Reizen met baby | 3 ‘must-haves’ voor een ontspannen reis

Wil je op reis met je baby, dan gaat er een hele wereld aan nieuwe travel gear voor je open. Ik heb me een ongeluk gezocht naar de beste spullen. Door dat met jou te delen kun jij gewoon opzoek naar de fijnste bikini’s;) Onder het mom van ‘ook met baby moet reizen een relaxt avontuur zijn’ ben ik opzoek gegaan naar de reisproducten die reizen met baby zoveel makkelijker maken dat je niet weet hoe snel je ze aan moet schaffen. Natuurlijk leg ik uit waarom:)

Reizen met Baby
De meeste van ons zullen er op een dag toch echt aan geloven. Je gaat op reis met jouw kleintje en dan moet je ineens aan hele andere dingen denken dan aan je party outfits. Sterker nog… die kun je net zo goed thuis laten want waar laat je de baby. So life is over? Hell no! De slimme reiziger heeft -vooral de eerste 12 maanden- geen kind aan z’n kleintje dankzij deze tips:

TravelWithbabyStroller#1) Bring the perfect stroller: RECARO Easylife
Een goede stroller voor op reis moet aan een aantal kenmerken voldoen: 1) hij moet compact zijn, 2) zo licht als een veertje zijn, en 3) je wil dat er een ligstand op zit zodat je baby kan slapen. Deze stroller heeft zichzelf zo bewezen dat mijn liefde hem aan iedere vriend met kinderen aanprijst (jawel, een man die baby gear promoot *lol*). Sterker nog, één van zijn beste vrienden is hem zojuist komen halen om er mee naar Zuid Afrika te gaan!

Waarom is de Easylife dan zo fijn? Het zitdeel kan in zit-, chill- en ligstand (en alles daar tussen in) waardoor je kleintje er prima in kan slapen. Je kan dus gewoon uiteten en hoeft niet bij ieder slaapmoment terug naar je hotel. Kortom: freeeeeeeeedom! Tel daar bij op dat je het apparaat letterlijk met één hand open kunt klappen en dicht kunt doen, én dat het materiaal aan de zijkanten gaatjes heeft waardoor het geen sauna wordt en je hebt een blije baby en nóg blijere ouders… ja, ik spreek uit ervaring:) Wij waren de enige die onze stroller mee het vliegtuig in mochten nemen met vele jaloerse blikken en drie ouders die vroegen hoe we dat voor elkaar hadden gekregen als gevolg. Kortom: We love it!

TravelingWithBabyBjorn2#2) Think about off-road gear: BABYBJÖRN Draagzak One
Wie een beetje avontuurlijk ingesteld is, kiest soms voor de minder begaanbare paden. En daar zijn strollers net iets minder dol op. Bospaadjes, of liever nog bergen, we love it en knappe baby die ons tegenhoudt;) Dan is deze BABYBJÖRN je beste vriend.

Waarom is dit een must-have op reis? Hij past gewoon in je koffer, sterker nog hij past in je handbagage of in je schoudertas. Heeft je kleintje even geen zin om te zitten (ehhm, ja dat bestaat echt!:) of wil je de natuur in, dan kan de kleine op je borst hangen, lekker naar voren kijken, of als backpackje op je rug chillen. Yale vindt het prachtig! Dankzij mijn stoere liefde zijn we met z’n drietjes tot de top van Lions Head geklommen en was onze kleine avonturier alleen maar aan het smilen. Ga je naar een warm land, kies dan voor de Mesh-variant (dit is een stof die koelt, ademt en snel droogt) om oververhitting te voorkomen. Een aanrader, seriously it’s ‘thé One!’

ReizenMetBabyTips#3) Ticket geboekt? Bel de airline voor het speciale babybed!
Een goed begin is het halve werk. Dus begint je avontuur bij een fijne reis naar je bestemming. Een vlucht kan best spannend zijn want wat als jouw kleine de hele boel bij elkaar schreeuwt en jij de reiziger wordt die je -voor je zelf kinderen had- stilletjes vervloekte;) Sommige dingen hoef je niet te kopen, je hoeft er alleen maar voor te bellen. Wist je dat je -nadat je je ticket geboekt heb- kunt vragen om speciale kinderstoelen. Hier is extra beenruimte zodat er een babybedje in de muur voor je gehangen kan worden. Boek een nachtvlucht en je zal verbaasd staan hoe lekker die kleine slaapt. Kon je ook maar zo’n bedje voor jezelf boeken:)

Welk product maakt reizen met baby volgens jou gemakkelijker?

 ♥
Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 TravelWithBabyRecaro5

TravelingWithBabyRecaro4

TravelingWithBabyRecaro

ReizenMetBabyBjorn

ReizenMetBabyBjorn4

ReizenMetBabyBjorn3

9 Reacties

 • Ester schreef:

  Die laatste foto is prachtig, wat een leuke zoon heb je!

  Ik heb er nooit zo op gelet, maar ik wist niet dat er zo’n babybedje voor in het vliegveld bestond. Ik heb ze geloof ik nog nooit gezien.

