Stunning Formentera

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen was het na de heerlijke, maar heftige dagen op Ibiza tijd om de chill modus aan te zetten. Klaar met nachten doorhalen, tijd voor rust en ontspanning. Op naar een nieuwe bestemming. En dus zijn mijn lief en ik in de haven van Ibiza op de boot gestapt, om een half uur later voet aan wal te zetten op Formentera.

Formentera is het kleine (knappere) zusje van Ibiza. Veel toeristen gaan naar Ibiza en slaan dit eiland over. Onbegrijpelijk, maar aan de andere kant maar goed ook, want daardoor wordt het niet overspoeld met toeristen. Formentera heeft een prachtige kustlijn, een groen binnenland en schattige kleine dorpjes met witte huizen. Allemaal elementen waar je mij blij mee maakt!

Zoals altijd had ik op het laatste moment pas een hotel geregeld via booking.com. Op de website zag Lago Dorado er prima uit, maar niks bijzonders. Daar aangekomen bleek het super schattig te zijn met een prachtige ligging in een baai en pal naast natuurgebied Ses Salines. Beter kon niet! We hebben snel onze bagage op de kamer geloost en part II van de trip kon beginnen!

Formentera1

Explore
Van dit eiland moet je zo veel mogelijk zien en met een fiets doe je dat het beste. Je komt er mee op verborgen plekken waar je met de auto maar moeilijk kan komen. En zeg nou zelf, het is toch veel leuker om te fietsen met de wind door je haren dan in de hitte in een warme auto te zitten? Wij hebben in vier dagen tijd het hele eiland rondgefietst. Tip: huur een mountainbike. Alleen de hoofdwegen zijn verhard en over de stoffige met stenen bezaaide wegen fietsen is niet handig op een gewone fiets.

Underwater
Door het kristalheldere water – bij mooi weer heb je zicht tot vijftig meter diep – is Formentera de perfecte spot om te snorkelen en duiken. Es Freus, het enige zeereservaat in de Middellandse Zee dat in de Werelderfgoed van UNESCO is opgenomen, vind je hier. Het zeelandschap bestaat uit grotten, zeegrasvelden, wrakken en nog veel meer. Ik heb het overigens bij snorkelen gehouden (ben geen held in open water).

Beaches
Formentera heeft talloze stranden en die zijn stuk voor stuk prachtig! In het Noord-Oosten, rond de kleine badplaats Es Pujols vind je brede witte zandstranden. In het Westen van het eiland ligt Playa Cala Saona. Een idyllisch wit zandstrand tussen hoge rotsen. Verder naar het Zuid-Oosten heb je het schattige Ses Platgetes. Een strand bestaande uit rotsen afgewisseld met zand. En Playa de Migjorn is met zijn zeven kilometer het langste zandstrand van Formentera. Good to know: je mag overal in je nakie zonnen. Een erfenis uit de hippie tijd :-)

Formentera2

Wine & dine
La Savina
Ik durf het bijna niet te vertellen, maar we hebben iedere avond bij hetzelfde restaurant gegeten. Dat is helemaal niks voor mij, maar alles aan La Savina is top. Dus waarom zou je moeilijk doen? Het eten is met liefde bereid en de bediening heeft duidelijk plezier in haar werk. Tip: Ga er vroeg op de avond heen, zodat je op een hemelbed aan het strand van de avondzon kunt genieten.
Piratabus
In de jaren zeventig streek op en top hippie Pascual – a.k.a. Pirata – neer op Formentera. Samen met een vriend kocht hij een oude bus die ze ombouwden tot beachclub. Sindsdien is de Piratabus een begrip op Formentera. Helaas is de bus inmiddels vervangen door een houten kiosk, maar de bohemian is er niet minder om. Voor heerlijke muziek en geweldige tappas is this the place to be!
Sa Sequi
Aan één van de mooiste stranden van het eiland vind je dit eenvoudige maar heel gezellige restaurant. Hun specialiteit is vis en dan met name mosselen. Goddelijk! Hangend op een loungebank drink je hier lekker een drankje terwijl je in de verte Ibiza ziet liggen. Love it!

Sta je al te trappelen om dit paradijsje te ontdekken?


Manon
You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

13 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.