Rollende keukens!

Food en Festivals. Meestal niet de beste combinatie. Vaak kom ik niet veel verder dan een broodje kleffe hamburger, een patatje of, als ik in een gezonde bui ben, een bakje fruit. Niet echt de beste dansfuel, maar ik heb het er tot nu toe altijd op gered. Het is tenslotte maar 1 dagje. Of nou ja, voor mij dan. Aangezien meerdaagse festivals vaak gepaard gaan met campings en de bijkomende verschrikkingen, laat ik dat liever schieten;)

Maar het kan ook anders. Een festival waarbij eten juist centraal staat en je kunt genieten van heerlijke gerechten en gezelligheid om je heen. Afgelopen weekend bezocht ik zo’n festival. Gewoon in mijn eigen stad. In het Westerpark, wel te verstaan. Niet echt om de hoek voor mij, maar je moet er wat voor over hebben. Waar ik het over heb? Rollende keukens natuurlijk!

Rollende keukens is een echt foodfestival, waar 10-tallen (90 heb ik me laten vertellen) mobiele eetgelegenheden zich verzamelen en samen een groot openair restaurant vormen. Alle soorten voedsel is er te vinden. Waar je ook maar zin in hebt, het kan bijna niet anders of het is er. Van oesters tot kaasfondue, van barbecue tot veganistisch. Een flesje wijn erbij en je bent klaar om te genieten.

Desktop12

Het fijne aan zo’n foodfeest? Je bent met z’n alle bij elkaar, fijne muziek, gezellige mensen. Het nadeel? Je geeft toch altijd net iets meer uit dan verwacht;) Een hapje van €4,- hier, €5,- daar, nog een wijntje (neem je eigen glazen mee!!), toetje misschien? Ah nog 1 hapje dan. En ineens had je net zo goed uitgebreid uiteten kunnen gaan;) Maar goed, dit is minstens zo leuk!

Lijkt het je wat?

Fiek

2 Reacties

  • Linda schreef:

    Dat lijk me leuk!!
    Wij hebben in ons (oude gedeelte van het) dorp altijd een culinair weekend dan kan je in elk restaurant kleine varianten eten van de menukaart, en ook voor kleinere preizen dan ;-) Het plein is dan een groot terras, super gezelllig!

  • josiannezwart schreef:

    Vorig jaar wilde ik er al heen, dit jaar kon ik niet, dus hopelijk kan ik volgend jaar gaan! Al zal het dan nog wel drukker zijn als dit jaar :(

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.