Vijf ultieme migratie tips

Dieren migreren een aantal keer per jaar en dit is uniek, bijzonder en machtig om mee te maken. Vaak kunnen we deze dingen van dichtbij meemaken maar doen we het niet. Wat heel erg zonde is want het is een natuurwonder. Hier de vijf ultieme migratietips voor 2016 opgesteld door een reisbureau:

1. The Great Migration in Oost-Afrika | Migratie tips
Van de Masai Mara in Kenia trekken jaarlijks duizenden gnoe’s, zebra’s en gazelles naar de Serengeti in Tanzania. Lucky girl die ik ben, heb ik dit mogen meemaken. En ik kan je zeggen, dit is een van de meest bijzondere dingen die ik ooit heb gezien. Het ene dier slimmer dan de andere. De gnoe’s storten zich echt als kamikaze het water in terwijl de zebra’s wel aware zijn van de krokodillen en heel voorzichtig doen. Dus een must-see met stip op nummer 1.

Vijf ultieme migratietipsMeer natuurfoto’s van mijn zus Jorien zijn te vinden op Instagram @jorienbvand_photography

2. Migratie van de Monarchvlinders in Mexico | Migratie tips
Deze Monarchvlinders houden niet echt van winter dus trekken ze jaarlijks van de VS naar het warmere Mexico. Het gaat om miljoenen vlinders wat een heel bijzonder gezicht is. De beste plek om deze migratie te kunnen bekijken is in El Rosario Butterfly Sanctuary in Ocampo rond december, januari en februari.

3. Migratie van de Keizer pinguïns op Antarctica | Migratie tips
Het lijkt me zo ontzettend bijzonder om überhaupt naar Antarctica te gaan en dan ook nog eens deze migratie mee te maken. De keizer pinguïns leggen duizenden kilometers af om de plek te vinden om te broeden. Deze dieren broeden, in tegenstelling tot de meeste andere dieren, in de winter. De migratie vindt plaats in de maand maart, een schouwspel voor op je bucket list.

4. Migratie van de grijze walvissen langs Canada | Migratie tips
De grijze walvis legt gemiddeld 19.000 km af, van de kust van California naar de Beringstraat in Alaska. Een enorme afstand, van de warmere wateren waar ze in broeden naar het koudere water waar het meeste voedsel te vinden is. Rond maart, april en mei kun je deze dieren langs de kust van Canada spotten!

5. Rode krab migratie op Kersteiland (Australië) | Migratie tips
Kersteiland ligt in de Stille Oceaan, maar is onderdeel van Australië. De rode krab migratie is één van de indrukwekkendste die er is. Rond oktober en november trekken deze krabben vanuit het bos naar de kust om daar te paren en eitjes te leggen. Het aantal (rond de 120 miljoen) maakt dat deze migratie zo bijzonder is om te zien. En dat op een klein eilandje.

Wil jij een van deze mirgaties met je eigen ogen bekijken?

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

PS. dit artikel is niet gesponsord, maar geschreven omdat we het oprecht cool vinden!