Travel healthy | must have food op reis

Ik zweer bij dit lijstje met must have food op reis. Ze wegen niks en hoeven niet koel bewaard te worden, dus reizen met gemak de hele wereld met je over. Begrijp me niet verkeerd, ik ben helemaal voor eten wat de pot schaft als je op reis bent. Maar soms loop ik er wel tegenaan dat het lastig is om gezonde voeding binnen te krijgen. Bijvoorbeeld in landen waar ze niet echt aan ontbijt doen of alleen maar grote lappen vlees eten en de groenten in geen velden of wegen te bekennen zijn. Daarom neem ik altijd zelf wat healthy food met me mee.

Must have food op reis
Ontbijtmix
In ieder land is wel yoghurt of kwark te krijgen. Samen met een paar lepels uit mijn potje homemade ontbijtmix van havermout, chia zaad, lijnzaad en rauwe cacao begin ik de dag gezond én heb ik gegarandeerd de komende uren geen zeurende ik-heb-net-gegeten-maar-alweer-honger buik.
Tip: je lichaam neemt alleen gebroken lijnzaad op, dus gooi het lijnzaad thuis eerst even kort in de blender.

Must have food op reis
Gedroogd fruit
Het gezonde alternatief voor snoep zeg maar:) In mijn tas stop ik altijd gedroogde abrikozen (ongezwaveld) en vijgen. In Nederland kan het lastig zijn om geen gortdroog gedroogd fruit te scoren. Marokko is wat dat betreft echt een walhalla. Daar staat op iedere straathoek een kraampje met super zacht vers gedroogd fruit.

Must have food op reis
Noten
Een handje noten geeft een stoot energie en stilt de honger. Handig als het nog ff duurt voordat je wat kunt eten. Amandelen en hazelnoten heb ik altijd bij me. Maar het allerlekkerste vind ik vers gebrande cashewnoten. Op de stranden in Brazilië wandelen vaak verkopers rond waar je voor een paar centen een flinke zak koopt. Echt té lekker!

Must have food op reis
Rawfood bar
Samen met noten zijn de repen van Nakd mijn favoriete tussendoortje. Ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals fruit en noten. Zonder suikers en andere toevoegingen. Ideaal als energy boost tijdens een lange trekking of een zweterige mountainbike tour. Voor de Banana Crunch en Berry Delight kun je me wakker maken:) Je koopt ze bij De Tuinen.

Must have food op reis
Thee
I’m a serious tea addict. Dagelijks slurp ik met gemak 1,5 liter weg. Een verademing dat er tegenwoordig in iedere hotelkamer of appartement wel een waterkoker te vinden is. Helaas zijn de theezakjes die er bij staan meestal niet om over naar huis te schrijven. Daarom neem ik altijd zelf  de heerlijke theetjes van Pukka mee. Ze zijn organic en verkrijgbaar in allerlei fijne smaakjes.

Wat neem jij mee op reis?

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

4 Reacties

 • Marissa schreef:

  Ik heb altijd iets van mueslirepen/ontbijtkoek bij me. Niet zo healthy als hierboven benoemd, maar ik gebruik dit voornamelijk als een pre-ontbijt. Zo heb ik 4 weken in Bali gezeten en kreeg ik wel ontbijt, maar dit was tussen bepaalde tijden en soms was ik eerder weg. Ook ben ik lactose intolerant, waardoor ik ook restricties heb qua eten. Zeker in een onbekende omgeving moet ik daar opletten, aangezien eten sowieso veranderd wanneer je ergens anders bent. Ik kan niet zo goed tegen die veranderingen en ik moet iets eten voordat ik überhaupt wat (actiefs) doe, dus dit is erg handig. Vaak kan je ook wel mueslirepen vinden in andere landen, maar ik neem altijd wat mee voor de eerste dagen.

  • Manon schreef:

   Ik kan me voorstellen dat het door lactose intolerantie voor jou een must is om zelf eten mee te nemen. Mueslirepen zijn wat dat betreft een perfecte redder in nood :)

 • newsfromNOMADS schreef:

  Wij nemen echt niks mee op reis, ja voor de eerste uren in het vliegtuig natuurlijk wel. Het gedroogde fruit vind ik een leuke tip..helaas zijn wij wel op veel plekken geweest waar ook yoghurt zeer moeilijk tot niet te verkrijgen is…dit is ook altijd het eerste wat we weer kopen als we terug in Nederland zijn…want o wat is dat toch lekker!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.