Stedentrips in de herfst | where to go

Herfst wordt vaak geassocieerd met regen, wind en kou. En ja, dat is vaak wel het geval maar laat het nou ook een van de mooiste seizoenen zijn. Op een zonnige dag lijkt alles gehuld in een laagje goud, dan is de herfst op haar mooist. Ons eigen Europa kent heel duidelijke seizoenswisselingen en mocht je net zo genieten van de veranderende kleuren dan zijn dit de ultieme stedentrips in de herfst:

1. Parijs | Stedentrips in de herfst
Deze stad hoort zeker in dit rijtje thuis. De brede straten met bomenrijen geven nu ze goud kleuren een nog luxere uitstraling. Daarnaast is er geen betere plek om een nieuwe winter garderobe in te slaan dan de fashion capital. Vaak kun je ook nog prima op de vele terrassen zitten en onvermoeid mensen kijken.

2. Dubrovnik | Stedentrips in de herfst
Dat de temperatuur hier niet per sé naar de enkele getallen zakt, maakt het niet minder herfstig. Je kunt er nog steeds in de zee zwemmen en hebt bijna geen jas nodig, maar de kleuren zijn prachtig. Dus heb je zin in nog een beetje zon en warmte. Dubrovnik is een goede plek om de laatste zonnestraaltjes mee te pakken. Lees hier Vi’s verhalen over deze stad.

3. Berlijn | Stedentrips in de herfst
Hier begint het rond deze tijd van het jaar echt wel iets frisser te worden, maar dat maakt het niet minder leuk. Berlijn is een unieke stad met heel veel geschiedenis en de parken hebben een echte fall kleur gekregen dus heerlijk om door heen te wandelen en jezelf daarna te verwennen met een lekkere warme bratwurst!

4. Porto | Stedentrips in de hersft
Een destination die draait om het ultieme herfstige drankje Port en heel veel lekker eten. En denk nu niet, Port is voor oude mensen. Het is inderdaad een smaak die je even moet leren waarderen, en waar doe je dat beter dan in de hometown van dit drankje! Een glaasje herfst met een kaasplankje is wat mij betreft de perfecte fall combi! En dan wel op een terras in de nog heerlijke zon.

5. Praag | Stedentrips in de herfst
Praag heeft een echte ‘Indian Summer’. Warm licht over de parken in de stad en aangename temperaturen. Het duurt net even wat langer dan bij ons voordat het daar echt koud wordt. Ze houden ook nog eens van comfort food, een perfecte plek voor een weekendje weg met je lover dus.

Stedentrips in de herfst6. Amsterdam | Stedentrips in de herfst
Ons eigen Amsterdam hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis, want ook hier kan het mooi zijn! De prachtige gele en oranje kleuren bladeren die reflecteren in het water van onze grachten. Het maakt het magisch en zeker bij zonsopkomst of ondergang is het hier op z’n mooist.

7. Barcelona | Stedentrips in de herfst
Het fijne aan herfst in Barcelona is dat je niet overlopen wordt door hordes toeristen, je eindelijk zonder klotsende oksels de stad kunt bekijken en niet in ellenlange rijen hoeft te staan voordat je een attractie van binnen kunt bewonderen. In dit seizoen zijn de temperaturen heerlijk aangenaam dus ook een strandbezoek is echt niet uitgesloten. Deze stad is dan ook niet voor niets een van onze favorietjes.

8. Edinburgh | Stedentrips in de herfst
Ga je voor de mooie kleuren van de herfstbladeren dan is Edinburgh echt een unieke plek. Bladeren van geel, tot bronskleurig met op de achtergrond prachtige groene naaldbomen, glooiende landschappen en kastelen. Een echte herfst experience!

9. Florence | Stedentrips in de herfst
In November is de tijd dat de truffels geoogst worden. Geen betere reden om de toch naar Italië te maken, want laten we eerlijk zijn… is er iets lekkerder dan verse truffel? Met de zakkende temperaturen is het ook een perfecte tijd om eens een cultureel reisje te doen. Genieten van musea en kerken, maar natuurlijk ook van de vino en de pasta!

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

  • Bianca schreef:

    Fijn lijstje! Parijs in de herfst is fantastisch <3 daar was ik vorig jaar! Porto is ook heel leuk! Volgende week ga ik naar Valencia en volgens mij is dat ook wel een mooie herfstbestemming!

    • Jet schreef:

      Dankjewel voor je lieve comment! Parijs in the fall staat zeker nog op mijn lijstje! Ja, ik denk dat Valencia er ook goed in zou passen, laat je me weten hoe je tripje was? Enjoy the tapas en sangria! X Jet

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.