Travel Stories | Daphne Diender

We hebben weer een gloednieuwe editor toegevoegd aan GirlsLove2Travel. En niet zo maar eentje. Daphne Diender. Jep, die super fitte Instagram lady. Ze werkt als community manager bij Changing life (moederbedrijf van onder andere Personal Body Plan), heeft jarenlang in de hotellerie gezeten schrijft daarnaast op www.liefdeinAmsterdam.nl over het leven van een single lady in de grote stad. Ze kan ons dus alles vertellen over de mooiste hotels en hoe we ons lijf een beetje onder controle houden op reis. Maar nu eerst… Haar eigen travel story. ♥ Fiek

Daphne Diender

Hoe zag jouw vakantie eruit als kind?
Ik heb altijd ontzettend leuke vakanties gehad vroeger! Mijn ouders reisden veel voor hun werk en wij mochten van kleins af aan al mee. We (mijn vader, moeder en mijn broer) gingen minstens één keer peer jaar op winter sport en één keer met zomervakantie. Soms met z’n vijven, maar ook vaak samen met andere vrienden en familie. Mijn moeder vond het vreselijk om met twee kinderen ver te reizen met de auto, mijn broer en ik kregen namelijk altijd ruzie. Wij gingen dus altijd met het vliegtuig. 

Wintersport was altijd in Oostenrijk en toen we ouder waren vertrokken we elk jaar naar Stowe, Vermont in Amerika. Mijn oom had daar twee hotels en het is een prachtig ski gebied. Onze vakanties vielen niet in dezelfde periode als de Amerikaanse vakanties en zo konden we de drukke periode vermijden en genieten van uitgestrekte pistes. 

Ondanks de vele mooie zomer vakanties in verschillende landen heb ik de beste herinneringen aan de vakanties naar Turkije. Samen met een groep vrienden, met kinderen van dezelfde leeftijd, zaten wij jaarlijks 2 weken in Turkije. De eerste week verbleven we op een Turkse Gulet, een groot schip met kaptijn, kok en matroos. Een week lang vaar je van baai naar baai en af en toe meerde we aan in een haven waar je de stad in kon. Wat een vrijheid! Hele dag zwemmen, spelletjes doen, varen en waanzinnig lekker eten! De tweede week vertoefden we in een all inclusieve hotel, het liefst met waterpark en al. 

Wat is de mooiste reisherinnering? Wat maakt deze herinnering zo bijzonder?
Ik heb vele leuke, grappige, bijzondere en mooie reisherinneringen van vroeger. Maar ik denk dat de mooiste nog moet komen omdat ik nog vele prachtige en bijzondere plekken wil gaan bezoeken! 

Daphne Diender

Wat is het raarste wat je ooit op reis hebt meegemaakt?
In 2006 heb ik samen met 2 vriendinnen 3 weken in China gereisd. De ouders van één van hen woonde daar en dat maakte het de ideale kans om dit land te bezoeken. We begonnen in Chengdu, daarna Beijing en eindigde in Shanghai. Het was een waanzinnige reis. We waren als 3 blonde Hollandse meiden een ware attractie. Nu heb ikzelf al een lekkere Hollandse lengte, mijn vriendin is nog een kop groter, dat leverde bijzondere taferelen op. Vooral in Chengdu komen niet zoveel toeristen, dus er waren mensen die nog nooit een blanke, blonde, lange vrouw hadden gezien. Er werd dagelijks meerdere malen gevraagd of we op de foto wilde en er werden vele hoofden gedraaid. Dat was toch wel hele aparte ervaring.

Hoe ziet de top 3 van jouw bucket list eruit? Waarom deze landen?
Alhoewel ik veel heb gereisd zijn er nog zo ontzettend veel landen waar ik graag heen zou gaan. Ik heb alle landen in Europa gehad, maar is nog zoveel te ontdekken buiten Europa. Ik ben nooit een backpacker geweest, heeft mij toentertijd nooit zo getrokken. Maar als ik alle verhalen van andere hoor heb ik wel veel gemist. Het verste dat ik ben geweest is China.
Momenteel bestaat mijn top 3 bucket list uit: Zuid Amerika, Australie en de Malediven. 

Wat mag absoluut niet in jouw koffer ontbreken? En waarom juist dat product?
Ik ben eigenlijk een hele makkelijke reiziger, I just need my daily essentials. Als je mij een grote koffer geeft, gaat hij ook helemaal vol en gebruik ik vervolgens maar de helft. Als je mij alleen handbagage geeft, red ik mij ook wel. Er is niet 1 product dat absoluut niet mag ontbreken, je kunt namelijk alles kopen waar je ook heen gaat. Maar als ik moet kiezen is stiekem mijn telefoon en oplader toch wel beetje essentieel;) 

Daphne Diender

Wat heeft komend jaar voor jou in petto? 
In 2016 staat er een bijzondere reis in de planning, namelijk Burning Man in de Black Rock Desert in Nevada, USA. Samen  met een goede vriendin gaan we ons laten verrassen door deze bijzondere wereld. Burning man is een jaarlijks evenement waarbij er een week lang een complete stad word opgebouwd in de woestijn. Een experimentele samenleving, radicale zelfuiting en radicale zelfvoorziening.  Iedereen is welkom ongeacht ras, leeftijd of afkomst, en iedereen mag zichzelf uiten in waar hij of zij het beste in is. Het lijkt ons een hele bijzondere ervaring. Verder ben ik gek op city trips dus hoop ik een aantal leuke tripjes te kunnen maken zowel zakelijk als privé:)

Oh en Oud en Nieuw luid ik in in het altijd gezellige Newcastle! 


Daphne

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter