TRAVEL TIP – 8 tips voor zuinig autorijden

Ben jij je bewust van zuinig autorijden? Ik eerlijk gezegd niet echt, totdat ik door Peugeot werd uitgenodigd om mee te doen aan hun Ladies Economy Run. De naam verklapt het al; een ladies only zuinigheidswedstrijd.

We werden ingedeeld in 6 teams van 2 en reden allemaal in dezelfde Peugeot 308 SW.  Het was onze uitdaging om een route te rijden (zonder navigatie, maar volgens het bolletje/pijltje systeem) en daarbij zo min mogelijk brandstof te verbruiken. En wat denk je?! Mijn wedstrijdbuddy en ik zijn 3e geworden met een verbruik van 5,77 liter over een afstand van 159 km. Netjes he!

Tips zuinig autorijden
8 Tips voor zuinig autorijden
Ik had niet verwacht dat zuinig autorijden zo leuk kan zijn en ik heb er ook echt wat van opgestoken. Buiten dat om is het gewoon goed om je bewust te zijn van je brandstofverbruik én dus het milieu. Met deze 8 tips kom je een heel eind:

#1 – Slow down
I know, hard rijden is juist zo leuk… Maar toch, als je wat liever wil zijn voor het milieu (en voor je banksaldo) is het toch echt beter om het gas wat minder diep in te trappen. Zodra je boven de 100 gaat slurpt iedere auto een heel stuk meer…

#2 – Uitrollen
Probeer zo min mogelijk te remmen, maar laat je auto rustig uitrollen. Daarmee bespaar je ook de remblokjes:)

#3 – Airco uit
Met die hitte van de afgelopen week bijna niet te doen, maar laat als het ff kan je airco uit. Het is een enorme energievreter!

#4 – Ramen dicht
Ook niet zo’n fijne besparingstip tijdens tropische dagen, maar met de ramen dicht is de auto nu eenmaal gestroomlijnder. En dat scheelt weer brandstofverbruik.

#5 – Tijdig schakelen
Ver doortrekken in een te lage versnelling slurpt brandstof. De wat jongere auto’s geven tegenwoordig zelfs keurig aan in welke versnelling je moet rijden. Easy does it:)

#6 – Bandenspanning
Maak regelmatig een pitstop bij het tankstation om je bandenspanning te checken. De juiste spanning staat aan de binnenkant in het portier van je auto.

#7 – Motor uit
Zet je motor uit als je bijvoorbeeld voor een dichte spoorwegovergang moet wachten. Nieuwere auto’s slaan zelfs automatisch af als je stilstaat.

#8 – Cruise control
Niet alleen een hele ontspannen manier van autorijden, maar ook nog eens de ultieme manier om zuinig te rijden.


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Tips zuinig autorijdenTips zuinig autorijdenTips zuinig autorijden