Fiek is back | tips voor halsoverkop verhuizen

I’m back! Terug in Nederland bedoel ik dan. Na 2 jaren in het hoge noorden, also known as Newcastle upon Tyne ben ik neergestreken in het zonnige zuiden, oftewel Eindhoven. En hoewel die stad gewoon in mijn geboorteland ligt, is het toch een hele verandering. Nieuwe stad, nieuw huis, nieuwe mensen, nieuwe alles, zelfs de taal is een tikkie anders;)

Waar ik ondertussen best een pro in ben geworden is verhuizen en dan met name halsoverkop verhuizen. Mijn verhuizingen gebeuren namelijk steeds vrij plots, wat betekent dat ik geen tijd heb om alles voor te bereiden en in een paar dagen alles in dozen moet hebben. Toen ik hoorde dat mijn verhuizende vriendinnetje al weken bezig was met inpakken dacht ik, misschien is het goed om wat tips te delen. How to move home in a day (or two).

img_5437

Schakel hulp in
Je kunt dit klusje namelijk niet alleen klaren. Maar bedenk je ook dat het niet werkt om met 10 man een kleine ruimte in te pakken, want dan loop je elkaar vooral in de weg. Een mannetje of 4 is perfect. Geef iedereen een eigen opdracht. De keukenkastjes, de kleding, de grote zware spullen ect.

Neem alles mee
Maar dan ook echt alles. Gewoon hup in de doos met een goed en duidelijk beschrijvend label erop. Als je in je nieuwe huis komt pak je alles uit en dan pas ga je uitzoeken en weggooien. Dan ben je namelijk toch bezig met inruimen van alle kasten en dat is wat mij betreft een veel logischer moment om dingen te ordenen dan in de chaos van een verhuizing.

Investeer in een professional
Het kost wat, maar kan ook zo duur en goedkoop zijn als je zelf wil, een professioneel verhuis bedrijf. Zeker als je echt een volledig huis over moet verhuizen is het de moeite om mensen in te huren die dat eerder gedaan hebben. Dat gaat namelijk letterlijk 10 keer zo snel.

Laat je niet gek maken
Van stress is nog nooit iemand beter geworden. Dus adem in, adem uit en laat alles over je heen komen. Gegarandeerd gaan er dingen verkeerd, verlies je het overzicht en vraag je je af hoe je het in godsnaam gaat klaarspelen, maar alles komt goed. Zelfs als blijkt dat de tickets voor de boot (van Eng naar NL) voor gisteren waren en niet vandaag. Keep calm en lul als brugman;) #truestory

It always seems impossible until it’s done

Love,
Fiek

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.