Travel story | Sietske (Vakanshe)

Ons grote doel met GirlsLove2Travel is om jou net dat extra zetje te geven om je koffer te pakken en richting het grote onbekende te gaan. Op zoek naar avontuur. Als er dan iemand voorbij komt die precies dit doet én daarbij ook jou mee kan nemen willen we niet anders dan dit delen. Sietske doet precies dit. Met Vakanshe, haar in 2015 opgerichte bedrijf, faciliteert ze avontuurlijke reizen voor vrouwen. Ze woont in Spanje, heeft al heel wat avontuurlijke ‘women-only’ reizen achter de rug en inspireert ons in elk geval om het avontuur weer op te zoeken. ♥ Fiek

Hoe zag jouw vakantie eruit als kind? 
Toen ik klein was gingen wij altijd met de auto op reis. Bepakt en bezakt, reden we ’s nachts (dat was koeler) naar het zuiden. De auto was volgeladen en we hadden een karretje achter de auto met kookgerei, de tent en van alles en nog wat. Mijn ouders vonden altijd mooie plekjes waar we een maand lang kampeerden. Mijn broer, zus en ik maakten boomhutten, speelden in en op het water en deden in ons beste Frans of Spaans boodschappen in het winkeltje op de camping. Fantastische vakanties met veel zonneschijn.

vakanshe_dogsledding_arctic

Wat is de mooiste reisherinnering? Wat maakt deze herinnering zo bijzonder? 
Ik heb zoveel bijzondere herinneringen, dat het moeilijk is om een keuze te maken. Kamperen blijft altijd iets speciaals hebben voor mij. Niet te lang, want dan verlang ik weer naar een douche en mijn keuken maar een paar dagen back to nature vind ik geweldig en ik geniet daar volop van. In Jordanië kampeerde ik in de Wadi Rum woestijn. Onze tent stond beschut in een kloof en toen het donker werd heb ik daar de mooiste sterrenhemel gezien die ik ooit heb mee mogen maken. Zo magisch en zo bijzonder. Met een slee en sledehonden over de sneeuw en ijsvlaktes van Spitsbergen trekken was ook echt een waanzinnige ervaring. Fantastische honden, imposante natuur en een oorverdovende stilte.

Wat is het raarste wat je ooit op reis hebt meegemaakt? 
Het is niet echt raar maar het was wel even schrikken. Ik was op een paarden safari in Rajasthan in India, we reden de prachtige Marwari paarden dwars door deze mooie provincie. Sommigen stukken stapten we met de paarden, andere onderdelen van onze tochten waren in draf of galop. Toen we op een groen pad kwamen wat lang en recht was vroeg onze gids of we klaar waren voor een stuk in een snelle galop. Iedereen zei volmondig ‘ja!’ dus daar gingen we. Tien paarden in volle galop, en terwijl we over dit pad raceten brak mijn linker teugel…. Mijn eerste reactie was ‘oh jee wat nou?’ maar ik praatte zachtjes en rustig tegen mijn merrie en het leek alsof ze me verstond en rustig aan begon ze langzamer te lopen tot we weer bij de groep waren. Dat was wel een adrenaline moment!

vakanse_horseriding_india

Hoe ziet de top 3 van jouw bucket list eruit? Waarom deze landen? 
Namibië omdat het nog redelijk ‘onontdekt’ is en om daar de wilde paarden te zien. Een culinaire en culturele rondreis door Noord Spanje en Nieuw Zeeland voor de combinatie van vuur en ijs, bossen en zee.

Wat mag absoluut niet in jouw koffer ontbreken? 
Mijn passie is paardrijden maar ik reis niet met een paar rijlaarzen en een rijbroek in mijn koffer, dat neemt teveel ruimte in en ik hou ervan om licht te reizen. Dus heb ik altijd een broek en een paar schoenen bij me waarmee ik paard zou kunnen rijden maar die ook voor andere activiteiten gebruikt kunnen worden.

Wat heeft komend jaar voor jou in petto? 
In 2015 heb ik www.vakanshe.com opgezet. Op deze website bied ik avontuurlijke reizen voor vrouwen aan. Ik probeer vrouwen aan te moedigen om een reis te boeken die anders is dan anders, waar je je grenzen kan verleggen en nieuwe ervaringen op kan doen. Nu het eerste (moeilijke) jaar achter de rug is hoop ik dat er een aantal reizen volgeboekt zullen zijn voor 2016. Dat zou echt te gek zijn.


Sietske
You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter