Treasure hunting in Barcelona: Geheime restaurants en bars

Vorige week deelde ik de beach-workout-geheimen van mijn coach Renee. Vandaag deel  ik ook geheimen met je. Geheimen die niets met sporten te maken hebben… sterker nog ik heb gezondigd *whoops*. Mijn trip naar Barcelona heeft namelijk andere geheimen opgeleverd: verborgen bars en restaurants die te mooi zijn om niet te delen. Ik deel alleen geen adresgegevens met je… deze plekken zijn namelijk echt voor de liefhebbers, en ben je dat… dan doe je met liefde wat speurwerk;) Let’s go treasure hunting!

Goed, ik heb dus iets met verborgen schatten en geheime plekken. Organiseer een speurtocht voor me en ik ben zo blij als een kind:) De laatste jaren ontstaan er over de wereld steeds meer bars en restaurants die voor de echte liefhebber zijn en daarom verborgen zijn op onverwachte plekken. Een feest voor speurneuzen en schatzoekers: geheime nummers die je moet bellen, wasserettes waar je doorheen moet, een telefooncel waar je een wachtwoord moet inspreken, het kan allemaal. Ook in Barca schuilen een paar van deze bijzondere plekken. Dit zijn mijn favorieten:

GirlsLove2Travel, Barcelona, Speakeasy

Speakeasy (restaurant)
Dit restaurant heeft geen eigen ingang. Nee, om binnen te komen moet je door een ‘old-skool’ martini bar heen. Wij hebben dus eerst speurend een rondje om het hele blok gelopen. Besloten toen een kijkje te nemen in de bar en vonden toen achterin een deur. Achter deze deur bleek een keuken te zitten. Wederom dachten we dat we verkeerd zaten tot er ineens uit het niets een keurig heertje opdook. We werden door wat gangen heen geleid, kwamen in een prachtige ruimte met ambachtelijke obers en werden voorzien van het mooiste eten! Van de oesters tot het nagerecht was het om je vingers bij af te likken. Een speurtocht met een happy ending… hier word ik intens gelukkig van!

Koy Shunka, GirlsLove2Travel, Barcelona

Koy Shunka (restaurant)
Dit sterrenrestaurant ligt verborgen in een kleine straat in Barreo Gothico en wordt gezien als het beste Japanse restaurant van Spanje. De keuken is open, de ambiance modern en het eten… een pure foodgasm! De sushi, de Wagyu beef, de black cod fish, de bijpassende wijnen en de goedlachse bediening, het was allemaal even goed! Menig internationale artiest of ster komt hier trouwens een vorkje prikken en ik snap inmiddels waarom.

GirlsLove2Travel, Barcelona, Mutis, secret bars

Mutis (bar)
Deze burlesque cocktailbar zit in een flatgebouw. De ingang verraadt absoluut niet dat er boven een complete jazzshow wordt opgevoerd. Wil je reserveren? Dat kan alleen via via. Je moet dus iemand kennen, die iemand kent;) Eenmaal binnen kun je rekenen op heerlijke live muziek en cocktails om je vingers bij af te likken. De verlichting is sfeervol, de foto’s aan de muren pikant en de optredens echt prachtig! Als je entertaind wil worden dan is dit een absolute must-go!

Barca2

Magatzem Escola (Liquor store)
Alhoewel deze store niet op een geheime locatie zit, is het wel het best bewaarde geheim van Barca als je het mij vraagt. Deze zaak verkoopt de mooiste wijnen, en de medewerkers zijn ongelooflijk gepasssioneerd. Het pand is prachtig authentiek, in de kelders worden cocktailworkshops gegeven (35 euro p.p) door ‘cocktail master en voormalig Mutis man’ Joao. Zelden heb ik een wijnwinkel gezien die zo compleet was (en ik heb er toch best een paar gezien:) Met als klap op de vuurpijl een stuk of 16 wijnen die je tegen een minimale vergoeding kunt proeven zodat je zeker weet dat je de juist fles mee naar huis neemt… Ik ben verliefd! Echt.

Ken jij geheime bars (en wil je ze met ons delen)?


Vi

9 Reacties

 • Gaaaaaaf hier hou ik van!

  Ben je wel eens naar de doctor geweest in Rotterdam?
  Dat speurtochtje staat nog op mijn to-do-list voor deze zomer. ;)

  • Viola schreef:

   Mandy! De doctor ken ik helemaal niet. Iets geheims? #Like Ik vind dit soort plekken echt het einde. Eens kijken of ik in mei op Hawaii wat speurwerk kan verrichten;) ♥ Vi

 • Ja! Ik zal eens kijken voor het telefoonnummer, dan kun je ook op speurtocht. ;)

  Ps: hoor ik toch eergisteren dat een goede vriendin me trakteert op een weekendje barcelona in juli… ik ga lekker met je tips aan de slag! :D

  • Viola schreef:

   Whow, dat is nog een eens fijne manier om het weekend mee te beginnen:) Geef haar maar een extra grote knuffel! En als je een nummer hebt, tell me. Amsterdam heeft trouwens Door 74, ook een aanrader! ♥ Vi

 • themoustaches schreef:

  Wow wat een leuke tips!! Vooral Speakeasy lijkt me zo leuk! Ben dit jaar helaas al naar Barca geweest maar in de toekomst dan wil ik er zeker nog een keer heen.

  • Viola schreef:

   Hai Knor of Ada;) Sinds ik in Barca ben geweest heb ik mezelf beloofd er zeker vaker te komen. Dit was mijn tweede bezoek en oh wat smaakt het naar meer! Iedere stad heeft trouwens Speakeasy-achtige locaties (speakeasy is trouwens een verzamelnaam voor dit soort restaurants en bars, afkomstig uit de drooglegging in de USA). Ik speur me dus een ongeluk naar deze geheime plekken #Loveit:) Fijne site hebben jullie! ♥ Vi

 • […] Valencia, Formentera en is ze net terug uit Curacao. En trok Vi roadtrippend door Europa, bezocht Barca, boekte haar jaarlijkse trip naar de Big Apple en deed de ontdekking van haar leven op Hawaii. We […]

 • Anouk schreef:

  El Rodizio, een Brazaliaans restaurant. Nog nooit heb ik zoveel vlees gekregen als daar, het is een all-in restaurant (behalve drankjes). Ze blijven ook met vlees komen tot dat je echt met je hoofd schudt dat je ontploft, haha! Zeker een goede aanrader voor iedereen die van goed vlees houdt! Adres: Calle Consell de Cent, 403 (keuken open om 21u)

  Een andere aanrader is 100 montaditos! Je moet dan wel op de woensdag gaan omdat ze dan de actie hebben 100 broodjes voor 1euro, het is er ook super druk dus soms moet je even wachten tot dat er plaats is. Het is echt typische Spaans !! Super leuk en goedkoop!
  Adres: Plaça Urquinaona 1

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.