Viva Brasil

Laatst heb ik al een lijstje gemaakt met leuke festivals, maar toen ben ik een hele belangrijke vergeten te noemen. En dit is er eentje die echt niet mag ontbreken! Zeker niet nu de zomer toch echt te lang op zich laat wachten. Die tropische sfeer kan je er namelijk zelf inbrengen. Hoe? Met Viva Brasil!

Van 5 tot en met 7 juli laat dit festival je door middel van muziek kennismaken met de bruisende Braziliaanse cultuur. Drie dagen lang kan je op verschillende locaties in Amsterdam – Rai Theater, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Bimhuis en het Oosterpark – feesten zoals de Brazilianen dat doen. En geloof me, dat kunnen ze :-)

Musica
Ze zeggen dat ritme door het bloed van Brazilianen stroomt. En met mijn Braziliaanse roots kan ik niet anders zeggen dan dat het zeker waar is. Want niks maakt me zo gelukkig als muziek en dansen! De lambada en samba ken je vast wel, maar er is nog veel meer! Bijvoorbeeld zouk, bossa nova en frevo. Zelf ben ik stapelgek op Forró. Deze muziek komt uit het noordoosten van Brazilië en swingt als een malle. En als je dacht dat alleen de lambada full-contact dancing is, think again! Forró is er voor de boys & girls die losse heupjes hebben en niet vies zijn van een beetje dirty dancing.

Dus waar wacht je nog op? Gooi je heupen los en laat je onderdompelen in tropische Braziliaanse sferen! Viva Brasil!

Hoe zijn jouw dancing skills?


Manon

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.