Train Trip to Prague

Vrijdagavond stonden Vi, Fiek en ik met gepakte koffertjes én stuiterend van de opwinding op het treinstation klaar voor een nieuw avontuur. Onze destination? Praag! En we sloegen deze keer twee vliegen in één klap. Want voor ons alle drie was het de eerste keer dat we naar Tsjechië gingen én we gingen ook nog eens voor de eerste keer op reis met de trein.

CityNightLine
Reizen doe ik bijna altijd met het vliegtuig en voor de tripjes dichter bij huis pak ik de auto. Wat betreft treinen ben ik dus nog een virgin. Tuurlijk heb ik vaak met de NS gereisd, maar met de CityNightLine naar een vakantiebestemming was een compleet nieuwe ervaring. Ons motto is: ‘als je iets doet, moet je het goed doen’. Dus wij zaten prinsheerlijk in een driepersoons VIP-slaapcoupé. That’s the way we role ;-) De coupé was schattig klein en keurig ingericht. Compleet met een wasbak, handdoekjes en zelfs kleine flesjes zeep. Per wagon is er een douche en wc. Als je wil douchen moet je wel zorgen dat je er op tijd bij bent, want er zijn meerdere doucheliefhebbers. Voor een drankje en een snelle hap is er een restaurant in de trein aanwezig. Maar als je echte maaltijd wilt eten moet je zelf even wat van huis meenemen. Wij zaten die avond allemaal aan een maaltijdsalade.

train

Pyjamaparty
Met een reis van 14 uur (!) voor de boeg denk je misschien: OMG, hoe kom ik die tijd door? No sweat! Het is een nachttrein dus het grootste deel van je trip slaap je sowieso ;-) En tot die tijd is het geen enkel probleem om de tijd te killen, zeker niet als je met je vriendinnetjes bent. Want eigenlijk is het net een oldschool pyjamaparty. Wat we allemaal gedaan hebben?

  • Complete schoonheidsrituelen: nagels vijlen en lakken, gezichtsmaskers op en daarna smeren met heerlijke crèmetjes
  • Veel foto’s maken: trek je meest lelijke gezicht (die van ons waren zo lelijk dat ik die foto’s maar even voor mezelf heb gehouden, dat wilde ik jullie niet aan doen) en natuurlijk ook je meest verleidelijke glimlach.
  • Girltalk: je zou bijna zeggen; what else do you need as a girl? Ik bedoel, zet vriendinnen bij elkaar en het is geen minuut stil. Van serieuze gesprekken tot dubbel liggen van het lachen, totdat je keel er schor van is.

Kedeng kedeng
Toen we onze ogen niet meer open konden houden van de slaap drukten we – net zoals in het vliegtuig – op een belletje en binnen no time kwam onze goedlachse conductrice aangesneld. Binnen een handomdraai had ze onze stoelen verbouwd tot een stapelbed van 3 etages hoog. Omdat ik een dramatisch slechte slaper ben ga ik de deur niet uit zonder emergency pakket a.k.a. ooglapje en oordoppen. Dus hup, m’n gear aan gedaan en ik heb als een baby op de cadans van de trein geslapen. De volgende ochtend werden we keurig een uur voor aankomst in Praag gewekt. Mét een ontbijtpakketje inclusief koffie of thee.

Deze week lees je hier alles over ons avontuur in Praag. Wat ik wel alvast kan verklappen:

We fell in love with this city!


Manon

14 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.