Costa del Sol | Single parent trip

Sangria, paella, sinasappelbomen, fijne stranden en wuivende palmen…dat is de Spaanse Costa del Sol. Tel daar iedere dag een opgemaakt bed, leuk gezelschap en continue vermaak voor de kinderen bij op. Klinkt als een droom, toch?

Happy kids, happy moms
Spanje is bij uitstek een land waar je kunt genieten. En deze trip genieten we vooral van de zon en van elkaar. Samen met mijn kleine travelboy Ode ging ik voor het eerst echt met z’n tweetjes op vakantie. Maris life organiseerde namelijk een heuse single parents trip. Ik moet toegeven dat ik even moest wennen aan het idee. Samen op vakantie met andere single mama’s, wordt dat wel gezellig of zijn het allemaal zielige verhalen. Is zo’n single parent trip alleen leuk voor Ode of ook voor mij?

ode en tess

Oh boy, wat was het fijn. Stuk voor stuk leuke, lieve powervrouwen! Je zit allemaal in hetzelfde schuitje. Dat voelt fijn en ontspannen. Altijd wel iemand in de buurt die wel zonnebrand bij zich heeft of een ijsje voor je mee brengt. Geen haast, geen vakantiestress want aan alles gedacht. Je wordt opgehaald van het vliegveld en er worden activiteiten en day trips georganiseerd. Niets moet, alles mag. Dat bezorgt mij een echt vakantiegevoel. De kinderen hebben het samen hartstikke leuk en de mama’s ook!

mama's en kinderen

Where to stay & what to eat?
We rollen ons koffertje richting Hotel Torreblanca in Fuengirola, waar we overnachten. Een prima plek. Onze kamer is ruim opgezet en bovendien van een koelkastje voorzien, iets dat ik fijn vind als je reis met een kindje. In de tuin zijn er 2 zwembaden en een apart kinderbad, ligbedden, parasols en zitjes. Bij het barretje kan je een drankje bestellen en natuurlijk een ijsje. We verblijven hier op all-inclusief basis.

In het restaurant is een grote tafel voor onze groep gereserveerd, je kan gezellig aanschuiven maar ook kiezen voor een eigen tafel. Bij het buffet is er voor iedereen iets lekkers te kiezen. Het hotel ligt op loopafstand van de boulevard en het Las Gaviotas strand. We besluiten met z’n alle te uit eten te gaan. Heerlijk op de boulevard, lekker aan het strand, helemaal top en niet duur. Hier eet je de allerlekkerste paella ooit en de sangria staat koud.

eten

Where to go & what to do?
Bij het zwembad liggen is natuurlijk lekker maar er is ook zoveel leuks te doen. Het begint al in het hotel, er is een Kids&Co club en elke dag kun je erop uit. Cultuur snuiven in Málaga, een authentieke paardenshow bekijken of aapjes kijken in de jungle dierentuin het kan allemaal. Er is altijd iemand van Maris Life bij, die regelt de activiteit en het vervoer.

#Daytrip Málaga
Wat een fijne stad is Málaga! De oude stad is geweldig mooi, kleurrijke gebouwen, idyllische pleinen en een chique boulevard waar je prima kan flaneren. Dit keer zijn we met de buggy doorheen gewandeld, maar ik wil hier zeker een keer naar terug voor de tapasrestaurantjes, zonder mijn kleine travelboy;)

malaga

#Bioparc Fuengirola
Dierentuinen zijn eigelijk geen favoriet, maar deze is echt leuk. Het is net alsof je in de jungle zit, indrukwekkend mooi. Er is geprobeerd voor de dieren een voor hen zo natuurlijk mogelijke omgeving te creëren. Je ziet er tijgers, apen, slangen, leguanen, stokstaartje, flamingo’s, schippadden en Ode heeft het nog steeds over de krokodillen!

dierentuin

#Aventura Amazonia
Niet alleen de kinderen hingen in de bomen, ook de mama’s. Je wordt gezekerd en dan kan je een gaaf parcours afleggen in het bos. Klimmen, klauteren, tokkelen en abseilen, wiebelplankjes en koorden waar je over heen kan lopen.

klimmen

Good to know
De vakantie is het allerleukst voor kinderen vanaf 6 jaar. Dan kunnen ze echt aan alle activiteiten deelnemen.

Ik blij verrast ben hoe leuk het was. Ode en ik hebben echt vakantie gevierd. De groep was zelfs zo leuk dat er al een reünie gepland staat!


Tess (&Ode)

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.