Travel Tip | 8 mooiste skylines ter wereld

‘In New York, Concrete jungle where dreams are made of.’ Dit zinnetje schreef ik in mijn vakantiedagboek in de zomer van 2014 op de eerste dag in New York. Steden hebben iets bijzonders. Iets wat ik heel moeilijk uit kan leggen maar wel echt zo is. Het gigantische van een stad maakt deze zo uniek. En de skyline speelt hierin ook een hele belangrijke rol. Want wat is er imposanter aan de gigantische gebouwen en de lichtjes in het donker. Ik vind skylines het mooiste ’s avonds, wat vind jij?

1.Shanghai, China | Mooiste skylines ter wereld
De skyline van Shanghai is te herkennen aan de China Pearl Tower en de LED lichtshows die iedere avond op dit gebouw gegeven worden. Kijk naar deze skyline vanaf het water want dan is de stad op zijn allermooist.

2. Singapore | Mooiste skylines ter wereld
Wat deze skyline uniek maakt is voornamelijk het Mandalay Bay Sands Hotel. Dit is een gebouw met hele aparte architectuur en beschikt over onder andere een museum, zeven sterrenrestaurants en het grootste casino ter wereld. Neem zeker een kijkje bij de rooftop pool van dit hotel, deze schijnt geweldig te zijn!

3. New York City | Mooiste skylines ter wereld
Of course hoort deze stad in dit lijstje en is by far mijn favoriet. Deze stad heeft iets heel bijzonders wat je opslokt en je vaker terug brengt. Ik ben al twee keer in deze stad geweest en ik kom zeker terug! Ga naar Top of the Rock daar heb je het vetste uitzicht over de hele stad! Over New York is ook van alles te lezen op de site.

4. Tokyo, Japan | Mooiste skylines ter wereld
Er is bewust gekozen voor minder hoge gebouwen in Tokyo omdat er wel eens aardbevingen zijn in Japan. Maar dat maakt de skyline niet minder bijzonder. Vanaf Bunkyo Civic Center kun je genieten van deze indrukwekkende stad. Lees hier Manon haar ervaringen van deze stad.

Mooiste skylines ter wereld

5. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten | Mooiste skylines ter wereld
Ja Dubai hoort ook in dit rijtje thuis, en dit is waarom: het heeft het hoogste gebouw ter wereld. De Burj Khalifa, met zijn 828 meter is een hele imposante verschijning. Iets wat je een keer in je leven gezien moet hebben. Het mooiste uitzicht op deze skyline heb je vanaf de Dubai Marina. Vi heeft een aantal artikelen geschreven over Dubai, lees deze hier.

6. Las Vegas, Verenigde Staten | Mooiste skylines ter wereld
Las Vegas is een unieke stad, die je sowieso eens in je leven bezocht moet hebben. Het is vooral een belevenis bij nacht en leuk om vanaf een hoogte te bekijken. Vanaf de Stratosphere Tower kun je de perfecte foto maken van de strip!

7. Sydney, Australië | Mooiste skylines ter wereld
Oh yes, dit is een hele mooie skyline die ik met mijn eigen oogjes gezien heb. Het bijzonderste uitzicht is die op de Harbour Bridge en het Opera House. Dit zijn de blikvangers van de stad en zijn het mooiste van het water te bekijken.

8. Seattle, Verenigde Staten | Mooiste skylines ter wereld
De Space needle en de bekende berg Rainer zijn de kopstukken van deze skyline. Want wat een uniek beeld is het, de drukte van de stad en daarachter hele indrukwekkende natuur. In het Kerry Park heb je het mooiste uitzicht over deze hele stad. Zeker eentje voor op mijn bucket list.

Mijn favoriet is by far New York, wat is die van jou?

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.