Stopover in IJsland

New York durf ik mijn favoriete stad te noemen. Elke keer als ik erheen vlieg zit ik de hele weg met m’n hoofd tegen het raam geplakt. “Zijn we er al bijna?!”. Op een van die vluchten, op een heldere dag, zie ik onder me ineens een eiland opdoemen. Zo’n 10km onder me ligt IJsland en ik weet, daar moet ik heen. Zo gezegd zo gedaan, kom ik er ineens achter dat ik IJsland ook prima met New York had kunnen combineren. Of met Alaska, of welke andere USA bestemming dan ook. En dat dit vaak nog geld scheelt ook*!

Zo’n stopover in IJsland kun je zo lang maken als je zelf wilt natuurlijk. En het mooie is dat je in 48 uur al een heleboel kunt zien. Onze reis duurde ongeveer 60 uur en hoewel ik zeker nog een keer terug wil, ging ik als een tevreden mens naar huis. Maar wat zijn de must-sees? Waar moet je absoluut zijn geweest? Let me tell you…

Stopover in IJsland moslandschap

Stopover in IJsland | DAY 1
Rent a car

Je pakt de vroegste vlucht zodat je lekker op tijd aankomt. Bij aankomst kun je het beste meteen een auto huren. Zo ben je de komende dagen super mobiel, hoef je op niets en niemand te wachten en kun je stoppen wanneer je wilt.

Blue Lagoon
Vanaf het vliegveld rij je meteen naar een van de grootste attracties van IJsland, de Blue Lagoon. Gelukkig ligt het op nog geen 2o minuten rijden.  Denk je in: Heerlijk warm, knalblauw water. Terwijl het boven water IJskoud is, blijf jij heerlijk op temperatuur. Vergeet niet om jezelf te verwennen met een fijn kleimasker en een bezoekje aan de sauna.

Stopover in IJsland Blue Lagoon

Explore Reykjavik
Compleet ontspannen rijd je vervolgens verder. Op naar de hoofdstad, Reykjavik. Je hebt de hele middag om rond te struinen in de vele winkeltjes en kleurrijke straatjes. Een hoogtepunt (letterlijk) is het beklimmen van de Hallgrimskirkja, wat een uitzicht! Na zo’n middag ben je zeker toe aan een heerlijke maaltijd en daaraan is in Reykjavik geen gebrek. De verste vis, de mooiste vega gerechten en de malste lam, ze hebben het allemaal.

Spotting the northern light
Ook in Reykjavik zelf zijn er prima spots om het noorderlicht te zien. Parkeer je bolide net even iets buiten het centum aan de zee, neem een (alcoholvrij) drankje mee en kijk omhoog.

ZzzZzzzzzZZzzzz

Stopover in IJsland | DAY 2
Hit the road

IJsland is meer dan alleen Reykjavik. Op de 2e dag is het moment aangebroken om dat met eigen ogen te ontdekken. De beste route wanneer er toch een beetje tijdsdruk is, is de Golden Circle. Je komt langs veel highlights, ziet waar IJsland zo bekend om staat. Van de geisers tot de watervallen, van de eindeloze mosvelden tot aardscheuren. En dat allemaal in 246 km. Volgens Google Maps heb je genoeg aan 3 uurtjes, maar believe me, trek er een dag voor uit. Lunch mee aan boord en zoveel mogelijk stoppen voor foto’s.

Stopover in IJsland geiser

More great food
Na zo’n ontdekkingsreis heb je waarschijnlijk honger. En aangezien je weer terug bent  in Reykjavik raad ik je absoluut aan om het lijstje van Manon er weer even bij te pakken. Nog een extra tip: Ga op een van de twee dagen absoluut bij Fish Market eten. Wat een #foodporn!

Who needs sleep? 
IJslanders kunnen feesten. Ze houden van festivals en organiseren vele events, maar ook van een good old avondje stappen zijn ze absoluut niet vies. Begin in de bar van het Marina hotel. Altijd druk, vol met zowel locals als toeristen. Vervolgens volg je gewoon braaf de Vikingen naar de volgende locaties en heb je gegarandeerd de nacht van je leven.

Mocht je de volgende ochtend nog aanspreekbaar zijn, of ben je gewoon zo’n ineenkeerdoor-bikkel, ga dan met je zwempakkie en handdoekje naar een van de vele zwembaden. Dat is een echt IJslands ding. Op de vroege ochtend even baantjes trekken in het natuurlijk verwarmde water. Klinkt als de ideale opfrisser toch?

En dan is het tijd om je auto in te leveren en het vliegtuig in te stappen… Op naar de volgende bestemming.


Fiek

*€100,- tov een directe vlucht, vertrek in maart
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door Booking.com en IcelandAir. Bedankt voor deze onvergetelijke ontmoeting!

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.