Semi de Paris | the downside of being a ‘fit girl’

In de 3,5 jaar dat ik onderdeel was van GirlsLove2Run liep ik samen met Francien meer dan 20 races, alles van 5km tot volledige marathons. Dagen van te voren was ik al zenuwachtig. Of nee, eigenlijk de hele trainingsperiode ging al gepaard met een bewijsdrang en lichtelijke faalangst. “Als ik die finish niet haal, dan ziet iedereen dat”. “Als ik niet snel genoeg ben, dan weet iedereen dat.” Natuurlijk werkte het ook super motiverend, ik schopte mezelf elke training de deur weer uit, maar de druk… Was groot.

Voor mezelf
En nu was ik dit weekend in Parijs voor de Semi de Paris. Een halve marathon dwars door de Franse hoofdstad. Ik had geen druk, hoefde er niet over te schrijven (doe ik lekker toch) en dat merkte ik aan alles. Ik was relax, zou ontspannen samen met m’n zusje lopen. Het werd een van de meest ontspannen races uit m’n hardloopcarriere. Ik liep voor niemand anders dan voor mezelf. Bijna de hele weg heb ik gelachen. Onderweg de winkeletalages bewonderd, high fives gegeven en van het uitzicht op de Seine genoten.

Genieten
Natuurlijk waren er bij de start even die zenuwen, die kriebels die ervoor zorgen dat zodra je de dixie uitstapt je blaas alweer protesteert. Maar toen kwam onverwachts de zon door en waren alle zenuwen vergeten. De eerste km vlogen voorbij, steeds leefden we toe naar het moment waarop we onze familie zouden tegenkomen. Toen dat moment bij km 9 voorbij was werd het heel even zwaar. 5 minuten lang dacht ik dingen als “ik ben nog niet eens op de helft”. Toen een van de 10-tallen drumbands langs de kant me uit die gedachten haalde kon ik weer genieten. Zelfs de heuvels die volgden deden me niets. En toen ik na 1.55 over de finish sprintte was ik nog altijd ontspannen.

Hardlopen was weer precies zoals vroeger. En ik besef me dan ook 2 dingen. I love 2 run en Fitgirls hebben het niet zo makkelijk als het lijkt.


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

8 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.