Must-eat in Südtirol: Hartige Knödel

Südtirol ken je waarschijnlijk als een typisch wintersportgebied waar het op de skies goed vertoeven is. Maar wist je dat je er in de zomer ook supervakanties kunt beleven? Ik neem de proef op de som en dompel mezelf 3 dagen onder in de zomerse highlights van de regio Gitschberg-Jochtal.

Fane Alm

Gitschberg-Jochtal ligt in het uiterste noorden van Italië. Een stukje Südtirol met hoge bergtoppen en in de zomer frisgroene valleien. We hebben grotendeels lekker weer maar – zo gaat dat nu eenmaal in de bergen – vangen af en toe ook een spat regen. We fietsen, hiken, zwemmen en doen ons tegoed aan kazen, wijnen en Knödels.

Ken je Knödels?
Een Knödel is een bal of balletje gemaakt van pasta, aardappel of brood, in combinatie met verschillende andere ingrediënten. Je hebt zoete en hartige varianten en het gerecht wordt eigenlijk wel in elke Tiroolse berghut geserveerd. Perfect voor na een pittige hike dus.

Südtirol

Jochtal

Alles hier in het Fane Alm dal ziet er typisch Tirols uit, met houten huisjes en gezellige bloemetjes. De berghut waar we neerstrijken zit zowel binnen als buiten stampvol met sportievelingen. Jong en oud lacht en drinkt, er worden kaartspelletjes gespeeld en dampende borden met ballen staan op de tafels. Wat een heerlijke sfeer!

Elke woensdag is het Knödel dag in “onze” hut en dan maakt de eigenaresse wel 18 verschillende soorten klaar. Vandaag is het zondag en worden er “slechts” 8 soorten geserveerd.

Knödel

Mijn favoriet: een vegetarische Knödel gemaakt van aardappel in tomatensaus met een vulling van mozzarella. Hier lees je een lekker en simpel Knödel recept, die ga ik zeker een keer proberen. En ik vertel je natuurlijk snel meer over al het leuks in Südtirol!


Bonnie

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

hike Südtirol

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.