The 5 coolest triathlons in the world

Na ons triathlon avontuur in Portugal van vorig jaar staan we te poppelen om weer te mogen. We are hungry for more! Dus ben ik de wondere wereld van de triathlons ingedoken en ik kwam me toch een paar gave races tegen. Meet the 5 coolest triathlons in the world!

Mauritius triathlon
#1: Mauritius – oktober 2015
Stel je voor; Zwemmen in een azuurblauwe zee van een graadje of 25. Daarna spring je op de fiets voor een rit van 55 km. Deels door de bergen met een this-is to-good-to-be-true uitzicht op de lagoon. Langs wuivende palmbomen fiets je richting het strand. Daar trek je als een malle je fietsbroekje uit en stap je met zwabberende benen van de fiets voor het laatste onderdeel. Een run van 12 km. En om je nog ff tot het uiterste te pushen het laatste stuk door het zand. Ik zeg: YES PLEASE!

Galapagos
#2: Galápagos Eilanden, Ecuador – oktober 2015
Verspreid in de Stille Oceaan op 1.000 van het vaste land van Ecuador ligt deze oogverblindende groep vulkanische eilanden. Ze staan bekend om hun unieke flora en fauna. Op het eiland Santa Cruz kun je voor  de olympische triathlon afstand gaan of de marathon lopen. Hun quote says it all: “Only true warriors who know no limits will be able to beat the Santa Cruz Island and overcome the Galápagos Challenge”.

New zealand
#3: Wanaka, Nieuw Zeeland – februari 2016
Deze triathlon staat bekend als een van de zwaarste en langste triathlons ter wereld. Het is een killer met 3,8 km. zwemmen, 180 km. fietsen en dan nog een marathon van 42,2 km. waarbij je het grootste gedeelte off-road loopt. De Ironman bikkels onder ons kunnen hier helemaal los gaan. Gelukkig kan je ook een halve lopen. De route door het adembenemende landschap schijnt je er helemaal doorheen te slepen.

Phuket triathlon
#4: Phuket, Thailand – november 2015
Een van mijn favoriete vakantielanden mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. De triathlon in Phuket wordt ook wel the Race of Legends genoemd. Vooral het 55 km. lange fietsparcours  door de bergen heeft de reputatie een gemene kuitenbijter te zijn. Maar het uitzicht op een uitgebreide Thaise massage als beloning maakt alles goed.

IJsland
#5: Reykjavik, IJsland – juni 2015
Een triathlon door het rauwe landschap van IJsland klinkt als een droom. Zeker nu we na onze IJsland roadtrip een zware crush op dit land hebben. Hoe cool is het om in de ijskoude zee te zwemmen en jezelf over een parcours worstelen in een land waar het lijkt alsof je op de maan bent. En de dag erna je spieren losweken in de Blue Lagoon spa is nou ook niet bepaald een straf.

Voor welke van deze triathlons zou jij gaan? Ik zie Mauritius wel zitten:)

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter