What’s in the travel bag of… Victoria en Emily

Voordat wij jullie inwijden in het mysterie van onze travelbags, zullen wij ons eerst netjes voorstellen. Wij zijn Victoria en Emily, newlyweds (we put a ring on it a year ago) en ons liefdesnestje bevindt zich in hartje Amsterdam. We werken als respectievelijk arts en psycholoog en zijn bezig met het opzetten van een modeaccessoire merk. Onze vrije dagen gaan op aan één van onze favoriete dingen in de hele wereld: reizen naar alle windstreken!

DSC_1007b

Hebben jullie inpak rituelen?
Een koffer inpakken is –zeker voor twee fashionista’s- serious business, dus hier wordt ruim op tijd mee begonnen. Om niets cruciaals te vergeten maken we een paklijst, waarop onze outfits en alle mogelijke combinaties worden opgenomen. De waarde hiervan moet je niet onderschatten, zeker als je hip maar toch licht wilt reizen. Vervolgens leggen we de hele boel klaar op bed.

Emily heeft een gave voor het efficiënt benutten van kofferruimte. Dit komt goed uit, want dit geeft Victoria de kans om haar favoriete rol als opzichter aan te nemen en af en toe goedkeurend te knikken en hummen terwijl ze de klaargelegde spullen aangeeft. Het inpakken van de koffer kan het beste omschreven worden als een boetseerwerkje. Jurken worden tot merkwaardige vormen gevouwen zodat ze in kleine hoekjes en gaatjes passen, uitgaanstasjes worden zorgvuldig gevuld met strings en sokken passen ideaal in een zonnehoed. Ons inpakritueel wordt vervolgens stijlvol afgesloten door als twee kippen zonder kop door het huis rennen: “Hebben we écht alles?!”

Hoe zien jullie travel bags er uit?
Tegenwoordig zijn zachte koffers met 4 wieltjes van ca 70 liter (met mogelijkheid tot vergroting via een extra rits) onze nummer 1 travel bag; elegant, zeer wendbaar en lekker licht. Voorheen kozen we echter wel eens voor reusachtige gevaartes waarin je zo ongeveer je hele kledingkast kwijt kon. Voordeel daarvan was dat dus je kledingkast mee kon. Bovendien kweekten we er flinke spierballen mee. Nadeel was dat je je een tikkeltje overdreven voelde. Het hielp niet mee dat we in Amerika (het land waar toch alles Bigger is?!) werden nagewezen en een buschauffeur ons de volgende meerkeuze vraag stelde toen wij (hijgend) met onze koffers instapten; “What do you have in there? A dead body, some dead kids, your whole house?”

travel bag

Welke kleding mag niet ontbreken?
Voor welke koffer we ook kiezen, bepaalde items gaan altijd mee. Schoeisel waar je lang op kunt lopen bijvoorbeeld. Voor op het strand kan een selectie van hippe bikini’s absoluut niet ontbreken. Je kunt toch niet twee keer met dezelfde bikini gespot worden?! Luchtige, doch bedekkende kleding is onmisbaar als je voor je culturele fix tempels, kerken of moskeeën afloopt. Omdat UV-licht naast je beste vriend ook je ergste vijand kan zijn, is een zonnebril en een hoed of pet voor een reis naar een warm zonnig land ook cruciaal. Een cowboyhoed is toch altijd in de mode? Oh en het is dan wel geen kleding, maar een naaisetje ontbreekt eveneens nooit. Je moet er immers niet aan denken dat het bandje van je favoriete jurkje afbreekt. Over jurkjes gesproken, wij stoppen altijd minimaal één little party dress in onze koffer.

