Oktoberfest

Sinds 19 september staat alles in München weer in het teken van het jaarlijks terugkerende Oktoberfest. 2 weken vol bier, verkleedpartijen, sauerkraut en bratwurst. Het ‘echte Oktoberfest wordt in München gevierd, de Bayerische hoofdstad, maar ook in veel andere Duitse steden zijn festiviteiten. Sinds een aantal jaar pakken andere landen de gelegenheid aan om een feestje te vieren. Kijk bijvoorbeeld naar hier in Amsterdam, maar ook in de USA nemen ze het ook graag over!

FullSizeRenderHistorie
Hoe beroemd het feest ook is, ik had geen idee waar het vandaan kwam. Een korte geschiedenisles kan dus geen kwaad. Het is een traditioneel Duits feest ontstaan in 1810 ter ere van het huwelijk van prins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen. Sindsdien wordt het elk jaar herhaalt en dit is het alweer de 182e editie. Voor de oplettende lezer: een aantal jaar zijn verloren gegaan door oorlogen. Waarom het in september wordt gevierd en niet in oktober? De weersomstandigheden zijn in september beter. Heerlijk praktisch, die Duitsers! Weer wat geleerd…

Must knows
Mocht je besluiten te gaan, vergeet je dat niet traditiegetrouw in klederdracht te kleden. Vrouwen in dirndl’s en mannen in lederhosen met hoge kousen. Oktoberfest staat natuurlijk bekend om het bier. Onthoud wel dat een biertje hier in pullen van een liter worden geserveerd. Je bent dus wel even zoet;) Ik zou zeggen Zum Wohl!

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.