Travel Gear | Outdoor vakantie met hond

Vannacht vertrekken we op reis naar Oostenrijk! Ja, ik zeg ‘we’, want m’n lief en onze Rio gaan mee:) We gaan op outdoor vakantie met hond! Ik heb er echt onwijs veel zin in! Het is al een eeuwigheid geleden dat ik met de auto op reis ben gegaan én Rio gaat normaal nooit met ons mee.

Ons huisje deze trip is een houten chalet op een bergrug in Wörgl-Boden. Zo knus! Met het dorp op een paar kilometer afstand zitten we middenin de natuur. Ons plan is om mooie wandelingen in de bergen te maken. Een echte outdoor vakantie dus:) Ik hou van de rust in de bergen, de frisse lucht, kilometers verre uitzichten en de ruige ongerepte natuur.

Outdoor vakantie met hond
Omdat Rio met ons mee op pad gaat ben ik in de wereld van de outdoor gear voor honden gedoken. Ik bedoel, wij gaan ook niet zonder goeie voorbereiding urenlange bergwandelingen maken.

outdoor vakantie met hond
#Koelvest
Een musthave tijdens warme dagen. Een hond heeft het al snel bloedheet en kan z’n warmte moeilijk kwijt. Een koelvest zuigt zich vol met water en blijft uren nat. Een heerlijke cooling down voor je dibbes.
#Opvouwbare Voerbak, waterbak
Ideaal voor onderweg. Het weegt helemaal niks en kan je kunt het opvouwen tot een heel klein pakketje. Past prima in Rio’s backpack.
outdoor vakantie met hond
#Schoentjes
Hier had ik dus nooit bij nagedacht, maar de voetzooltjes van honden zijn best gevoelig. Lopen over onverharde paden met  steentjes enzo zorgt snel voor wondjes en dat is heel pijnlijk. Dan is het over en uit met de wandelingen. Schoentjes zijn dus onmisbaar als je de bergen in trekt. Ze zijn super cute, net mini sportschoentjes en je kunt ze in de winter gebruiken om de voetzooltjes te beschermen tegen het bijtende strooizout op straat.
#Halsband
Normaal draag Rio altijd een lederen halsband maar daar laat ik hem liever niet mee zwemmen. Een nylon riem is veel handiger. Die mag nat en vies worden en gooi je daarna gewoon in een sopje:)

outdoor vakantie met hond
#Harnas met backpack
Honden vinden het hartstikke leuk om zich nuttig te voelen en net als hun baasje spulletjes te dragen. Een harnas met aan beiden kanten een backpack  is super handig. Kan ie zelf z’n voer en water dragen:) En een kleedje oid past er ook nog bij.

Oefening baart kunst
Wat betreft de schoentjes is het handig om je hond er eerst mee te laten oefenen, want ze vinden het helemaal niks in het begin. Check dit filmpje van Rio. Hij dacht dat ie niet meer kon lopen en wij lagen blauw van het lachen op kantoor:)

Good to know
In sommige landen zijn bepaalde rassen niet welkom. Wij hebben daar ook een beetje last van, want Rio is een Engelse Stafford. En ook al is het de liefste hond ever (hij ligt zelfs met m’n kleine nichtje in de box) staat dit ras in sommig landen op de lijst van ‘vechthonden’. Heel triest, maar niks aan te doen. Zorg dus dat je van tevoren goed hebt uitgezocht waar je wel en niet welkom bent. En check ook wat de eisen zijn om je hond mee op vakantie te mogen nemen.

We hebben er zin in!!! 


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

3 Reacties

  • Alice schreef:

    Niet vergeten zijn paspoort mee te nemen! En misschien ook handig om te weten, honden mogen niet los vervoerd worden in de auto in Duitsland en Oostenrijk. Ze moeten achter een hek of net zitten of anders in een speciale honden autogordel. Veel plezier!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.