Sevilla | Spanish city life

Na onze heerlijke trip in het blauwe Chefchaouen zetten mijn lief en ik koers terug naar Europa. Een taxi, ferry en busrit later kwamen we aan in Sevilla. De zon scheen alsof het al hartje zomer was. En het eerste wat we deden was een terras opzoeken en een lekker koud biertje bestellen. Wow! Dat smaakte meesterlijk na de verplichte detox in Marokko. Buenos dias Espana!

Sevilla
De stad Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa. Er zijn prachtige pleinen, statige gebouwen, parken, kleine winkelstraatjes en kerken. Heel veel kerken. In de architectuur zie je overal Arabische invloeden. Minaretten, vrolijke kleuren en veel mozaïeken. En alles in de stad is prima te bewandelen. Daarbij is het de warmste stad van Europa. Het grootste deel van het jaar kan je hier volop genieten van de zon.

villa

Where to stay?
Er zijn talloze mogelijkheden qua hotels en hostels. Omdat het al een graad of dertig was leek het ons heerlijk om na een dag door de stad slenteren lekker in de zon te liggen en een plons in een zwembad te kunnen nemen. En als je midden in de stad verblijft gaat dat natuurlijk niet lukken. Daarom zijn wij neergestreken in Dos Hermanas. Een plaats onder de rook van Sevilla. Met de bus sta je in een kwartiertje in down town Sevilla en een kaartje kost maar € 1,65. We hadden een studio in een villa met een zwembad van 16 meter lang! De ideale uitvalsbasis voor een city trip.

Food

Where to eat?
Wat hou ik toch van de Spaanse eetcultuur! Zelfs de huiswijnen zijn lekker, talloze soorten ham om je vingers bij af te likken, gegrilde groeten, sangria en tapas in alle soorten en maten. En nog het allerbeste: je kan tenminste om tien uur ’s avonds nog een restaurant binnen lopen! In Sevilla vind je op iedere straathoek en plein een knus restaurantje. De meeste zijn heel simpel qua inrichting. En je weet, hoe Spartaanser de inrichting, des te beter het eten. Kiko: alles behalve een mooie inrichting, maar de allerbeste tapas in town. Casa Roman: fantastische rode wijnen en veel soorten ham. Vrolijk wordt je hier van de obers die onwijs veel plezier in hun werk hebben. Hosteria del Laurel: hier dronken we de beste sangria en de kip met knoflook is om je vingers bij af te likken! Het zit op hetzelfde gezellige plein als Casa Roman. Terraza New York: sippen aan een verse fruit cocktail met een flinke scheut alcohol aan de oever van Canal de Alfonso. Echt een heerlijke spot om lekker te chillen. Bodega Maestranza (Dos Hermanas): volgens de locals is dit het beste restaurant van Dos Hermanas en daar ben ik het helemaal mee eens. Je kan er wel pas laat terecht, want de keuken gaat pas om 21:30 open.

Gebouwen1

What to do?
Het werkt het beste om gewoon lekker door de stad en de parken te struinen en de gebouwen die je interessant vind in te gaan. Volgens de locals mag je in ieder geval niet terug naar huis gaan zonder deze bezienswaardigheden gezien te hebben:

Iglesia del Salvador: deze kerk is gebouwd op de overblijfselen van een oude moskee. De kerk is prachtig met hele hoge plafonds met schilderingen, een indrukwekkend altaar en veel in hout gesneden beelden.

Casa de Pilatos: dit 15e eeuwse paleis is één van de mooiste in Sevilla. De bouwstijl is een mix van gotisch, mudejar en de renaissance. Koop een ticket dat ook toegang geeft tot de tweede verdieping.

Casa de la condesa de Lebrija: dit paleis werd gebouwd in de 15e en 16e eeuw in de Mudejarstijl. In 1901 kocht de gravin van Lebrija het paleis. Zij was een grote architectuur- en kunstliefhebber en maakte van het huis een prachtig paleis met een bijzondere collectie van Romeinse mozaieken en Moorse kunstwerken.

Photo 21-04-14 21 30 03 Good to know
– alle grote winkels vind je in de verkeersvrije straat Calle Sierpes. Maar wat eigenlijk veel leuker is zijn de smalle straatjes met schattige boektiekjes.
– Ga niet in de zomer naar Sevilla, want dan brand je af. De temperatuur stijgt dan gerust naar 45 graden.

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

5 Reacties

  • Malou schreef:

    Leuke tips en mooie foto’s! :-)

  • Marieke schreef:

    Ik ga eind juni en omdat het dan inderdaad bloedheet gaat zijn, hebben we een hotel met zwembad geboekt. Lekker afkoelen na een dag door de stad struinen. Thanx voor je tips, ga ze zeker gebruiken!

  • Hoi Manon,
    Leuk je bericht! In september trouw ik in Andalusie en gaan we daar aansluitend op huwelijksreis. Sevilla staat uiteraard ook op de planning! Ik ben er jaren geleden al een paar keer geweest en vond het een geweldige stad. Ik neem jouw tips mee als we daarheen gaan, want ik heb geen idee meer welke restaurantjes en cafeetjes leuk zijn!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.