Roadtrip tips

Ik was bijna vergeten hoe leuk het is om met de auto op vakantie te gaan. De laatste jaren vlieg ik eigenlijk altijd, maar sinds onze outdoor trip naar Oostenrijk van laatst ben ik weer helemaal om. Oké, van in de file staan wordt niemand blij, maar vliegen gaat ook vaak met vertraging. En je moet meestal een uur of 2 van tevoren al op de airport zijn. Dus als je binnenkort in de auto stapt voor een reisavontuur komen deze roadtrip tips misschien wel van pas.

Roadtrip tips: huur een auto
Opgepropt zitten en niet meer uit je achterruit kunnen kijken omdat je auto tot de nok toe vol zit met bagage is niet relaxt. Al helemaal niet als je een flink reis voor de boeg hebt. Huur desnoods gewoon een grotere auto. Dat hebben wij ook gedaan. Onze eigen auto is een schatje, maar te klein voor een roadtrip. Wij gingen naar Oostenrijk met deze stoere Citroen Cactus. Zeeën aan bergruimte, flink veel power in de motor én sportieve looks. Ideaal voor in de bergen. Nog een voordeel: je hoeft niet eerst zelf kosten te maken voor een checkup van je auto.

Roadtrip tips: veiligheidsregels
In veel landen hanteren ze andere regels. Je moet dan bijvoorbeeld verplicht zo’n oranje wegwerkers hesje in de auto hebben in geval van pech. En je hond los in de auto zoals bij ons is ook lang niet overal toegestaan. Een lief pruillipje opzetten als je wordt aangehouden gaat helaas niet werken. Een dikke boete heb je zo op zak. Hier vind je info over de regels in diverse landen.

Roadtrip tips 3
Roadtrip tips: muziek
Op de snelweg geef ik graag gas met een techno plaat knallend door de speakers. Voor de toeristische routes met pittoreske dorpjes ben ik meer van de singer songwrites. Tot voor kort was ik fan van Spotify, maar sinds de nieuwe iTunes ben ik helemaal om. Het ziet er allemaal net ff gelikter uit (zoals alles van Apple;) Op basis van je muzieksmaak krijg je telkens suggesties voor toffe playlists of artiesten. Easy does it:) En je kunt al je muziek ook offline afspelen.

Roadtrip tips: food en drinks
Eten bij de pomp is duur en meestal van die opgewarmde hap. Al moet ik zeggen dat Duitsland tegenwoordig prima restaurants langs de snelweg heeft van de Serways keten. Alles vers voor je neus klaargemaakt en eerlijk geprijsd. Voor de trek in de auto vind ik Boxbites een (gezonde) werelduitvinding. En als je niet zo van het water bent zijn de limonade zakjes van Agroposta ideaal voor onderweg.

Roadtrip tips: comfort
Vooral op lange afstanden is comfort eigenlijk een must. En als je dan toch een auto huurt, kun je hem daar gelijk een beetje op uitzoeken:) Zo had onze auto een panorama dak. Dat is me toch fijn! Je krijgt super veel licht binnen en ziet veel meer van de omgeving. De achteruitrijcamera mis ik nog steeds en de bumpers rondom de auto zijn ideaal als je zoals ik in Amsterdam woont en je auto moet zien te parkeren tussen de fietsen.

Ben jij een roadtrip fan?


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Roadtrip tips

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.