Restaurant Stavanger | Tango, a foodies heaven

Ik heb een nieuwe verslaving: ‘Menu de Chef’. Een selectie van de favoriete gerechten van de Chef van een restaurant, opgediend als ware kunstwerken. Dus speur ik stad en land af naar bijzondere en betaalbare adressen. Want hé, we are worth it:) Vorig jaar reisde ik naar de Noorse stad Stavanger. Daar maakte ik kennis met de schitterende natuur, gigantische fjorden, en… de Noorse keuken. Gerechten die puur en vers zijn, bereidt met locale producten vol verse vis uit het schone Noorse water. De restaurants waren zo verfijnd dat ik mezelf nog steeds over ‘dat ene’ restaurant hoor vertellen als het over bijzondere restaurants gaat. Reden om het met jullie te delen natuurlijk. Dit restaurant is zo goed dat het de trip naar Stavanger waard is. Meet restaurant Tango!

RestaurantStavanger7

What to expect?
Alles is vers, zonder te veel poespas. De open-keuken zorgt er voor dat je makkelijk contact maakt met de chefs en dat je precies kunt zien wat er gebeurt. Ze hebben een speciale wijnruimte waar je ook tastings kunt doen en dat alles in een ‘casual chique’ ambiance. Oh en op zondag hebben ze speciale ‘Lady brunch’ met champagne. So put on that little black dress and treat yourself!

RestaurantStavanger5

What to order?
De absolute aanrader is ‘Menu de Chef’, dan word je getrakteerd op de mooiste lekkernijen. Het dessert bijvoorbeeld:) De gerechten zien er stuk voor stuk uit als kunstwerken en ondanks dat ze je gerust acht (!) gangen voorschotelen, denk je niet na gang vijf al “help!”. De ultieme verwennerij. Heb je allergieën? Geen probleem, ze maken speciaal voor jou iets anders. Oh en vergeet het wijnarrangement niet *psssssst* ze hebben ‘eiswein’, een van de mooiste dessertwijnen onder de deserwijnen:)

RestaurantStavanger15

Where is it?
Om hier te eten moet je wel even in het vliegtuig stappen. Maar hé, Stavanger is de citytrip echt waard!

“One of the secrets of a happy life is to spoil yourself sometimes.
Because the way you treat yourself set the standard for others.”


Vi

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je meer over Stavanger en betaalbare hotels,

RestaurantStavanger8RestaurantStavanger10RestaurantStavanger6Stavanger12RestaurantStavanger2RestaurantStavanger4Stavanger3RestaurantStavanger1