Sportieve bestemmingen in Europa

Sportief zijn en vakantie houden gaan hand in hand met elkaar. Ik bedoel, er gaat toch niks boven al sportend een bestemming ontdekken? Vooral het moe-maar-voldaan gevoel na een sportieve dag vind ik heerlijk. Dan mag ik van mezelf sowieso een extra cocktail:)

Deze sportieve bestemmingen in Europa bieden alles wat je zoekt in een fijne trip. Relaxen én sportief zijn.

sportieve bestemmingen Europa sportiefHIKEN
Oostenrijk – Alpen
Een goed gevulde rugzak mee en de hele dag frisse berglucht opsnuiven. Ik kan wel zeggen dat het 1 van de sportieve dingen is die ik het liefste doe tijdens het reizen. Vorige jaar september was ik voor het eerst sinds jaren weer op een outdoor trip in de Kitzbüheler Alpen en dat smaakte naar meer! De Kitzbüheler Alpen staan bekend om haar eindeloze wandelmogelijkheden. Zowel voor mensen waarvan het allemaal niet zo spannend hoeft, als die-hard off trail routes waar je de hele dag zoet mee bent.

Sportieve bestemmingen Europa sportief KAJAKKEN
Frankrijk – Gorges du Verdon
Het gebied rondom de rivier Georges du Verdon wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd en wat mij betreft is dat helemaal terecht. Het kristalheldere water van de rivier baant zich kronkelend een weg dwars door de woeste rotspieken. Ik weet nog goed hoe klein ik me voelde zittend in de kajak tussen de imposante bergen. En wist je trouwens dat kajakken een full-body workout is? Vooral je core moet zich flink in het zweet werken.

Sportieve bestemmingen Europa sportief MOUNTAINBIKEN
Spanje – Formentera
Het kleine (en knappere) zusje van Ibiza is bij uitstek geschikt om te mountainbiken. Formentera is namelijk helemaal autovrij! Veel wegen zijn onverhard, dus zorg dat je brede banden hebt met flink wat profiel. Samen met mijn lief ben ik het eiland van Noord tot Zuid helemaal afgefietst. Het landschap is schitterend met gigantische kliffen, weidse uitzichten op de picture perfect zee en heel veel kleine baaien waar je hippie stijl in je blootje kunt zonnen:)

Sportieve bestemmingen Europa sportief HARDLOPEN
Spanje – Valencia
Waarom ik zo van hardlopen hou? Omdat het eigenlijk overal kan:) Als ik mag kiezen is Valencia toch wel mijn favoriete hardloopstad. Dwars door de stad loopt namelijk het Jardin del Turia park en daar is zoveel te zien. De Valencianen families brengen er graag tijd door. Overal zie je mensen sporten en picknicken. Al hardlopend kom je ook nog eens langs de futuristische Stad der Kunst & Wetenschappen. Nog een plus aan Valencia; het heeft een heerlijk strand!

Sportieve bestemmingen Europa sportief (WIND)SURFEN
Turkije – Alacati
Soms heb je van die dingen die je al heel lang wil leren, maar het is op een of andere manier nog nooit van gekomen. Dat had ik met surfen. Windsurfen om precies te zijn. Omdat ik niet zo’n held op volle zee ben was de drempel toch te hoog. Totdat ik op reis ging naar het Turkse Alacati. Een charmant en schilderachtig badplaatsje aan de Egeïsche kust. Het hotel waarin ik verbleef lag aan een ondiepe en rustige baai. Ideaal voor rookies zoals ik die zich aan het surfen wagen.

Wat is jouw favoriete sportieve bestemming?

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.