Snow trip | Les Ménuires

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat is de winterzon toch heerlijk! Toen ik dit weekend in de zon zat en mijn ogen sloot droomde ik even weg. Hoog in de Franse Alpen ligt het ski resort Les Ménuires. Kílometers pistes, vaak mooi weer, sneeuwzeker, skiën tot aan je hotel en relaxen in de spa. Wat wil je nog meer?

Grootste ter wereld
De week beginnen met een tripje naar de sneeuw, het kan niet beter. Vanaf Schiphol vlieg je  in 1.5 uur naar Geneve. En vanaf het vliegveld kom je na 2 uur rijden aan in Les Ménuires. Dit ski resort ligt midden in de Franse Alpen tussen Grenoble en de Italiaanse grens. Saint Martin en Val Thores vormen samen met Les Menuires het grootste –zo’n 600km- aaneengesloten ski-gebied van de wereld: Trois Vallees! Hier vind je verschillende uiteenlopende pistes, variërend van groene tot zwarte. Er is een ski-pas per gebied en ook voor de 3 valleien samen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hajo de wintersport weerman
Tijdens mijn 4 daagse snow trip heb ik geluk, de zon schijnt elke dag. De weerkaatsing tegen de bergen laten me popelen om te gaan skiën. Sta je ’s ochtend nog op Schiphol, dezelfde middag al op de piste. We zijn op pad met Hajo, beter bekent als dé wintersport weerman. Op zijn Facebookpagina houdt hij je op de hoogte van het up-to-date wintersportweer. Naast dat hij alles weet over metrologie is hij  ook een super ski fan. Hij skiet als de beste en met zijn tips & trucks ga ook ik nu als een pro de piste af.

‘Ski maar achter mij aan’, roept Hajo terwijl hij ons voorgaat over de glooiende pistes. Het skigebied is eindeloos. Van brede pistes tot smalle afdalingen langs dorpjes. We hebben de pistes bijna voor onszelf en soms hebben we echt geluk en skiën we op een nog geprepareerde piste. Wat een heerlijk gevoel van vrijheid als je naar beneden zoeft. Het geluid van de skies die voor de poedersneeuw glijden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ski in ski out
Het fijne aan Frankrijk is dat veel van de skidorpen vrijwel direct aan de piste liggen. Ook in het hotel waar ik mijn vakantie vier is er een ruimte waar je je ski’s kan opbergen en vanuit daar ski je zo de piste op. Ik verblijf in het 4 sterren Le Chalet Du Mont Vallon spa resort. Ben je een luxe paardje? Dan zit je hier goed. Het hotel is prachtig, mijn appartement heeft een geweldig uitzicht en je glijdt vanuit het hotel zo de piste op.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Winter Wellness
Wat zo ontzettend lekker is aan Le Chalet du Mont is dat er een complete wellness is. Pamper jezelf na een sportieve dag  in de spa. Een heerlijk rondje zwembad, sauna en stoombad en je benen voelen weer topfit voor de volgende dag. En wat dacht je van een massage in de beautysalon. Ik kan je vertellen het was goddelijk. Daarna met badjas aan smullen van een crêpe bij het gezellige haardvuur in de lobby.

Al die luxe is heerlijk, maar er hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Gelukkig kan je ook kiezen voor een voordeligere accommodatie en gewoon een dagje de spa van het hotel opzoeken. Binnenkort opent er een gloednieuw groot wellness centre. Er is een zwembad, stilte zone, sauna, jacuzzi, hammam of je kan een schoonheidsbehandeling of massage nemen.

Fancy lunch
Na een paar heerlijke afdalingen door de verse sneeuw is het lunchtijd. Ook tijdens de lunch kan je gaan voor chic. Champagne op het terras? Geen probleem! Die Fransen weten wel wat genieten is. Wat mij opvalt, is dat je er heel goed kunt eten. Het ontbijt in het hotel is al een feestje en op de pistes vind je ook top restaurants. Je eet hier natuurlijk de lekkerste kaas- en vlees plateaus en drinkt de mooiste wijnen. Vergeet niet de kaasfondue te bestellen! Dat hoort gewoon bij die besneeuwde bergen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

6

Tess

Ski outfit: Brunotti