Valencia | zon, zee en tapas

Het einde van het jaar in zicht en dit is voor mij een mooi moment om terug te kijken naar een aantal reizen. Dit jaar heb ik het geluk gehad om weer eens terug te keren naar Curaçao, heb ik beter leren skieën in Oostenrijk ;), me laten verrassen door de prachtige cultuur in Lissabon en ben ik met vriendinnen naar Valencia geweest. En de laatste reis wil ik graag met jullie delen.

foto_bl

Het zonnige Zuiden
Valencia is de 3e grootste stad in Spanje en staat bekend om haar heerlijke eten en prachtige architectuur. Als je wel eens in Barcelona bent geweest, kan ik je verzekeren dat het totaal anders aanvoelt dan Valencia. Deze stad is namelijk kleiner en voelt ook intiemer. Met meer dan 300 dagen per jaar zon, kan je wel vaststellen dat het eigenlijk helemaal niet zo erg is om er ook in de winter heen te gaan :) Het is daar namelijk ‘as we speak’ 17 graden. Maar what to see and what to do? I will tell you :)

Shop until you drop
Het is heerlijk om rond te dwalen in Valencia. De straten zijn prachtig en er zitten, waar je ook komt, kleine designer winkeltjes. Dus hou je van shoppen dan is dit zeker een stad om een keer te bezoeken. Tip: De boetiekjes van Barrio Del Carmen, het oude gedeelte van Valencia, zijn een must see.

5365_10151428675487447_1090889043_n

Bezoek de City of Art and Sciences
Deze prachtig aangelegde architectuur staat aan de rand van de stad. Als je in Valencia bent moet je hier zeker een bezoek aanbrengen. Must do: als je van wandelen houdt, loop dan via de Turia Gardens. Het is niet alleen een prachtige wandeling, maar het is ook extra spectaculair om vanuit het park de enorme gebouwen te zien opkomen.

foto_

Go to the beach
Is het lekker weer in Valencia? Neem dan de tram naar het strand. Het Malva Rossa strand ligt helemaal niet ver weg van de binnenstad. Een perfecte ‘getaway’ tijdens een city vakantie ;)

Local food
Een aspect wat je natuurlijk niet kan overslaan in Valencia is het lokale eten. In Valencia zitten er overal heerlijke restaurantjes, vooral in Barrio Del Carmen en bij de haven. Hier wordt de lekkerste traditionele Paella bereidt. Heb je zin in een romantisch terrasje? Ga dan eens naar Plaza de la Reina. Of ben je met een groep vriendinnen? Dan is dit restaurant echt super!

foto_

Take a walk in the park
Zoals ik hier boven al aangaf, is het prachtig om een wandeling te maken in de Turia Gardens. Je zal je hier absoluut niet vervelen. Zo vindt je hier heel veel speelplaatsen (voor als je zin hebt om te schommelen ;)), veel kleine terrasjes en wil je zoals de locals zijn: neem dan je sportspullen mee en ren een rondje door het park :) Of is het heel lekker weer? Loop dan helemaal naar het einde van het park dan kom je bij de Mediteraanse zee. Top!

foto_b

La Tomatina Festival
Last but not least, laat je verwonderen door het world famous La Tomatina Festival. Dit festival wordt één keer per jaar gehouden in Augustus. De hele stad en omstreken trekt er op uit om dit spektakel mee te maken. Mensen komen van heinde en ver om bij dit fenomeen aanwezig te zijn. Dit alles vindt plaats in Buñol, niet ver van Valencia vandaan. Trek vooral niet je mooie nieuwe schoenen aan, die je net hebt gekocht bij een designer winkeltje, want die worden gegarandeerd vies :) Natuurlijk zijn er regels aan dit spel verbonden, maar dat mag de pret niet drukken.

Ben jij er wel eens in Valencia geweest? Of ben je van plan om er binnenkort heen te gaan?


Mila

5 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.