Wat zit er in jullie toilettas?
Een fijne manier om grote, zware flessen in je toilettas te vermijden is het inpakken van monstertjes, die je gedurende een jaar vanzelf verzamelt door een bezoek aan Douglas of de aanschaf van een tijdschrift. Aangezien Victoria een vaseline junkie is gaat deze altijd mee. Ook heel handig voor het verwijderen van waterproof mascara trouwens. Om de huid te beschermen tegen de zon nemen we altijd factor 50 zonnebrandcreme mee. (www.vision-sun.nl). Wat betreft make-up maken we een kleine selectie. Als de reis naar tropisch gebied gaat nemen we ook 40% DEET mee.

Wat stoppen jullie in de handbagage?
Een gitaar natuurlijk. Het probleem is dat de meeste luchtvaartmaatschappijen willen dat je je gitaar incheckt. Los van het feit dat dit je een flinke duit zou kosten is de kans groot dat je gitaar in honderd stukjes aankomt. Hierop hebben wij een truc gevonden. Allereerst vermom je de gitaar kunstig als kapstok door je trui en jas eroverheen te draperen. Haal dan bij het instappen je beste afleidingsmanoeuvres uit de kast. Duw bijvoorbeeld je instapkaart in het smoel van de grondsteward(ess) zodat zijn/haar hele gezichtsveld daardoor gevuld wordt en zoef dan vliegensvlug de slurf in met je muzikale kapstok.

travel bag2

Wat dragen jullie in het vliegtuig?
Wat betreft het reisoutfit spelen twee zaken een rol. 1) Je zit een (soms erg lange) tijd opgevouwen in een droge cabine tussen vreemde lui. Om deze ervaring niet nóg minder plezant te maken is een comfortabele los zittende outfit dus van groot belang. 2) Jij bent het enige dat niet gewogen zal worden bij het inchecken dus is je outfit een geniale manier om kilo’s bagage het vliegtuig in te smokkelen. Wellicht vraag je je af hoe je deze bovengenoemde punten kunt verenigen. Welnu, men neme ‘cargopants’ (juist, comfortabel én tegenwoordig best weer hip…toch?) en men vult de zakken van deze pants met relatief zware items. Zoals een knoflookpers. True story. Kanttekening hierbij; wees voorbereid op fronsende gezichten van de douane medewerkers bij het fouilleren en de beschuldiging er “bulky” uit te zien. Als we een keer geen dringende behoefte hebben om een knoflookpers mee te nemen, heeft een zachte trainingsbroek met een hoodie de voorkeur. Het niet inpakken van de hoodie scheelt ook weer een slok op een borrel.

Nemen jullie iets mee dat je herinnert aan thuis?
Doorgaans nemen wij niet iets mee dat herinnert aan thuis omdat wij juist willen ontsnappen aan de sleur van alledag. Wanneer we echter een hele lange reis maken (zoals de keer dat we een jaar naar Australië vertrokken) namen we foto’s en lieve kaarten mee van onze geliefde familie en vrienden.

Wat willen jullie iedere Travel Girl meegeven?
Geniet van al het moois dat de wereld te bieden heeft! We bevinden ons in de bevoorrechte positie dat de world our playground is. So enjoy and treat her with respect!


Victoria en Emily

** Ben jij ook zo gek op reizen en vind je het leuk om jouw travelbag hier te delen? Stuur ons dan een e-mail op request@girlslove2travel.com. Dan vertellen we je precies wat we nodig hebben om een gaaf artikel over je te maken.

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

 • Camiel schreef:

  Wat leuk!!! En wat een goed idee om je gitaar zo mee te nemen. Neemt 1 van jullie de gitaar mee en de ander de rest van de handbagage? (voordeel van reizen als koppel *wink*) Of offeren jullie gewoon je handbagage op? Ben benieuwd.

  PS een knoflookpers? Really???

  • Victoria & Emily schreef:

   :) We nemen allebei een rugtas mee én één van ons ook een gitaar. Is meerdere keren gelukt. Maar bij de “strengere” budgetairlines schatten we de kansen minder hoog in. Het voordeel van reizen als koppel is dat de ander in eventuele noodgevallen nog eens extra afleidingsmanoeuvres in de strijd kan gooien ;)

   PS. Hell yeah, een knoflookpers!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.