travel with technology | #Romewithgoogle

Ik kan me nog vrij goed herinneren hoe ik vroeger moest inbellen voor internet (dat geluid vergeet ik nooit meer). Dat ik direct na school achter MSN dook om verder te praten met m’n vriendinnen. Dat Ilse de beste zoekmachine was. Ook had ik een telefoon die zo groot was dat ik me kapot schaamde en hem altijd in mijn fietstas liet liggen, dat ding ging ik écht niet aan mijn klasgenoten laten zien! En toen was daar ineens de smart phone, met altijd en overal internet. Maar misschien wel de belangrijkste uitvinding, Google. Weet je het allemaal echt niet meer, kom je er gewoon niet uit. Geen probleem, just ask Google. En dat is precies wat ik afgelopen week in Rome heb gedaan.

20151015_104451

Google knows best
Dat Google alles weet, wist ik al, maar dat het op reis zo goed van pas zou komen was nieuws. Ik werd op pad gestuurd met niets dan een gloedje nieuwe Samsung inclusief Italiaanse simkaart en een aantal te volbrengen opdrachten. Zo croste ik in een elektrische auto door de stad, bestelde ik koffie in vloeiend Italiaans en ontdekte ik de geschiedenis van elk gebouw door het gewoon even te vragen.

0344_GoogleRoma15

#What building is this?
Stel je staat op een plein met een prachtig gebouw -die kans is groot in Rome, want alles is mooi- maar hebt geen idee wat het is. Dan pak je je telefoon erbij, vraagt ‘What building is this’ en je hebt er zo een hele geschiedenisles op zitten. Mocht je ook al hebben overwogen om met 80 man achter zo’n paraplu aan te wandelen dan kun je dat nu mooi uit je hoofd zetten.

#How do I get to the Colosseum?
Google Maps kennen we natuurlijk allemaal. Ik weet niet of er mensen zijn die de standaard app op de iPhone gebruiken, maar ik gooi hem er het liefst af. Met Maps op een android apparaat hoef je alleen maar te zeggen waar je heen wil. De rest gaat vanzelf. Al moet ik bekennen dat het niet altijd zo makkelijk is. Zo zochten we een plein met een moeilijke naam, die Google om wist te toveren naar ‘Beyoncé’s pregnancy’… Bijzonder plein, inderdaad.

#I would like an espresso, please.
Ik heb een paar Spaanse lessen gevolgd, m’n Frans is ook redelijk te noemen, Engels gaat prima en Duits doe ik op z’n Van Gaals. Italiaans daarentegen… Geen idee. Toen we de uitdaging meekregen om in het Italiaans te bestellen heb ik Google Translate er maar even bijgepakt. Daarna ging het vloeiend. Of nou ja, ik kreeg wat ik wilde;)

0264_GoogleRoma15

Apps op reis
Smartphones en de daarbij horende apps hebben reizen een stuk makkelijker gemaakt. Skype en FaceTime zijn de oplossing tegen heimwee, TripAdvisor vertelt je precies waar je wel en niet heen hoeft, Airbnb vindt de mooiste slaapplekken voor je en mensen ontmoeten kan dan weer met apps als Tinder (al gaat het daar geloof ik niet helemaal om mensen ontmoeten;). Nu alleen nog een beetje op je data letten!

Hoe doe jij dat op reis? Altijd online of laat je jouw telefoon liever op de hotelkamer?


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

20151014_145121 20151014_151010