Sweden is calling

Als geboren en getogen Amsterdammer kan ik niet anders dan toegeven dat ik een echte ‘city girl’ ben. De drukte, de nieuwe restaurantjes en de chaos die een stad met zich meebrengt vind ik het heerlijk. Ik hou ervan om mijn deur uit te lopen en ondergedompeld te worden in gezellige straatjes. Maar deze maand is ‘Nature Calling’ en toevallig heb ik vorige maand aan deze ‘call’ gehoor gegeven :) Ik was namelijk in Denemarken en Zweden.

Nu geef ik eerlijk toe dat het in Kopenhagen niet echt een rustige bedoeling was, maar eenmaal in Zweden was het een serene oase. En vandaag wil ik jullie daarom meenemen die kant op. Reis je mee?

Travel list
Een keer per jaar ga ik met 7 vriendinnen op vakantie. Deze afspraak is 10 jaar geleden gemaakt en wordt tot nu toe elk jaar braaf opgevolgd :) Kan ook niet anders want het is echt heerlijk om met je vriendinnen even een weekje weg te gaan. Landen die we van ons lijstje kunnen afstrepen zijn: Antwerpen, Berlijn, Lissabon, Valencia, Israël, Jordanië, New York en Budapest. Stuk voor stuk hele mooie steden en landen om met vriendinnen te bezoeken.

2014-08-14

Jubileum
Dit jaar was ons 10 jarig jubileum en we wilden eens iets anders, iets ruigers en rustigers. Want één ding is zeker: Met acht meisjes op vakantie is een chaotische bende :) De vraag waar we heen zouden gaan, werd al snel beantwoordt door een van mijn vriendinnen. Haar ouders hebben namelijk een groot huis in Zweden en bijna/ tot geen van ons was ooit die kant op geweest. Dus bepakt en bezakt vlogen we richting Denemarken. Misschien vraag je jezelf af waarom we niet op Stockhölm vlogen? Deze stad ligt heel Noordelijk, terwijl het dorpje waar we verbleven heel midden tot Zuidelijk ligt. En Zweden is groot, heel groot ;) Daarnaast wilde we eigenlijk allemaal naar Kopenhagen en is de verbinding met Zweden heel gemakkelijk.

2014-08-016

Roadtrip
Zo gezegd, zo gedaan! We vlogen met zijn allen op Kopenhagen. Twee dagen hebben we hier genoten van de sfeer. Wat een geweldige stad is dat! Heerlijke restaurantjes, leuke mensen en fantastische winkels. De tips in deze stad hou je nog van me te goed. Dinsdagochtend verlieten we het hotel en begonnen we onze roadtrip richting Zweden. Het huren van een auto is helemaal niet zo duur en de wegen zijn heel goed begaanbaar. Een fantastisch land om een roadtrip door te maken dus! NB. Ben je van plan om van Denemarken naar Zweden te rijden? Houdt er dan rekening mee dat je 49 euro per auto moet betalen om alleen de brug over te gaan. Best een duur grapje!

2014-08-18

Summertime
Zweden wordt vaak geassocieerd met kou en donkere winters. Toch is Zweden ook een ideale bestemming voor zonaanbidders, want de zon schijnt er zomers maar liefst 24 uur per dag. En normaal is het in Zweden iets kouder dan in Nederland, dus mijn kleine koffertje zat vol met truien, spijkerbroeken en een heus Roy Donderspak (oops…:)). Maar niks bleek minder waar, er was namelijk een heuse hitte golf in het Scandinavisch gebied. Ik kan nu wel heel duidelijk zeggen dat ik niet kan vertrouwen op mijn weather app ;) We hadden mooi weer en prachtige natuur, een perfecte combinatie.

Meer dan de helft van het oppervlakte van Zweden is bedekt met bossen: sparren, dennen en lariksen voeren de boventoon. Daarnaast staat Zweden vooral bekend om de velen elanden die er los lopen.
2014-08-015We kwamen aan in een heerlijk huis waar ruimte genoeg was voor ons achten. We hadden naast de vier badkamers namelijk ook een heuse bioscoop en een sauna. Dit was wel heel erg fijn, aangezien er in het dorpje vrij weinig tot niets te doen was :D Maar eigenlijk was dit ook meteen weer het voordeel, want hierdoor konden we echt genieten van de natuur.

Het was een fantastische reis!
Ben jij wel eens in Zweden geweest? En heb jij een plek waar we sowieso heen moeten volgend jaar?


Mila

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.