Travel Story by Lieke Pijnappels

Meet Lieke Pijnappels. Deze dame is in het dagelijks leven actrice en zwerft daarnaast zoveel mogelijk de wereld over. Haar reisavonturen kan je volgen op haar eigen website Little Wanderbook. Op dit moment is ze op avontuur in haar favoriete werelddeel; Azië. En vandaag deelt ze haar travel story. ♥ Manon

Hoe zag jouw vakantie eruit als kind?
Wij waren echte kampeerders. Eerst sliepen we altijd gezellig met zijn vieren in de vouwwagen, later sliepen mijn broertje en ik in twee tentjes. We reden naar Italië, Spanje en Frankrijk en sliepen op fantastische campings aan mooie rivieren, met heel veel vriendjes & vriendinnetjes om mee te spelen. ’s Middags kregen we een stukje Franse kaas en een hompje brood. Heerlijk! Ik geloof dat hier mijn kaasverslaving is begonnen:) Ook herinner ik me nog een avond op een camping in Zuid-Frankrijk waar we met de halve camping om een grote pan couscous met kip zaten. Zo gezellig. Ik had nog nooit couscous gegeten en nog steeds moet ik aan deze avond denken als ik het eet.

Wat is je mooiste reisherinnering? Wat maakt deze herinnering zo bijzonder?
Dat is zonder twijfel mijn 12 dagen durende reis door de outback van Australië. Ik boek niet vaak tours op reis, meestal zoek ik het liever zelf uit, maar dit zijn echt de meest indrukwekkende dagen in mijn reisgeschiedenis geweest.

We sliepen in swags, een soort veredelde slaapzakken van tentzijl. Midden in de woestijn, zonder tent. De eerste nacht ben je heel erg bewust van alle geluiden. Want laten we eerlijk zijn, Australië staat bekend om de meest dodelijke dieren ter wereld. Ik ben een paar keer geschrokken wakker geworden, omdat ik dacht dat er een schorpioen of een spin in mijn slaapzak kroop. Eén ochtend rolde ik mijn swag op en kroop er een mega spin onder vandaan. Maar wat een ervaring! We leefden echt in het ritme van de natuur; slapen als de zon onder gaat, opstaan als de zon opkomt. Je doet je ogen open en het eerste wat je ziet zijn twee kangoeroes die vanaf een heuvel naar je staan te kijken. Koffie maak je boven een kampvuurtje, je behoefte doe je op een ‘thunderbox’: een provisorisch toiletje dat je boven een gat in de grond zet, heel glamorous. Echt terug naar de basics, maar het was zo ontzettend bijzonder!

Lieke PijnappelsWat is het raarste wat je ooit op reis hebt meegemaakt?
Op reis maak je altijd onverwachte dingen mee, vaak leuk, soms minder leuk. In Australië werd ik wakker met een dikke, jeukende arm. Ik dacht nog, jeetje, die mug heeft wel erg vaak op dezelfde plek gestoken… Maar ik was ook een beetje duizelig, dus ging toch maar even naar de plaatselijke arts. Die begon meteen te lachen: ‘Ahhhh you were visited by a Huntsman last night! Look these are his teeth marks’. Teeth Marks?! Uuuuhh, ik wist natuurlijk niet wat een Huntsman precies inhield, maar ‘teeth marks’ voorspelden niet veel goeds en na een korte google-sessie dankte ik God op mijn blote knietjes dat ik niet wakker geworden was van deze harige vriend. Een Huntsman is een langpotige, harige spin, die groter is dan een volwassen mensenhand. Blijkbaar is ie bij me in bed gekropen en ben ik op ‘m gaan liggen…echt leuk als je spinnenfobie hebt. Ik moest die dag vier liter water drinken om het gif uit mijn lijf te krijgen. Gezellig.

Hoe ziet de top 3 van jouw bucket list eruit? Waarom deze landen?
Bovenaan in mijn top 3 staan:

  1. Vietnam, Laos & Cambodja
  2. Roadtrip Westkust Amerika
  3. Australië & Nieuw Zeeland

1. Op dit moment ben ik op reis in Vietnam, Laos & Cambodja. Ik hou echt van Azië! Het eten, de natuur, de cultuur en de mensen zorgen elke keer weer voor bijzondere ontmoetingen en mooie herinneringen.

2. Ik ben nog niet vaak in Amerika geweest, maar rijden van LA naar Las Vegas, door naar San Francisco en weer terug naar LA lijkt me het ultieme gevoel van vrijheid. De wegen zijn breed, de natuur en de parken zijn spectaculair en de restaurants van San Francisco schijnen uitzonderlijk goed te zijn…Need I say more?

3. Australië voelt als mijn tweede thuis. Ik ben er vier maanden alleen geweest en ik heb nog steeds ‘heimwee’. Ik wil zo graag terug naar Sydney & Byron Bay en de westkust bezoeken. Daarnaast staat Nieuw Zeeland al lang op mijn wensenlijstje, vanwege het natuurschoon en het avontuur. Mijn lievelingswijn komt uit de Marlborough wijnregio daar, een Sauvignon Blanc. Hoe fantastisch zou het zijn om daar een wijnproeverij te doen! Ook kayakken in Abel Tasman NP lijkt me te gek!

Lieke PijnappelsWat mag absoluut niet in jouw koffer ontbreken? En waarom juist dat product?
Op reis laat ik mijn ijdelheid zo veel mogelijk los, maar wat ik altijd bij me heb is mijn zachte multifunctionele sjaal. Die gebruik ik in het vliegtuig als deken of als kussen en als ik in een hotel slaap waar ik de hygiëne niet vertrouw, leg ik ‘m over mijn kussen heen. Ik heb ‘m jaren geleden kado gekregen van mijn nichtje. Hij is zwart en is van de Pieces. Hij heeft al vele landen gezien met me. Zou ‘m eigenlijk een naam moeten geven..

Wat heeft komend jaar voor jou in petto?
Op het moment ben ik druk met de planning van een nieuwe soloreis naar Azië. Ik ben nog nooit alleen in Azië geweest, dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Mijn relatie is na vier jaar uit en ik kan nu helemaal mijn eigen plan trekken! Ik wil 6 weken door Vietnam, Laos & Cambodja gaan reizen en weer heel veel mooie reisverhalen opdoen & fantastische foto’s maken voor mijn blog. Mijn doel is om komend jaar weer veel nieuwe & oude reisverhalen te posten. Ik hoop dat anderen daar inspiratie uit kunnen halen en het ook leuk vinden om zo een beetje met me mee te reizen! Het liefst leef ik het hele jaar uit mijn koffer.


Lieke

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter