Travel Tip | 9 eco-vriendelijke wintervakantie bestemmingen

Dit is een lijstje met eco-vriendelijke bestemmingen over de hele wereld. Deze plekken, onder andere hotels, kampeerplekken of Airbnb’s zijn helemaal milieubewust. Zo hebben ze bijvoorbeeld carbon neutrale verwarming, gerecyclede bouwmaterialen en kun je er duurzaam dineren. Daarnaast zijn het ook nog eens echte pareltjes.

1.Whitepod | Valais, Zwitserland – eco-vriendelijke wintervakantie
Dit is wel een koude bestemming, maar wel echt een pareltje. Want je wordt wakker met het uitzicht op de Chablais bergen in een heerlijk warm ‘geodosic dome’. Een koepel met aan bijna alle kanten raam. Een unieke ervaring om hier te slapen en je kunt er skien, wandelen in de sneeuw en vanaf midden december tot midden april kun je er zelfs paragliden. Om het meer eco te maken gebruiken ze alleen maar water uit lokale bronnen, afbreekbare schoonmaakproducten en amper auto’s.

Eco-vriendelijke wintervakantie

2. Vigilius Mountain Resort | Zuid Tirol, Italië – eco-vriendelijke wintervakantie
Vigilius is zeker geen één uit een dozijn resort. De enige manier om hier te komen is met de lift. Er is geen weg naar boven voor auto’s. Punt 1 van het eco vriendelijke gedeelte. In de zomer en winter is dit een unieke plek om te verblijven. Je kunt er hiken, wijn proeven van een bio-boer uit be buurt. Daarnaast willen ze een lichte ecologische voetafdruk hebben dus gebruiken ze water uit lokale bronnen, daken van gras en muren van klei die van binnenuit worden verwarmd.

3. Glass Cabin in the Woods | Hillsdale, New York (VS) – eco-vriendelijke wintervakantie
Deze Aribnb cabin ligt midden in het bos en is een uniek plekje om je even terug te trekken. Het is niet een cabin zoals ze je kent, maar eentje met open raampartijen aan beide zijden. Het is een bijzondere cabin en is er is ook nog een skigebied in de buurt, dus je kunt overdag skien en dan ’s avonds op de bank ploffen met het openhaardje aan. Lijkt me heerlijk!

4. Maine Huts & Trails | Kingfield, Maine (VS) – eco-vriendelijke wintervakantie
Op 2,5 uur rijden van Portland vind je 4 prachtige lodges. Deze lodges hebben allemaal hun eigen unieke ecologische kant en dat maakt het gaaf! Je hoeft hier niet stil te zitten want er is genoeg te doen. Er zijn gidsen die met je op weg kunnen op te hiken of cross-country skiën. Daarnaast kun je natuurlijk heerlijk in je lodge relaxen en bijkomen. De keuze is aan jou.

5. The Scarlet | Cornwall, Engeland – eco-vriendelijke wintervakantie
Wanneer je even het drukke leven wil ontsnappen is dit een goede plek om even bij te komen. Op ongeveer 5 uur met de trein van Londen vind je The Scarlet. Het is de plek om ultiem te relaxen. Want je kunt er terecht voor yogaklassen, heerlijke hot-tubs en heel lekker eten! Daarnaast is het uitzicht heerlijk en bevindt je je echt op het Engelse platteland!

Eco-vriendelijke wintervakantie

6. Field Guide | Stowe, Vermont (VS) – eco-vriendelijke wintervakantie
Dit hotel is pas net geopend en ligt in het midden van Vermont. Dit is een plek om te wintersporten maar daarnaast verzorgen ze ook nog allerlei andere dingen doen als een yoga cursus of genieten van de heerlijke hot-tubs met uitzicht op de bergen. Wat deze plek ecologisch maakt is dat ze veel aandacht besteden aan hergebruikte meubels, nieuwe duurzamere systemen voor het verbruik van gas en organische schoonmaakproducten.

7. The Little Nell | Aspen, Colorado (VS) – eco-vriendelijke wintervakantie
The Little Nell bestaat al een langere tijd. Een hele bekende plek in Aspen die wel bekend staat om een beetje luxury. Ze hebben recentelijk hun winter programma aangepast met allemaal nieuwe activiteiten die je kunt doen. Zoals een begeleide sneeuwscooter tour met aansluitend een wijn en food soiree. Klinkt geweldig maar één nacht in dit hotel kost je ongeveer 1000 dollar, slik!

8. Wickaninnish Inn | Tofino, Canada – eco-vriendelijke wintervakantie
Storm is meestal iets wat mensen graag willen ontwijken. Maar voor stormen op deze unieke plek op Vancouver Island komen mensen graag terug. De oceaan die ervoor ligt staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en is daarmee een pareltje om te bekijken. Dit hotel ondersteunt meerdere milieu projecten en probeert hiermee awareness te creëren. Hou je er ook van om de storm te horen razen en binnen te zitten bij je open haard, dan is dit iets voor jou.

9.The Envoy Hotel | Boston, Massachusetts (VS) – eco-vriendelijke wintervakantie
Zelfs in de grote stad is een ecologisch vriendelijk verblijf te vinden. Zo blijkt in Boston. De combinatie hiervan met comfort en alle wensen van de gasten is in dit hotel goed verzorgd.Er is over van alles nagedacht in dit hotel. Zo zijn er dingen die gemaakt zijn van hergebruikte materialen en zorgen ze ervoor dat ze voornamelijk verse producten voor het eten gebruiken.

Welke van deze bestemmingen zou jij bezoeken?

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.