een schandalige berg eten op hun bord langs de voederbakken lopen. Maar, ik moet diep door het stof… Ik ben met m’n neus op de feiten gedrukt dat je geen grote mond moet hebben over iets dat je niet zelf ervaren hebt. Mijn laatste 2 reizen waren het bewijs dat all inclusive helemaal niet stom is.

All inclusive6 Redenen waarom all inclusive leuk is

Simpel gezegd betekent all inclusive namelijk niets meer dan dat je naar een hotel/resort gaat waar alle faciliteiten bij in zitten. Dat kan een kleinschalige accommodatie zijn of een mega unit. De keus is aan jou. Ik heb al aan veel mensen moeten uitleggen waarom het niet stom is, dus ik dacht laat ik er maar een artikel over schrijven:)

Ontdek nieuwe bestemmingen
De eerste accomodaties die verrijzen op nieuwe bestemmingen zijn all inclusive. Simpelweg omdat die bestemmingen nog niet ingespeeld zijn op toerisme met een keur aan restaurants en andere faciliteiten. Ideaal dus om nieuwe plekken te ontdekken zoals wij net in Senegal hebben gedaan.

Budget vriendelijk
Doordat alles in de prijs is inbegrepen weet je precies waar je aan toe bent. Best fijn, want het meeste geld gaat tijdens een vakantie vaak in eten en drankjes zitten.

All inclusiveFood heaven
De tijd van mega voederbakken en gaarkeukens is echt al lang en breed voorbij. Het is een feestje om te eten, fantastische kwaliteit en volop keuze. Echt geloof me, ik overdrijf niet. Heel veel groenten, vers gegrilde vis, mooi vlees, prachtige salades en natuurlijk ook een lekkere vette hap. Ons hotel in Senegal serveerde zelfs de mooiste oesters die ik ooit gezien heb! (die ik tot mijn verdriet moest laten staan ivm m’n zwangerschap…)

P.s. Vergeet niet dat door alle review sites hotels er echt niet meer mee wegkomen om een slechte keuken te hebben!

Er even tussenuit
Ik zou er niet voor kiezen om 3 weken all inclusive te gaan. Maar als je op zoek bent naar een korte vakantie en een portie vitamine Z is het echt ideaal. Niks moeten, maar wel veel kunnen. Je hoeft echt niet de hele dag op een strandstoel te hangen. Er is zowel op het resort als daarbuiten heel veel te doen.

All inclusive
Top locatie én faciliteiten
All inclusive resorts zitten (bijna) altijd op toplocaties. Vaak pal aan het strand en meestal ook in een vrij rustige omgeving. Daarnaast zijn er heel veel faciliteiten om lekker sportief de dag door te komen. Surfen, hardlopen, fitness, potje tennissen, baantjes trekken. Je hoeft je geen moment te vervelen.

Kids vriendelijk
Nu er over een paar maanden een kleintje in ons leven komt kijk ik met een ander oog naar reizen. Ook dan bied all inclusive heel veel mogelijkheden. Voor kids is het een paradijs met super veel speelfaciliteiten. Kids blij = ouders blij

Het komt erop neer dat een all inclusive vakantie echt niet betekent dat je de hele dag op je gat ligt en lauw bier drinkt. Of mee moet doen met aquarobics klasjes. Je kunt gewoon je eigen plan trekken. Alle mogelijkheden zijn er en het is aan jou wat voor ‘type’ vakantie je ervan maakt. Net zooals met iedere reis:)

Zou jij het aandurven?


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

4 Reacties

  • Ik ben het er helemaal mee eens. Ik heb ook nog steeds een blog over vooroordelen over all inclusive vakanties klaarliggen. Vroeger dacht ik ook dat doe ik nooit, maar toen de kinderen baby/peuter/kleuter waren heb ik het wel gedaan, veel naar Turkije (met mijn ex nog), maar ook naar Egypte, Tunesië en Spanje, ook als alleenstaande moeder. Ik vind het ideaal en ben altijd zelf nog veel met de kinderen op pad gegaan. Wel koos ik altijd de wat meer sfeervolle plekjes uit. En ik heb altijd héérlijk gegeten. Vaak werd er gewoon 2x per dag een vers visjes voor je gebakken.
    Naast zoiets vind ik goedkoop naar Azië gaan (begin deze maand eindelijk weer eens gedaan, yeah!) of iets anders ook nog steeds leuk.

    • Manon schreef:

      Nou echt he Denise. Door de slechte reputatie van all inclusive is het gewoon een drempel die je over moet. En zoals je zegt; het is belangrijk dat je een sfeervol hotel/resort uitkiest. Ik zie mezelf dit zeker nog vaker doen. Zelfs mijn vriend, die als hardcore hippie is opgegroeid, is helemaal om. Oh en wat heerlijk dat je weer naar Azië bent geweest. Ik hou van dat continent!

  • Ik moet zeggen dat All inclusive ook niet echt klinkt als mijn ding, maar deze punten spreken mij wel aan. Wij hebben er voor februari even over nagedacht, maar uiteindelijk gekozen voor iets heel anders, omdat dat ons leuker leek. Ooit komt het er wel van, want stiekem lijkt het me best een keer heel lekker

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.