Travel Stories | Anouk van Haaster

Anouk van Haaster is een echte travel chick. Ze reis het liefst af naar bestemmingen waar ze zich op haar board kan uitleven. Anouk’s reisavonturen kun je volgen op haar travel blog De Knapzak. Twee maanden geleden is ze een spannend nieuw persoonlijk avontuur gestart met een hele toffe job als PR manager bij Brunotti

Anouk van Haaster BrunottiHoe zag jouw vakantie eruit als kind? En was je altijd al gek op boardsports?
Met mijn ouders gingen we bijna elk jaar naar Frankrijk, lekker kamperen in de natuur. Ik heb echt alle hoeken van Frankrijk gezien. Omdat ik enorm vakantie-minded was, mocht ik vaak kiezen waar we naar toe gingen. Ik deed altijd het vooronderzoek voor mijn ouders wat betreft campings en vervolgens hoefden zij er enkel heen te rijden en de tent op te zetten. Easy toch? Mijn voorkeur ging uit naar Zuid-West Frankrijk. Mimizan, Biaritz en het Spaanse San Sebestian! In deze plaatsen kwam ik voor het eerst in aanraking met surfen. Omdat ik altijd maar een paar dagen in die streek was heb ik het surfen daar nooit echt doorgepakt. Dit jaar heb ik een paar maanden in Portugal gewoond bij Laneez Surfhouse. Daar heb ik het surfen meer geoefend. Op m’n Instagram heb ik er veel foto’s van staan.

Wat is jouw mooiste reisherinnering met Brunotti? Wat maakt die herinnering zo bijzonder?
Ik werk pas twee maanden bij Brunotti, dus veel reiservaringen zijn er nog niet, maar die gaan er zeker komen:) Toen ik in Portugal werkte deed ik al wel voorbereidingswerk voor Brunotti. Het was té lekker om met een prachtig Portugees uitzicht in de zon vanuit een hangmat te werken. De perfecte flexwerkplek! Daarnaast ben ik op mijn tweede werkdag bij Brunotti wel naar Schiphol gereisd haha, om 1 van onze Brunotti team riders -Sanne Meijer- te ontvangen! Sanne was namelijk wereldkampioen Wakeboard Boat geworden! Super cool om op mijn tweede werkdag om die reden op Schiphol te zijn.

Anouk van Haaster BrunottiHoe ziet de top 3 van de bucket list van een Brunotti medewerker er uit? En waarom deze landen?
#1 – Capu Mann in Italië
Hier kun je kiten, windsurfen en golfsurfen!! De roots van Brunotti liggen in Italië dus dit is zeker de nummer 1 van de bucketlist. In 1979 kwam de Italiaanse Claudio Brunotti, een windsurfer en tevens all boardsports liefhebber, vanuit Italië naar Nederland. Wat Italië helemaal Brunotti’s picture perfect maakt is dat je hier kunt wintersporten en kunt surfen! De perfecte Brunotti all boardsports mix dus.

#2 – Scheveningen in Nederland
Om het verhaal omtrent Claudio Brunotti af te maken; Claudio ging vanuit Italië in Scheveningen wonen en daar begon hij met het shapen van boards. Zo ontstond het merk Brunotti. Vandaag de dag worden de Brunotti boards nog steeds in Scheveningen geshaped onder leiding van Jinne Sietsma. Daarnaast kun je in deze kustplaats allerlei boardsports beoefenen, zoals kiten, windsurfen, longboarden, suppen en surfen.

#3 Bali – Indonesië
Dit is mijn eigen favoriet! Mijn surfdoel is om dit jaar nog op spots als Canggu, Bingin en Uluwatu te gaan surfen! Eerst veel oefenen in Scheveningen en in Portugal en dan ben ik hopelijk Bali-surfproof! Naast het surfen hou ik onwijs van Bali; de cultuur, de lieve mensen, de mooie rijstvelden en het heerlijke eten.

Anouk van Haaster Brunotti - 1 (2)Wat mag absoluut niet in jouw koffer ontbreken? En waarom juist dat product?
De eyecatchers uit de Brunotti NMTC – No Matter The Conditions collectie. Dit is een prachtige fashioncollectie, de prints en kleuren zijn geïnspireerd op de natuur daarnaast zijn de technische afwerkingen en innovaties vanuit de boardsports in deze items verwerkt. Ook neem ik altijd een longboard mee op reis. Mochten er geen golven zijn, dan kan ik altijd nog lekker rollen op m’n longboard.

Wat heeft komend jaar voor Brunotti in petto? (Op reisgebied, maar natuurlijk ook op zakelijk vlak)
As we speak is ons team de SS16 shoot aan het schieten in Kaapstad. Verschillende modellen en daarnaast een selectie van de Brunotti teamriders zijn daar om de volgende 3 verschillende Brunotti divisies op de plaat te zetten; RDP met hardware als boards, wetsuits en harnassen, de sportcollectie en de NMTC fashioncollectie.

Ook staat er komend voorjaar iets heel gaafs op de Brunotti planning. We gaan met een groep influencers dit voorjaar naar Sardinië voor een SUP en health trip voor de lancering van onze SUP kledingcollectie. Aangezien ik zelf een yoga en SUP liefhebber ben, is dit natuurlijk top! Consumenten kunnen dezelfde trip winnen! Aan alle kledingstukken hangt namelijk een tag met een unieke code. Dus hou onze site in de gaten als je deze trip wilt winnen!

Daarnaast staat Rio op de Brunotti planning. We gaan namelijk onze team riders windsurfen Dorian van Rijsselberghe – Olympisch windsurfkampioen in 2012 – en Lilian de Geus aanmoedigen tijdens de Olympische spelen!

Oh en heb je al gezien dat we een complete Brunotti wintersport outfit weggeven?
Meedoen doe je hier


Anouk

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter