Samos | Het perfecte Griekse eiland

In juli vertoefde ik een weekje op het Griekse Samos. Dit eiland ligt vlakbij de kust van Turkije en is zo’n 3 uur vliegen vanaf Schiphol. We waren we toe aan zon, zee en strand en houden van ontdekken. Als je aan Griekse eilanden denkt denk je snel aan: Mykonos, Santorini of Kreta. Samos is niet gelijk de eerste keus, maar dat mag het best zijn! Ik heb voor jullie een aantal must visits op een rijtje gezet.

#Tip 1: Voor zon, zee en een windje, go to Kokkari
Wij verbleven in Kokkari. Een kleine badplaats aan de noordkant van Samos. Naast luieren op het strand met een cocktail en een boekje kun je hier ook ongelooflijk goed windsurfen. Toch luieren? Kies voor de strandtent Café del Mar. Hier hebben ze fijne strandbedjes, lekker eten en super goede service! Dat windje was voor mij heerlijk want ik kan niet zo goed tegen de hitte.
#Tip: neem waterschoenen mee want het is een stenen strand.

#Tip 2: Ontdek Samos by car
Samos is een ontzettend groen eiland, heel rul en de moeite waard om te ontdekken. Wij besloten om een dag een auto te huren en het eiland te ontdekken, door een ronde over het eiland te maken. Helemaal rond kan je niet maar je komt een heel eind. Je ziet zoveel verschillende landschappen en dat maakt Samos uniek. Bergen, groen en zee en strand.
#Tip: Stippel je route goed uit en weet waar je wilt stoppen, het eiland lijkt klein maar je bent toch de hele dag onderweg ;).

FullSizeRender 3

#Tip 3: Hippy’s at Potami Beach
Puur toevallig kwamen we bij Hippy’s terecht. Vlakbij de Potami watervallen. Dit ligt net buiten de grote plaats Karlovasi. Voordat we de inspannende wandeling naar de watervallen maakten, moest er eerst wat gegeten worden. De naam zegt het al, het was een typische hippie strandtent, met een reggae muziekje op de achtergrond, it fits the vibe :). Het uitzicht was prachtig en door de afgelegen ligging niet heel erg toeristisch. Oh, en het eten… Dat was echt heerlijk.
#Tip: Neem de burgers zonder bun, deze waren echt delicious!

#Tip 4: Manolates, het kunstenaarsdorpje van Samos
It’s a hell of a ride up. Maar eenmaal boven is dit kleine en pitoreske dorpje het meer dan waard. Je parkeert de auto aan de rand van het dorp en loopt vervolgens het laatste stukje omhoog. Dit Griekse bergdorpje biedt fantastisch uitzicht over het eiland en is vol met kleine winkeltjes en restaurantjes. Je vindt hier heel veel creatievelingen die alles wat ze verkopen zelf maken, van sieraden tot aardewerk en natuurlijk ouzo.
#Tip: Ga naar het winkeltje met zelfgemaakte bootjes. Een super leuk aandenken!

FullSizeRender 2

#Tip 5: Goed voor de portemonnee
Samos is zeer vriendelijk voor je portemonnee. Het leven hier is heel betaalbaar, maar dat doet niet onder voor de kwaliteit. Je kunt er hele lekkere tzatziki’s en feta eten bij bijna elk restaurant. Daarnaast zijn de accommodatie’s ook zeker niet duur.

Wat is jouw favoriete Griekse eiland?

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

  • Sandra schreef:

    Wat leuk, ik was hier vorig jaar ook! Vond Samos een geel leuk eiland. Manolates was ook super gaaf, vooral de weg er naar toe door de vallei heen. Ben je nog bij Mirco en Macro Seitani geweest? Dat was zó mooi! Net als Pappa Beach, ook erg leuk. :)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.