Top 5 best destinations

2 weken geleden was het weer tijd voor de Travelers choice awards. Een prijs in het leven geroepen door TripAdvisor, waarbij de ‘beste’ bestemmingen van het jaar worden gekozen. Niet door een kleine jury, maar door jou en mij. Of nou ja, door een hele grote groep reisfanaten die gebruik maken van de website… En daar is een mooi lijstje uit gekomen. Ik deel de top 5 met je.

#1 Marakech, Marokko
Mysterieus, mooi en een beetje magisch. De pleinen, markten, moskeeën en verborgen tuinen geven de stad een bijzondere vibe. En dat alles is ook nog eens super fotogeniek!

shutterstock_157497830

#2 Siem Reap, Cambodja
Een reden. Angkor Wat. Vi schreef een tijdje terug al een ode aan deze bijzondere plek en ze is niet de enige fan, blijkt uit deze nummer 2 notering. De bijzondere tempels overgroeit door wortels zijn 100% de moeite waard.

shutterstock_212275141

#3 Istanbul, Turkije
Nog zo’n mysterieuze stad. Hier komen het Midden Oosten en Europa op een bijzondere manier samen. Markten, moskeeën, hammams, maar ook heerlijke restaurants, uitgaansleven en shoppen. Toch zijn vooral de uitzichten als hieronder de grote reden om te gaan.

shutterstock_71805529

#4 Hanoi, Vietnam
Een prachtige oude Aziatische stad die nog altijd ergens in de top van mijn bucket list rondhangt. Al sinds het begin van GirlsLove2Travel… En het is me nog altijd niet gelukt hem af te strepen. Het historische, de drukte, de tempels. Ik wil het allemaal.

shutterstock_230389996

#5 Praag, Tsjechië
Praag, ik ben er een beetje verliefd op geworden. In mijn verwachting zat een Oostblok stad, grijs & grauw. Maar niets is minder waar. De architectuur is indrukwekkend, kleurrijk en prachtig. De wijdse rivier, het heerlijke eten en de uitzichten maken het plaatje compleet. Misschien wel romantischer dan Parijs…

shutterstock_126239273

Welke bestemming zou bovenaan jouw lijstje topbestemmingen staan?


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

9 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.