Travel Stories | Esther Vlieger

Esther Vlieger Funtours ValenciaEsther (een dierbare vriendin van Manon) heeft een aantal jaar geleden de stoere stap gezet om naar Valencia te emigreren. In haar eentje. Deze Nederlandse dame met Colombiaanse roots spreekt vloeiend Engels, Frans, Spaans en Portugees. In Valencia heeft ze haar eigen kleinschalige gids service opgezet, Funtours Valencia. Vol passie en liefde voor de stad laat ze je kennismaken met Valencia door de ogen van een local. Ze is alles behalve de doorsnee gids op sandalen met een vlaggetje. Esther reist zo veel mogelijk en het liefst alleen. 

Hoe zag jouw vakantie eruit als kind?
Als kind woonde ik op Curacao en waren mijn eerste 11 jaar één lange vakantie. Ik herinner me eindeloos veel barbecues en spelen in de azuur blauwe zee. Zorgeloos en tropisch. In de zomervakanties gingen we regelmatig naar Noord-Amerika om rond te reizen. De camper met slaapplek boven de bestuurder was zo leuk. Als jonkie huppelde ik al door Yellowstone Park, Bryce Canyon en de Painted Dessert. Naast tal van andere hoogtepunten. Helaas herinner ik me er nog maar weinig van.

Wat is je mooiste reisherinnering? En wat maakt deze herinnering zo bijzonder?
In oktober 2014 heb ik in mijn uppie 2.000 km door Amerika gereden. Daar was de helicopter vlucht bij zonsondergang over de Colorado rivier in de Grand Canyon het absolute hoogtepunt! Maar dat was niet het enige:) Tijdens mijn vlucht terug naar Las Vegas doemde middenin de woestijn ineens een zee van lichtjes op, om vervolgens heel laag over de wereldberoemde ‘Strip’ te vliegen als ultieme afsluiter. In de limo naar mijn chique hotel voelde het alsof ik in de zevende hemel beland was.

Esther Vlieger Funtours ValenciaWat is het raarste wat je ooit op reis hebt meegemaakt?
Als raar gek is, kan het mij eigenlijk nooit gek genoeg zijn:) Maar het toppunt van raar vond ik in Amerika toch wel om met je dikke SUV door de drive-in van de Starbucks te rijden om een bakkie Vanille Latte te halen. Ik stap net zo lief even uit hoor.

Hoe ziet de top 3 van jouw bucket list eruit? En waarom deze landen?
#1 – Noord-Amerika

Omdat het zó groot en divers is qua landschappen. De uitersten in zowel mens als architectuur zijn haast niet voor te stellen. Het is één groot avontuur!
#2 – Het Caribisch gebied
Ik wil graag eiland hoppen in die omgeving. De zon, palmbomen, het heerlijke eten en de “mañana-mañana mentaliteit” in combinatie met die Latino muziek. Heerlijk! Voelt vast als thuiskomen voor mij.
#3 – Brazilië
Ik ben er één keer geweest en sindsdien is Brazilië altijd in mijn gedachten gebleven. Portugees is wat mij betreft de mooiste taal ter wereld, dus een talencursus in Itanhaem aan de Zuid-kust van Sao Paolo staat hoog op mijn verlanglijstje.

Wat mag absoluut niet in jouw koffer ontbreken? En waarom juist dat product?
Sowieso lingerie van Victoria Secret voor de spannende ontmoetingen;) M’n Nike sportkleding voor het hardlopen na al het lekkere eten. En mijn Sony Z2 waarmee ik hoogwaardige kwaliteit reisfoto’s schiet zodat ik er later een mooi digitaal album van kan maken.

Esther Vlieger Funtours Valencia
Wat heeft komend jaar voor jou in petto?
In maart 2016 staat er een nieuw Amerikaans avontuur op de planning; deze keer in Californië. Daarnaast ben ik flink aan de weg aan het timmeren met mijn eigen privé tour service, Funtours Valencia. Inmiddels zijn mijn fiets, wandel, tapas en street-art tours populairder dan ooit. Ik kijk er enorm naar uit wat 2016 wat dat betreft voor mij in petto heeft. En ik leid je natuurlijk heel graag rond als je Valencia komt ontdekken:)


Esther

SaveSave