Retreat in Nederland | Pure me retreats

Bij een retreat had ik op de een of andere manier altijd in m’n hoofd dat je daarvoor naar een verre bestemming moet afreizen. Ik had er nooit bij stil gestaan dat je ook op retreat in Nederland kunt gaan. Dus zo stapte ik een maandje of 2 geleden in de auto met bestemming Zeeland voor mijn allereerste retreat ever. De dag voor vertrek sla ik eerst nog snel even yoga outfits van Lululemon en Roxy in. A girl’s gotta do what a girl’s gotta do:)Retreat Nederland Pure Me Retreats
Retreat droomhuis
Zal je altijd zien, ga ik op tijd weg (dat gebeurt niet vaak), kom ik alsnog te laat. Als ik lichtelijk in de stress aanbel doet Mandy de deur open. Ze straalt één en al warmte uit (ik voel me gelijk nog schuldiger) en is ook nog eens het brein achter Pure Me Retreats. Ik loop the walk of shame naar de woonkamer waar de andere deelnemers (allemaal meiden) met een kop thee op mij -de laatkomer- zitten te wachten. Oeps…sorry girls, my bad.Retreat Nederland Pure me retreats5
De enige die het erg blijkt te vinden ben ik zelf. Als ik ook een kop thee in m’n handen gedrukt krijg kijk ik pas goed om me heen. Mijn god! Dit huis is mijn droomhuis. Wauw wauw! Deze oude boerderij is omgetoverd tot een paleis. De combinatie van materialen en kleuren versmelten samen tot de vibe die je nodig hebt tijdens een retreat; veilig en warm. Het voelt als thuiskomen.  Voordat de retreat officieel begint heb ik al tig inspiratie foto’s gemaakt voor het in aanbouw zijnde nieuwe stulpje van mij en m’n lief.

Pure Me Retreats
De komende dagen staan in het teken van de 20&30 something retreat. Oftewel, een retreat voor meiden zoals jij en ik. We hebben een fijne (maar drukke) baan en een levendig sociaal leven. Dat zuigt best veel energie. En daarnaast eisen we ook veel van onszelf. Pure Me Retreats is verwennerij voor jezelf. Een escape uit het dagelijks leven, geen verplichtingen, alleen maar lief zijn voor jezelf. En daarbij leer je ook nog eens veel over jouw persoontje. Dat kun je weer meenemen in je dagelijks leven. En weet je wat helemaal top is? Niks moet, alles mag. Het gaat om jou, wat jij fijn vindt.

Let’s get this retreat started
Mandy heeft voor de komende dagen een prachtig programma opgesteld. Dat klinkt misschien intens, maar dat is het absoluut niet. Alles gaat in een ontspannen tempo. Alles mag en niks moet. Als je ergens geen zin in hebt doe je het gewoon lekker niet. En heel eerlijk gezegd, waren alle activiteiten hartstikke leuk:)

Retreat Nederland Pure Me Retreats
#Food porn
Goed voor jezelf zorgen begint met de juiste voeding. Kenneth, de man van Mandy, was tijdens de retreat onze private chef. Hij verwende ons door de ene na de andere gezonde maaltijd voor ons op tafel te toveren. En natuurlijk altijd met een mooie bijpassende wijn. Benieuwd naar wat Kenneth allemaal heeft geklaargemaakt? Check al dat lekkers hier.

#Coaching
Het woord coaching klinkt voor sommigen (including myself) een beetje eng, maar dat is het niet. Het is juist heel fijn om met iemand te sparren over dingetjes waar je tegenaan loopt. En dat de coach, Caroline, je dan ook nog eens allemaal tools geeft om net even wat relaxter met die dingetjes om te gaan. Om de eerste dag het ijs te breken beginnen we met een ’talentenspel’. Ik had werkelijk geen idee wat ik daar van moest verwachten. Sterker nog, ik zag mezelf al toneelstukjes opvoeren. Gelukkig was het niks van dat. Je moet het spel spelen om het echt te begrijpen, maar in een notendop: het gaat om het in kaart brengen van jouw eigenschappen. Zowel positief als negatief. Onwijs interessant. Van tevoren had ik mezelf duidelijk toegesproken: ik ga niet teveel van mezelf laten zien. I repeat: ik ga niet teveel van mezelf laten zien. Daar is natuurlijk geen bal van terecht gekomen. En dat is goed. Als je jezelf niet open stelt, leer je ook niks over jezelf. En waarvoor kom je dan eigenlijk?

Retreat Nederland Pure Me Retreats
#Yoga
Ik mag dan een grote liefde hebben voor high impact sporten, yoga vind ik toch ook een van de fijnste workouts. Het is een momentje met jezelf. Je lichaam echt voelen. De yoga lessen tijdens de Pure Me Retreat worden afgestemd op het niveau van de groep. Er is veel aandacht voor de juiste uitvoering van de oefeningen. Iets wat in sportscholen door de volgepropte klassen nogal eens ontbreekt.

#Massages
Tja hier kan ik heel kort over zijn, dit is pure verwennerij. Tijdens mijn massage was ik zo ontspannen dat ik zoals gewoonlijk in slaap viel. I SERIOUSLY LOVE IT!

Retreat Nederland Pure Me Retreats
#What else to do
Het Pure Me Retreats droomhuis ligt middenin ons prachtige Zeeuwse landschap. De zee is binnen handbereik en het is er heerlijk rustig. Lieke en ik hebben ook nog hard gelopen. Even ons koppie leeg en zweten. Dat is ook therapie;) Wel slim om Google Maps op je telefoon aan te zetten, want de landweggetjes lijken allemaal op elkaar. Voor de rest hebben we heel erg veel met z’n allen gekletst. Dat was onwijs gezellig! Het leek wel alsof we al jaren vriendinnetjes waren. Het was allemaal zo ontspannen. De een trok zich terug op haar kamer om rustig te lezen of een power nap te doen. De ander vond het juist fijn om met de andere meiden te hangen bij de open haard. Ter afsluiting van de retreat hebben we met z’n allen een lange strandwandeling gemaakt. Met deze fake ass supermodel foto als resultaat:)

Spoil yourself
Waar het op neer komt is dat we het onszelf eigenlijk allemaal zouden moeten gunnen om eens per jaar op retreat te gaan. Om even helemaal met jezelf te zijn. De tijd nemen om te luisteren naar jezelf. En dat kan dus gewoon op een prachtig plek in Nederland. Pure Me Retreats organiseert ook retreats voor mommy’s to be en retreats om je samen met je kleintje te laten verwennen. Klinkt heerlijk toch? Misschien de Sint of de Santa even lief aankijken;)

p.s. Thanks lovely ladies –Fay, Malu, Lieke, Lillian, Leonie en Jana– voor jullie fijne gezelschap.


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Retreat Nederland Pure Me Retreats
Retreat Nederland Pure Me Retreats - 1 (2)
Retreat Nederland Pure Me Retreats - 1 (3) copy

1 Reactie

 • Claudette schreef:

  Beste,

  Ik weet dat het erg lastminute is, maar ik zou heel graag een weekend een retreat bij jullie willen komen doen.

  Ik zag dat het vol is, maar hopelijk is er een afzegging oid.

  Ik ben een paar maanden geleden mijn zoontje verloren en onze relatie verkeert in zwaar weer. Ik moet er echt even tussenuit in een omgeving waar ik niet alleen ben maar wel tot rust kan komen. Maandag is mijn dochtertje er weer, dus dan moet ik ook weer thuis zijn.

  Graag verneem ik of er plek is, zodat ik mij kan opladen.

  Groet
  Claudette

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.