Quality time in Valencia

Citytrips vind ik eigenlijk best wel vermoeiend. In een paar dagen tijd wil je zo veel mogelijk zien, dus ‘s ochtends sta je vroeg op en ’s avonds lig je er pas laat er in. Ik heb dan ook vaak uitgeput in het vliegtuig terug naar huis gezeten. Mezelf afvragend; waarom doe ik dit? Vakantie is toch om uit te rusten?

Mijn trip naar Valencia had maar weinig weg van een traditionele citytrip, want in Valencia kom ik ieder jaar sinds mijn vriendin Esther daar naar toe verhuisd is. Alleen het eerste jaar hebben we alle toeristische dingen gedaan en sindsdien zijn het ontspannen tripjes die draaien om quality time met elkaar doorbrengen. Met andere woorden: heel veel girl talk, een beetje shoppen en vooral lekker eten & drinken. Livin’ the good life. Dus daarom deze keer geen must-sees, maar must-do’s.

valencia

Shopping
In Spanje weten ze veel beter wat vrouwelijke mode is. Het scoren van leuke zomerjurkjes is hier een piece of cake. Neem eens een kijkje in de winkels van Pull & Bear of Stradivarius. Trendy en niet duur. Als je liever naar een groot warenhuis gaat is El Corte Inglés the place to be.

Sport & play
Op reis sport ik net zo graag als thuis en dat kan prima in Valencia. Dwars door de stad loopt het schitterende park Jardin del Túria. Je kunt er heerlijk hardlopen en fietsen. Krachttraining kan je er ook doen, want het staat vol met fitnessapparaten. En op het brede zandstrand van Valencia is het lekker om ’s avonds een potje te volleyballen, voetballen of een run te maken over de boulevard.

food

Food & drinks
Valencia heeft een prachtig oud centrum met smalle straatjes en grote pleinen. Op bijna iedere hoek van de straat vind je een restaurant. Inmiddels heb ik er al bij vele gegeten en deze keer sprongen deze er bovenuit.
Bodega La Rentaora
Klein typisch Spaans restaurant in de wijk El Carmen. Je kan er voor weinig geld heerlijk eten. Én, ze hebben de beste cheescake van Valencia. Die moet je echt gegeten hebben!
Gabbanabeach
Dit restaurant zit aan de boulevard van het strand. Ze hebben er heerlijke mosselen en als je hier later op de avond bent kan je er zelfs een dansje maken.
Cappuccino
Ok, het is hier niet goedkoop, maar daar krijg je dan ook wat voor. Het eten is van top kwaliteit en de service al net zo. Hun carpaccio is bizar lekker en van de wijnen krijg je ook geen genoeg.

nightlife

Nightlife
Stappen in Spanje is anders dan in Nederland. Tenzij je naar Ibiza gaat is de muziek in de clubs eigenlijk best wel slecht. Je hoort er nummers die hier 3 jaar geleden hip waren. En net als bij ons komt het uitgaansleven in Valencia laat op gang, in sommige clubs kan je pas vanaf 2 uur terecht! De straat Paseo de Alameda zit vol met bars en restaurants. Dansen in het oude centrum doe je in Bolsería. En voor het echt werk neem je eerst een drankje in de schitterende open air club L’umbracle om daarna naar de ondergelegen club Mya te gaan. Beide clubs liggen in het hart van de futuristische Stad van de Kunst en Wetenschap.

Ben jij ook zo dol op de Spaanse lifestyle?


Manon

You can follow us on FacebookInstagram & Twitter

13 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.