Travel tip – Vliegen met kinderen

Het is je vast niet ontgaan dat ik inmiddels moeder ben geworden van een heerlijk klein meisje, Dani Louisa. Ik had onwijs gehoopt op een zonovergoten kraamzomer in NL met mijn little bundle of joy, maar het weer is nou niet bepaald om over naar huis te schrijven… Dus een escape naar de zon is welkom! In mijn buik is Dani al diverse keren mee op reis geweest, maar ik heb eigenlijk geen flauw idee hoe het werkt als je gaat vliegen met kinderen. Tijd om een klein onderzoekje in te stellen.

Vliegen met kinderen

Tot 2 jaar mogen kinderen mee op schoot. Bij de meeste (Europesche) airlines betaal je dan een kleine vergoeding. Liever vliegen met een eigen stoel voor je kleintje? Dan betaal je het kindertarief (tot 12 jaar) voor een ticket. Maar let op, de tarieven liggen heel ver uit elkaar. In de infographic hieronder zie je dat je bij Easyjet en Transavia gewoon de volle mep betaalt! Super handig dat je bij sommige airlines eigen handbagage voor je kinderen mag meenemen. Ideaal voor al die extra spullen die je mee moet nemen.

Good to know

Of je babyvoeding mee het vliegtuig in mag nemen is niet iets dat de airline bepaald, maar het betreffende vliegveld. Altijd checken dus voordat je gaat vliegen. Op Schiphol airport valt babyvoeding NIET onder de max 100 ml regel! En overal in Europa moeten kinderen, ongeacht de leeftijd, in het bezit zijn van een geldige id-kaart of paspoort om te mogen vliegen.

We willen graag de Griekse zon opzoeken, tips zijn hartstikke welkom!


Manon

Bron: Zoover