  • Viola schreef:

   Dank je Ester! Het is een heerlijk mannetje, nu al een happy camper;) Dat babybedje in het vliegtuig is echt de droom van iedere ouder. Ik moet zelfs toegeven dat ik heel even heb overwogen dit geheim niet te delen uit angst dat de bedjes dan altijd vol zijn lol. Mijn drang om verhalen te delen overwon;) Lfs! Vi

   • Sharon schreef:

    Een wieg reserveren als je naar Zuid Amerika gaat werkt niet echt, want de vluchten zitten altijd propvol en er gaan ook heel wat baby’s mee. Dit was jammer want we zaten toen in een 9uur durende vlucht met een tweeling op schoot. En eten lukt dan ook niet, want je kan je tafel niet openklappen.

 • Melina schreef:

  De kinderwagen ziet er super uit. En de tip can het bedje ook. Alkeen jammer van de baby bjorn draagzak die totaal niet fied en ergonomisch is voor de baby. Beter een goede draagzak als tip geven zoals manduca, tula, ergobaby.

  • Viola schreef:

   Hoi Melina, dank voor je tips. Ik heb zelf verschillende draagzakken en doeken geprobeerd en ben toch echt het meest te spreken over dit exemplaar. Dat kan ik niet medisch onderbouwen (alhoewel BabyBjorn aangeeft deze ‘One’ samen met vooraanstaande artsen te hebben gemaakt). Waar ik op heb gelet is of Yale zich blij voelt en of ik of mijn liefde het comfortabel hadden als we hem droegen (ook belangrijk). Bij Yale’s geboorte heb ik een hele fijne (en volgens het internet verantwoorde) draagdoek gekregen, de eerste 6 weken vond hij het prima, daarna was het drama. Ik ben me er van bewust dat er kritiek is op BabyBjorn maar als bekendste merk denk ik dat het ook een stukje ‘hoge bomen vangen veel wind’ is. Welke draagzak heb jij en waarom heb je voor dat merk gekozen?

   Lfs, Vi

   • Veronique schreef:

    Nog iemand die je blog geweldig vind, alleen de baby bungel heel jammer vind.
    Je zou kunnen kijken naar een Tula? Zelfde idee, alleen word jullie kleine man dan goed ondersteunt.
    Verder niets dan lof over je blog, veel reisplezier!

 • atje schreef:

  Ook vind het jammer om de promotie voor de bb drager te zien.
  Hun verkondigen idd een goede ergonomische drager te zijn maar er Is een heel onderzoek geweest (kan het zo snel even niet vinden) naar dat er niks van klopt het Is voornamelijk een geldkwestie daarom zijn ze ook zo populair.
  Het Is altijd leuk om te zien dat je je kindje draagt het kan alleen beter.
  Ten eerste met gezicht naar voren dragen Is niet goed voor het ruggetje van je kindje je werkt de natuurlijke bolling van je kindje tegen.
  En daarbij kijk eens naar hoe smal het zitstukje van de bb Is en naar die van bijvoorbeeld manduca of een wompat.
  Ze zitten bij de laatse 2 merken in een goede m houding wat het beste Is voor de heupen.
  Deze bb(de one dus en niet de eerste modelen) heeft dit tot ongeveer een maand of 2 afhankelijk van de groei van je kindje.
  Ik kan hier zo geen foto plaatsen maar er zijn genoeg plaatsjes te vinden op internet met het verschil.

 • Jamie schreef:

  Wat een gezeur altijd over dat dragen. Het kan heus geen kwaad als je even je kindje zo draagt Bij mijn zoon ook gedaan en alles is prima bij hem;)

 • Sharon schreef:

  Wat een leuke foto’s! Ik zou het zelf nooit durven (denk ik) om met een jonge baby ver te reizen. Wij zijn naar Gran Canaria gegaan toen onze dochter bijna 1 was. De vlucht van 4 uur was een hel. We moesten onze dochter constant entertainen. Ze heeft een half uurtje geslapen uiteindelijk bij ons op schoot. Van de babybedjes wist ik wel af, maar zijn deze niet tot een bepaalde leeftijd? Volgens mij was mijn dochter al te oud. Wij hebben rond die tijd ook een maclaren buggy aangeschaft en speciaal voor de vakantie een 2e handse maclaren (we waren bang dat de nieuwe kapot zou gaan tijdens het vliegen). We hadden er een extra grote zonnekap bij gekocht. Ideaal!!! Ook hadden we inderdaad een draagzak meegenomen. Weet even niet meer welk merk maar vergelijkbaar met de BB. En ik denk ook dat het niet zo veel uitmaakt welke je pakt, als je maar let op hoe lang het kindje er in zit. Mijn dochter vond een draagdoek ook echt niet fijn. Verder, super dat jullie dit aandurfden. Wij zijn ook van de avontuurlijke reizen, maar toen onze dochter geboren werd, hebben we besloten de komende vakanties wat dichter bij huis te zoeken met een maximale vliegafstand van 4-5 uur.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.