Triathlon finishers!

We did it! Onze allereerste sprint triatlon is in the pocket! En we zijn hooked, want man oh man wat was het gaaf! Ik vind het zelfs veel leuker dan alleen hardlopen. Waarom?

Ten eerste omdat het drie verschillende sporten in één wedstrijd zijn. Dat is een extra uitdaging. Daarnaast omdat je zo snel mogelijk moet switchen tussen de verschillende onderdelen. Dat geeft een echt wedstrijd gevoel. Als laatste omdat ik denk dat het een minder zware belasting voor m’n lijf is. Een halve marathon of verder rennen is heerlijk, maar je kunt je afvragen of het wel goed is voor je lijf. Bij een triatlon is de belasting voor je lichaam telkens verschillend.

GirlsLove2Travel Triatlon3

Mijn wedstrijdbeleving 
Swim
Ik begin ronduit slecht, hap gelijk een slok water naar binnen en krijg m’n ademhaling niet onder controle. Shit shit shit! Pas ná de eerste helft kom ik in m’n flow. Ik ga over op de ‘actieve schoolslag’ (afwisselend hoofd onder water) en krijg vertrouwen. Als vier na laatste klauter ik het water uit… #oeps

Cycle
Al rennend naar m’n fiets trek ik m’n wetsuit uit. Waar the hell staat m’n fiets? Het kost me bijna vier (!) minuten om m’n fiets te vinden. Met trillende vingers strik ik de veters van m’n sportschoenen en spring op m’n fiets. Go go go! Het gaat gelijk heerlijk. Het zonnetje schijnt en ik denk alleen maar: tijd inhalen, knallen!

Run
Met zwabberende benen stap ik van m’n fiets. Shit, weer vergeten waar m’n plekkie is. Dom dom! Drie minuten tijdsverlies… De eerste 200 meter van het rennen voelt gek. M’n benen weten eventjes niet zo goed wat ze moeten doen. Daarna zit ik in een lekker tempo. Overigens wel een stuk lager dan m’n normale pace. Ik pers alle kracht uit m’n lichaam die ik kan vinden. I made it!!

GirlsLove2Travel Triatlon1

Wedstrijdbeleving Vi
Twee maanden geleden kwam ineens dat verzoek. Of we -samen met andere bloggers, health fans en models– mee wilden doen aan de ‘Amsterdamse Bosbaan triathlon’. Inclusief 6 weken aan trainingen ter voorbereiding. ‘Yes!’ dacht ik gelijk. Eindelijk korte metten maken met die laatste -f***ing hardnekkige- post baby kilo’s:) Wist ik veel dat ik verslaafd zou raken aan een nieuwe wereld!

It’s addictive
Natuurlijk maak je als new-bee beginnersfouten. Zo trainde ik bij Train More in de week van de triathlon veel te zwaar waardoor ik op D-day nog spierpijn had van de work-out. En had ik de klassieker: ik was tijdens de wissel van fietsen naar hardlopen mijn spullen kwijt waardoor ik minuten ben verloren (nu snap ik waarom andere deelnemers met kleurige handdoekjes hun spot markeerden:). Ben ik er minder tevreden om? Hell no! Sterker, ik ben super trots dat ik het gehaald heb en vastberaden om een PR neer te zetten in Portugal. This girl is on fire:)

Hele team
(Foto: David Stegenga fotografie)

A special thank you
– Tijdens het zwemmen was m’n wetsuit een echte life-saver. Het biedt bescherming tegen het koude water en extra drijfvermogen. Dank Jobe Sports!
– In plaats van een race fiets kozen Vi en ik voor een mountainbike. Dankjewel Rijwielpaleis voor de stoere bikes en het bewaken van onze tassen:)
– De dag voor de race werden we door Adidas verrast met een pakket vol triatlon kleding. Thanks for making us look good Adidas!
– En natuurlijk een onwijs dikke kus voor het fantastische team van Let’s Brand 2Gether. Bedankt voor de fantastische trainingen, voedingsadviezen, regelen van alle materialen en jullie enorme enthousiasme. You all rock!

Our next adventure
Zondag 26 oktober doen we het nog een keertje over in Portugal. Het super deluxe Martinhal resort organiseert daar een triathlon en dan doen we hem samen met Fiek! Eerst keihard bikkelen en daarna baden in luxe. Work hard, play hard. Exactly the way we like it:)

 
Manon (& Vi)

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

GirlsLove2Travel Triatlon5 GirlsLove2Travel Triatlon6GirlsLove2Travel Triatlon2

ready

The boys The boys2

bosbaan3 Manon en Vi fiets

14 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.