Travel Story | Chantal Schram

Travel Stories Chantal Schram - 1

Tijdens een reis naar Curaçao hebben Chantal Schram en ik elkaar voor het eerst ontmoet en het leek alsof we al jaren vriendinnen waren:) Het werd een fantastische reis en sindsdien proberen we ieder jaar een leuke trip te maken samen met onze andere travel buddies Henriëtte en Jasmijn. Chantal werk als Inline PR & Social media consultant bij Cherrypicker (een new generation PR bureau) én heeft ook nog haar eigen travel website Reisdoc.nl. Boordevol tips om zoveel mogelijk waar voor je geld te krijgen tijdens het reizen. Vandaag deelt deze reislustige chick haar travel story… 


Manon

Hoe zag jouw vakantie eruit als kind?
Mijn ouders zijn iets minder reislustig dan ik: we gingen elk jaar drie weken op vakantie. Kamperen, met een tent en vrijwel altijd naar Frankrijk. De ene dag maakten we een uitstapje, de andere dag bleven we op de camping hangen. Ik vond het heerlijk: wat heb je als kind nog meer nodig dan een zwembad of strand en andere kinderen om mee te spelen? Ik deed dat stiekem veel liever dan weer een dorpje bezoeken. Man, wat zijn de tijden veranderd;-)

Wat is de mooiste reisherinnering? Wat maakt deze herinnering zo bijzonder?
Mijn mooiste reisherinnering was in Nepal. Ik belandde op een gegeven moment in een wijk waar alleen maar Dalits wonen. Deze mensen behoren tot geen enkele kaste en hebben daarom geen enkele rechten. Ze zijn niet welkom in ‘normale’ winkels, worden geweigerd bij de normale tandarts en mogen niet studeren. Deze bevolkingsgroep is armer dan arm. Velen van hen vullen hun dag met het vermorzelen van grote keien naar kleine steentjes. Het greep me ontzettend aan. Je voelt je als westerling ineens zó machteloos. Maar ze voelden zichzelf helemaal niet zielig. De kinderen waren vrolijker dan welk kind dan ook. Communiceren was lastig – ze kunnen immers geen Engels – maar dansen en zingen is taalloos. Voor ik het wist stond ik ‘hoofd, schouders, knie en teen’ voor ze uit beelden. Dat enthousiasme zal ik nooit vergeten.Travel Story Chantal Schram - 1 (2)
Wat is het raarste wat je ooit op reis hebt meegemaakt?
Ik krijg het vaak voor elkaar om op rare plekken én in gekke situaties te belande:). Een daarvan was op Curaçao. Tijdens mijn studententijd heb ik daar een paar maanden gewoond en ging ik met mijn huisgenoten naar Campo Alegre, een soort must als je hier als student verblijft. ‘Campo’ is het enige legale bordeel op het eiland en had toentertijd op dinsdagavond ‘Ladies Night’. Het was het enige moment dat er ook vrouwen waren toegestaan op het terrein. Het voelde alsof je op een soort kamp terecht was gekomen: overal stonden rijen met bungalows, maar dan met een rood lampje buiten. Was ‘ie rood, dan was de bewoonster bezig, was ‘ie uit, dan had ze niets te doen of was ze er niet. Elk meisje had een eigen nummer dat bij haar podiumact werd omgeroepen, herkenbaar aan haar ‘huisje’. Het voelde zó gek, fout en vooral heel dubbel om daar rond te lopen. Het was echt misselijkmakend. Ik was blij toen ik weer buiten stond.

Hoe ziet de top 3 van jouw bucket list eruit? Waarom deze landen?
#1- New York
Omdat je deze stad gewoon een keer gezien móét hebben in je leven. En ik kan ‘m nog steeds niet afstrepen. Deze metropool biedt alles: architectuur, geschiedenis, cultuur en heel veel ander vermaak
#2 – Argentinië
Al is het alleen al voor de Iguazu watervallen en het dansen van de tango in Buenos Aires (wat ik overigens nog moet leren)
#3 – China
Vanwege de bizarre cultuur en gigantische geschiedenis. Dit land fascineert me mateloos!

Wat mag absoluut niet in jouw koffer ontbreken? En waarom juist dat product?
Wat ik áltijd meeneem is mijn iPad. Ik gebruik ‘m op reis als e-reader, maar is ook ideaal om snel informatie op te zoeken of even een blogpost te schrijven. Het scheelt een hele hoop gewicht om geen kilo’s aan boeken mee te hoeven zeulen.Travel Story Chantal Schram - 1 (1)
Wat heeft dit jaar voor jou in petto?
Dit wordt het jaar dat ik m’n grenzen eens écht overga. Ik kan soms nogal een angsthaas zijn, maar de ervaring heeft me geleerd dat je pas het gevoel hebt dat je echt leeft wanneer je dingen doet die je doodeng vindt. En die achteraf heel erg mee vielen.
Volgend jaar wil ik eindelijk eens leren surfen, wil ik Tsjernobyl bezoeken en wil ik eens een (stilte)retreat doen.


Chantal

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter